newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עובדי מפעלי ים המלח התחילו בשביתה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כ-1,500 עובדי מפעלי ים המלח פתחו הבוקר בשביתה. השביתה מצטרפת לזו של עובדי החברה-האחות מקבוצת כי"ל – תרכובות ברום – שנמשכת זה למעלה משבועיים.

העובדים השובתים מוחים על כוונת הנהלת החברה לפטר כ-400 מהם, וכן כהזדהות עם התוכנית לפיטרים של 140 עובדים בתרכובות ברום.

"מבחינתנו כלו כל הקיצין, ואנחנו מוכנים להילחם בכל מחיר בדרישות ההנהלה", אומר ארמונד לנקרי, יו"ר מועצת העובדים במפעלי ים המלח: "בזכות עבודת הכפיים והעבודה המסורה של עובדיה, חברת כיל מצליחה ומרוויחה, וכוונת ההנהלה לפגוע בעובדים ולפטר אותם היא אבסורדית, אגרסיבית, כוחנית ובעיקר מיותרת. כל עובדי המפעלים הם מקשה אחת, אנחנו רעים זה לזה ולא ניתן יד לפיטוריו של אף עובד. אני קורא להנהלה לבטל את הפיטורים ולחזור לדרך הישר ולהתדיינות ושיח איתנו".

חברת כי"ל, שבבעלות משפחת עופר, טוענת שהיא סובלת מהפסדים קשים ונאלצת לבצוע את הקיצוצים כדי להתקיים. עם זאת, בהסתדרות טוענים שהחברה דווקא מרוויחה, וגם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, טען כנגד החברה שכל מהלכי הפיטורים נועדו רק להפעלת לחץ על המדינה כדי לקבל הקלות בתשלומים שהחברה חייבת לשלם.

השביתות בכי"ל מתרחשות בתקופה שוקקת של מחאות, מאבקים והישגים חשובים במאבקי עובדים בכל רחבי הארץ. פרטים נוספים כאן:

> הבחירות של העובדים: גל שביתות, סכסוכים והסכמים פורצי דרך

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf