newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שנה לצוק איתן, תמונה ביום: הפגנות בעד ונגד התקיפה בעזה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בתמונה: מפגיני ימין קוראים ססמאות גזעניות מול הפגנה נגד התקיפה הישראלית בעזה, כיכר רבין, ישראל, 9 באוגוסט 2014. מאות הפגינו נגד התקיפה הצבאית ברצועה למרות ביטול המשטרה את האישור להפגנה. (קרן מנור/אקטיבסטילס)

***

51 ימים נמשכה המתקפה על עזה, "צוק איתן", שהחלה ב-8 ביולי 2014.

רוב הצילומים שאנחנו מציגים כאן, והצגנו בזמן אמת ב"שיחה מקומית" ובמגזין 972+ באנגלית, לא הגיעו אל צרכני החדשות בישראל. התקשורת הישראלית, נטולת גישה ישירה או מקורות בעזה, התעלמה ברובה מההרס וההרג הרב ברצועה, ולהרוגים הפלסטינים לא היו שמות, לא היו פנים וסיפורים.

מעל אלפיים קורבנות גבתה המלחמה בעזה, רובם המכריע היו אזרחים חפים מפשע, ו-72 ישראלים נהרגו, מתוכם 67 חיילים.

במהלך המתקפה חברות וחברי קולקטיב אקטיבסטילס תיעדו באופן יומיומי את שהתרחש באותה תקופה בעזה, בישראל ובגדה המערבית.

שנה אחרי, כאשר עשרות אלפים בעזה עדיין חיים ללא קורת גג, ואלפי פצועים עדיין מחכים לשיקום, אנחנו מקווים להזכיר מה קרה בקיץ שעבר, דרך עדשת המצלמה שלנו.

עריכת תמונות: קרן מנור/אקטיבסטילס

תושבי עזה שהתפנו מבתיהם כדי למצוא מקלט מנסים להמשיך בפעילויות יום יומית, בבית החולים אל-שיפא בעזה, 9 באוגוסט 2014. על-פי נתוני האו"ם, לפחות 425,000 אנשים נמלטו מבתיהם בחיפוש אחר מקלט בטוח למבני בתי ספר של אונר"א, בנייני ממשלה, ולמשפחות מארחות. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

תושבי עזה שהתפנו מבתיהם כדי למצוא מקלט מנסים להמשיך בפעילויות יום יומית, בבית החולים אל-שיפא בעזה, 9 באוגוסט 2014. על-פי נתוני האו"ם, לפחות 425 אלף אנשים נמלטו מבתיהם בחיפוש אחר מקלט בטוח למבני בתי ספר של אונר"א, בנייני ממשלה, ולמשפחות מארחות. (באסל יאזורי/אקטיבסטילס)

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן

היוזמה נדחתה על ידי ישראל וגוועה עד מהרה. חברי יוזמת השלום הערבית בפגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי בפריז, 12 בינואר 2014 (צילום: משרד החוץ האמריקאי)

שלום מבוסס זכויות: הצעה ערבית חדשה לפתרון הסכסוך

לפני יותר משני עשורים, יוזמת שלום ערבית הציעה לישראל הסכם שלום קיבוצי תמורת סיום הכיבוש והקמת מדינה פלסטינית. ישראל דחתה את היוזמה. כעת מציע שר החוץ הירדני לשעבר יוזמה ערבית מבוססת זכויות, ואת הדרך למימושה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf