newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

קריאה לסיוע בינלאומי בשחרור השבויים בעזה: משלמים מחיר בגלל נכותם הנפשית

מאת:
השאירו תגובה
א א א

עמותה של משפחות נפגעי נפש יצאה לאחרונה בקריאה לפעול למען שחרורם של אברה מנגיסטו והישאם א-סייד המוחזקים על ידי חמאס – בטענה שנכותם הנפשית של השניים היא אחד הגורמים לכך שישראל לא דואגת להם מספיק.

לפני כשבועיים פנתה עמותת "עוצמה" לפדרציה האירופית של ארגוני המשפחות של מתמודדים עם מוגבלות נפשית. בפנייה הדגישה העמותה כי "מזה חודשים רבים רשויות חמאס בעזה לא מספקות מידע על מצבם של השניים, ולא מאפשרות לנציגי הצלב האדום לראותם".

הרקע לפנייה, כך מסבירים אנשי "עוצמה" לשיחה מקומית, הוא התחושה ש"מאחר ומדובר באנשים עם מוגבלות נפשית אנו חשים שלציבור הרחב פחות אכפת מהם… מוגבלותם הנפשית מהווה את אחת הסיבות מדוע המאבק לשחרורם זוכה לפחות אהדה, נוסף על מוצאם, כפי שטוענות קבוצות אחרות הנאבקות לשחרורם".

מאז הפנייה טרם התקבלה תשובה מהפדרציה האירופית.

אברה מנגיסטו נמצא שם מאז ספטמבר 2014. הישאם א-סייד נמצא ברצועת עזה מאז מרץ 2015. שניהם חצו את הגבול באופן עצמאי לתוך הרצועה, ומאז לא היה קשר עמם. רק לאחרונה יצאה משפחתו של א-סייד בקריאה לחמאס לשחררו מכיוון שהוא לוקה בנפשו.

> ישראל עצרה בכיר בארגון העיתונאים הפלסטיני בדרכו לכנס בינלאומי

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf