newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

כוח לעובדות החרדיות: מאות גננות "נשי אגודת ישראל" התאגדו

מאת:
השאירו תגובה
א א א

מאת: אלי ביתאן

מאות גננות חרדיות ברשת הגנים של "נשי אגודת ישראל" התאגדו במסגרת ההסתדרות. בהודעה שפרסמו היום הן מצהירות כי ההסתדרות הפכה לארגון הייציג, וכי מי שנתן גיבוי תורני והלכתי הוא הרב מנדל שפרן, אחד מגדולי הדיינים ופוסקי ההלכה במגזר החרדי.

עוד בנושא

    עמותת "נשי אגודת ישראל" מפעילה כ-50 גני ילדים המספקים מענה חינוכי למגוון הסקטורים במגזר החרדי, וממוקמים בין היתר בבני ברק, פתח תקווה, אשדוד, ראשון לציון וגני תקווה. בעמותה מועסקות למעלה מ-200 גננות וסייעות, שהתאגדו על רקע רצונן להסדיר ולשפר את תנאי העסקתן. מהלך ההתאגדות מלווה על ידי החטיבה החרדית של ההסתדרות ועל ידי אודליה מעודה, "אבירת זכויות העובדת החרדית" ומי שמרכזת חלק גדול מגל ההתאגדויות במגזר החרדי בשנתיים האחרונות.

    בהסתדרות אומרים כי "במכתב שנשלח להנהלת העמותה על ידי מנכ"ל האגף להתאגדות עובדים בהסתדרות עמיחי סטינגר, נכתב כי למעלה משליש מהעובדות חתמו על טפסי ההצטרפות לארגון היציג. לצד זאת נכתב כי ברצונה של ההסתדרות להיכנס להליך הידברות ומשא ומתן עם ההנהלה בנושאים הנוגעים לתנאי העסקת העובדות, וזאת במטרה להגיע להסכמות אשר יעוגנו בהסכם קיבוצי בין הצדדים. בהקשר זה יצוין כי הרב מנדל שפרן, מהדיינים החשובים בבני ברק בדיני ממונות, נתן את ברכתו למהלך ההתאגדות של העובדות".

    מיכל צ'רנוביצקי, יו"ר תנועת "עיר ואם", מברכת על הבשורה המשמחת ואומרת: "מדובר במהלך מבורך. זכויות הגננות החרדיות, העמלות על חינוך הצאצאים ומקיימות בעצמן בתים של תורה, הן אלו שצריכות לעמוד בראש סדר היום של הציבור החרדי. התאגדות העובדות לעמוד על זכויותיהן זו בשורה משמחת, בדרך לשיפור תנאי העסקתן ומשכורתן. אני מברכת את חברותי אודליה מעודה והרבנית רבקה צ'יקוטאי, בתו של הגר"ע יוסף, העומדות מאחורי המהלך ומאחלת להן הצלחה בדרך להסכם צודק".

    > מורות, גננות ומשגיחים: אלפי עובדים חרדים בדרך להתאגד • ראיון

    א א א
    ועוד הערה לסיום:

    הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

    כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

    אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

    הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
    תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

    לחצו כאן
    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

    "לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

    כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

    X

    אהבת את הכתבה הזאת?

    כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
    silencej89sjf