newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סרבן המצפון מתן הלמן נידון לעשרים ימי מחבוש נוספים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

אמש (שני) התייצב בבקו"ם סרבן המצפון מתן הלמן, והצהיר על סירובו לשרת בצבא פעם נוספת. הוא נדון הפעם לעשרים ימי מחבוש, בסופם ירצה במצטבר 30 ימים בכלא הצבאי.

עם צאתו מהבית, כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "אני חוזר היום ומצהיר שוב בפני הצבא על סירובי להתגייס מטעמי מצפון. ככל הנראה אכלא שוב לתקופה שאולי תהיה ארוכה יותר מעשרת הימים הקודמים. אני נחוש להמשיך ללכת אחר המצפון שלי והמוסר שלי".

בראיון לשיחה מקומית יום לפני התייצבותו הראשונה בבקו"ם אמר הלמן: "אני מאוד שלם עם ההחלטה שלי, שאני הולך איתה ובוחן אותה כבר ארבע שנים. אני שלם עם הדרך שלי. אני חושש כמובן מאיך יהיה שם. אף פעם לא הייתי בכלא. בחיים לא הייתי במקום שבו מחליטים לי על החיים ברמה כזאת. שבו אין לי את החופש ללכת לאן שאני רוצה, או לאכול מתי שאני רוצה. אבל אני מאמין שזה שאני הולך עם האמת שלי זה מה שיחזק אותי בימים בכלא, ויש לי גם תמיכה רחבה מחברים ואנשים מסביב".

"סרבנים אחרים השפיעו עלי, ואני מקווה להשפיע כמוהם על אחרים. אני מדבר על זה. אני אף פעם לא מסתיר את דעותיי. כל השנים שלי עם החניכים. מעולם לא כפיתי מחשבה, אבל כולם יודעים כל השנים שאני מתכוון לסרב. ניסיתי לפתוח לחניכים שלי את הראש, שידעו שזו בחירה להתגייס ושיש גם דרכים אחרות. שצריך לשאול מה זה אומר להתגייס לצבא. להבין שזה לא עוד משהו כמו ללכת לבית ספר. זה מעשה פוליטי שיש לו השפעה והשלכות".

הלמן, בן 20 מקיבוץ העוגן, הוא סרבן המצפון השביעי הפעיל המלווה על-ידי רשת "מסרבות" שנכלא בשנת 2017. קדמו לו תמר זאבי, תמר אלון, עתליה בן-אבא, אופיר אברבוך, נועה גור-גולן, והדס טל.

> סרבן מצפון בדרך לכלא הצבאי: "סירוב הוא תרומה לחברה"

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf