newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עבדאללה אבו-רחמה על הבחירות: עדיף כבר הליכוד על העבודה

מאת:
השאירו תגובה
א א א

תושבי בלעין נמצאים במגע צפוף עם ישראל. כבר עשר שנים שהם מנהלים מאבק עממי נגד גדר ההפרדה שעוברת על אדמתם, והם מתמודדים עם דיכוי כבד מצד הצבא, שכולל אינספור מעצרים, ירי גז מדמיע, פלישות לכפר ועוד. כנתינים לא-יהודים של המשטר הצבאי בשטחים כמובן שנשללת מהם הזכות להצביע בבחירות לממשלה הבאה שתקבע את גורלם, ואף על פי כן – לחלקם ברור מאוד מה הם היו רוצים לראות בכנסת הבאה.

> חסרי בחירה: האנשים שלא יכולים להצביע בבחירות מדברים

"אנחנו מקווים בעיקר שהרשימה המשותפת תצליח ותהיה השלישית בגודלה בכנסת, כי זה פשוט נהדר שהמפלגות הערביות רצות יחד", אומר עבדאללה אבו-רחמה, פעיל הוועדה העממית שמובילה את המאבק בכפר. "אני גם מקווה שמרצ תצליח, למרות שכרגע נראה שהיא יורדת קצת בכוחה. אני מקווה שהפלסטינים 'בפנים' (אזרחי ישראל, ח.מ.) ילכו להצביע, כי מי שלא מצביע מחזק את הימין.

"יש כיום יותר מ-600 אלף מתנחלים, וההשפעה שלהם על הפוליטיקה הישראלית גדלה, והתשובה לזה היא הרשימה המשותפת ומרצ, שבעיקר אני מקווה שתגיע לשבעה מנדטים כדי שגבי לסקי תכנס". לסקי היא עורכת הדין המייצגת את העצורים בכפר, ובהם אבו-רחמה, בבתי המשפט. "נכון שגבי תומכת בנו כעורכת דין, אבל אנחנו צריכים אותה יותר בכנסת, לצד דב חנין".

"אז צריך גוש גדול של שמאל וערבים. ועדיין, אם העבודה ינצחו… זה לא יהיה כל כך טוב. אין כל כך הבדל בין העבודה והליכוד, ובמובן הזה עדיף לנו הליכוד. לעבודה יש יחסי ציבור טובים יותר בעולם, אבל הם עושים אותם דברים. הם לא מקדמים שלום, הם בונים התנחלויות וחומות ומלחמות, אבל מקבלים לזה לגיטימציה מהעולם. לכן עדיף לנו כבר ליברמן, שרק עושה נזק ליחסי החוץ, כמו נתניהו. בשנים האחרונות אבו מאזן צובר תמיכה בעולם יותר מנתניהו, ואם הרצוג או לבני יעלו זה יהיה כמו עם פרס – רק מעכב את הלחץ שצריך על ישראל".

> "הצלחנו להשתחרר מהכיבוש שבתודעה שלנו": עשור למאבק בבלעין

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf