newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שב"ס התחיל לאסור הכנסת ספרי קריאה לאסירים ביטחוניים

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בשבועות האחרונים שינה שב"ס את מדיניות הכנסת הציוד לאסירים ביטחוניים פלסטינים, ועתה הוא מונע הכנסת ספרי קריאה. בשב"ס אמרו היום לשיחה מקומית שהצעד מגיע "בעקבות נסיונות הברחת פלאפונים באמצעות ספרים" ומאשרים שהכנסת הספרים הופסקה "עד לבחינת הנושא". ההחלטה הגורפת משפיעה על כל האסירים הביטחוניים, ורק עליהם, ולא על כלל אוכלוסיית בתי הכלא.

"באופן לא מפתיע שב"ס בחר בדרך הקלה של ענישה קולקטיבית ומניעה גורפת", אומרת עו"ד עביר בכר, שמייצגת מספר אסירים פלסטינים. "ניסיונות הברחת חפצים אסורים לבתי הכלא הם תופעה ידועה בכל מקום ורלוונטית לכל סוגי האסירים. לכן בתי הסוהר מצוידים באמצעי בידוק קפדניים.

"הבעיה שתגובת שב"ס לכל מעידה מצד בני משפחה פלסטינים היא תמיד גורפת, בעוד שמעידות אסירים פליליים מטופלות באופן נקודתי. מניעה גורפת לא תעמוד במבחן ביקורת שיפוטית. בית המשפט העליון כבר חיווה דעתו כמה פעמים בעניין זכותו של כל אסיר, לרבות הפוליטי, לחופש ביטוי ואוטונומיה אישית המתבטא בעיקר במתן אפשרות לימוד וקריאה בכלא".

כמו שציין כאן לאחרונה נעם רותם, בניגוד לדעה הרווחת תנאי הכליאה של אסירים פלסטינים גרועים בהרבה מאלה של ישראלים, והם כוללים איסור על לימודים באוניברסיטה הפתוחה, איסור על ביקורי התייחדות, מניעת גישה לטלפון (קווי, עם האזנה, כמו לשאר האסירים), קיום ביקורים אך ורק דרך מחיצה וללא מגע פיזי, ואולי חמור מכל – אסירים ביטחוניים פלסטינים לא מקבלים חופשות, אין להם תוכניות שיקום, ואין סיכוי לקבל הפחתה של שליש מתקופת המאסר. יש לציין שהדברים האסורים על אסירים ביטחוניים פלסטינים מותרים לאסירים ביטחוניים יהודים.

עכשיו הם גם לא יכולים לקבל גם ספרים כדי להעביר את כל הזמן העודף בכלא.

> מכתב לבן שטרם נולד, מאסיר שנאסר עליו להוליד

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf