newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בזמן שלחמתם בשחיתות, נערה פלסטינית סטרה לכובש שלה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מאת: אריה לופיאן

בזמן שלחמתם בשחיתות, נערה פלסטינית סטרה לכובש שלה, לישות שחונקת את החופש שלה. סטירה הגונה, כזו שהדהדה מבעד למסך העשן התקשורתי שמעלים את הכיבוש. ההמון זעם על ההשפלה, הלאומנים ותומכיהם בזו לקצין ששתק, דרשו את דמו.

עוד בנושא

    פובליציסט ימני קרא בערוץ טלוויזיה לגירוש של אותה נערה, מָשָׁל היו זכויותיו כבן מהגרים אירופי יהודי וציוני נעלות מִשֶׁל אותה נערה, בת האדמה הזו כל חייה.

    האדישות שברוע הכרוך בדיכוי עם אחר מביאה להתפרצות רגשות שונה מזו שלכאורה הייתה ראויה לעם שהזיכרון ההיסטורי שלו רצוף דיכוי. זאת במקום לגלות אמפתיה לנערה הנאבקת, חמלה לזה שחי כאן בנחיתות עמוקה. במקום רגש אנושי בסיסי שיכול לראות באויב – אדם, שגם לו יש רגשות והוא סובל, לא חשוב באשמת מי.

    חמישים שנה שכבר מתריעים בנו שלא חשוב איך זה יגמר, חשוב הנזק שנגרם לנפש של הישראלים. התריעו ומתריעים על ההתכנסות לתוך לאומניות גזענית, שלא מצליחה לראות באחר בן אדם.

    לא צריך פלפולים מסובכים להבין את זה, כל שנדרש הוא להביט במערכת משפט צבאית עצומה, שלא נבחרה על ידי האנשים אותם היא שופטת, דורסת במלוא עוצמתה את החירות הבסיסית של נערה בת שש עשרה, שסטרה לחייל שעמד בפתח ביתה.

    אריה לופיאן הוא מהנדס תוכנה בן 30, ומתגורר ברמת גן.

    א א א
    ועוד הערה לסיום:

    הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

    כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

    אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

    הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
    תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

    לחצו כאן
    קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

    קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

    בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

    משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

    X

    אהבת את הכתבה הזאת?

    כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
    silencej89sjf