newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

האו"ם נגד חברת "אהבה" מים המלח

מאת:
השאירו תגובה
א א א

העצרת הכללית של האו"ם אישרה אתמול (שלישי) ברוב גדול החלטה שמגנה את הניצול הישראלי של משאבי הטבע בשטחים הפלסטיניים וקוראת להחלת ריבונות פלסטינית על כל משאבי הטבע. בהחלטה תמכו 164 מדינות והתנגדו לה חמש – קנדה, ארה"ב, ישראל, איי מרשל ומיקרונזיה. עשר מדינות נמנעו.

סוכנות "מען" הפלסטינית מדווחת שההחלטה התקבלה על בסיס דו"ח שהוגש לעצרת הכללית, שמעיד על ה"הרס הנרחב" שגורמת ישראל לאדמות החקלאיות בשטחים ועל הנזקים הכלכליים והסביבתיים שאלה יוצרים. נזק זה נגרם, לפי הדיווח, בעיקר על ידי ההתנחלויות ומערך התשתיות שסביבן.

מאז כיבוש השטחים ב-1967 ישראל משתמשת בחלקים הולכים וגדלים ממשאבי הטבע שבהם, בניגוד לאיסור שנקבע באמנת ז'נבה הרביעית על ניצול משאבי טבע בשטח כבוש לטובת המדינה הכובשת. ניצול זה כולל שימוש באדמת השטחים לבניית אזורי תעשייה והתנחלויות, הקמת מחצבות אבן שמשמשות את ענף הבנייה בישראל, שאיבת מים ועוד. לפי רשות המים הפלסטינית, 85 אחוז מהמים בגדה המערבית מוקצה לישראלים, ורק היתר לפלסטינים. רוב הניצול של משאבי הטבע נעשה בידי המדינה, וחלקו על ידי חברות פרטיות (באתר "מי מרוויח" יש רשימה של חברות כאלה).

אחת מפעולות ניצול המשאבים היותר מפורסמות של הכיבוש היא של חברת הקוסמטיקה "אהבה", שמשתמשת במינרלים טבעיים בחלק הפלסטיני של ים המלח במוצריה, דבר שגרר קמפיין בינלאומי נגדה. עכשיו גם האו"ם מוקיע את הפעולה הזאת ומאשרר שמדובר במינרלים ששייכים לפלסטינים.

> האם עובדים פלסטינים יפגעו מההחלטה לסמן מוצרי התנחלויות?

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
מלחמת ההשמדה בעזה והרדיפות הקשות כאן בתוך החברה שלנו חיזקו את הרעיון לעזוב את הארץ. אמאני טאטור בבית הקפה שלה בנצרת (באדיבות המצולמת)

מלחמת ההשמדה בעזה והרדיפות הקשות כאן בתוך החברה שלנו חיזקו את הרעיון לעזוב את הארץ. אמאני טאטור בבית הקפה שלה בנצרת (באדיבות המצולמת)

אזרחים ערבים חושבים על הגירה: "מוכיחים לנו שאין לנו כאן עתיד"

כמו בחברה היהודית, גם בחברה הערבית שומעים יותר ויותר על אזרחים שעזבו לחו"ל. הפשיעה, הקושי הכלכלי, הגזענות וסתימת הפיות דוחפים אותם החוצה. "אנחנו אוהבים את המולדת, אבל זה נעשה קשה", אומרים המהגרים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf