newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מה כל כך מפריע להם בגלאי המתכות?

מאת:
השאירו תגובה
א א א

כותבת אורחת: נועה לוי

אז מה הסיפור של הפלסטינים עם גלאי המתכות? הרשו לי להכליל ולהעריך שרוב חברי היהודים, כמוני, לא הבינו בדיוק מה הסיפור. הרי יש מגנומטרים בכניסה לכל קניון, לכל תחנת רכבת, ואפילו לכותל המערבי ולאתרים הקדושים במכה. הרי גם האסלאם אוסר על הכנסת נשקים למתחם אל-אקצא המקודש, ומדובר גם בהגנה על בטחון המתפללים עצמם, אז מה הם רוצים?

העניין הוא שמסגור הסיפור כבעיה עם גלאי המתכות שהוצבו בכניסה למסגד לא עושה צדק עם דרישות המתפללים. מאז כיבוש ירושלים המזרחית ב-67׳ ישראל מכבדת את הסכם הסטטוס קוו לגבי המקומות הקדושים, הקובע כי מתחם אל-אקצא ממשיך להיות מנוהל בידי משמר ירדני. ישראל ידעה כל השנים האלה שזה מה שמונע התפוצצות של העולם המוסלמי נגדנו. כשהסטטוס קוו הזה הופר בידי שרון, פרצה האינתיפאדה השנייה.

> שני הרוגים פלסטינים במהלך פיזור המפגינים בתפילת שישי בי-ם

בכניסה לאל-אקצא יש נקודת בידוק שאיש לא התנגד אליה, המנוהלת בידי המשמר הירדני. אם רוצים לשים גלאי מתכות, מה הבעיה לשים אותם בידיהם, בהסכמה איתם שלא יתנו יד להכנסת נשק לאל-אקצא (שוב, כפי שמצווה דת האסלאם)?

אבל לא על כך מדובר. מה שמעורר את ההתנגדות זה הצבת המחסום הישראלי, בהפעלת שוטרי מג"ב ישראלים, כתחנה לפני כוח המשמר הירדני. זהו מחסום כמו המחסומים שאנחנו מכירים בשטחים, מחסומים שבחייהם של פלסטינים מקושרים עם תורים של שעות, השפלות והתעמרויות מצד חיילים ושוטרים. זה המחסום שהוצב בכניסה לאחד המקומות המקודשים ביותר לאיסלאם, אליו המתפללים תושבי מזרח ירושלים נכנסים להתפלל חמש פעמים ביום (!), למתחם בו מלבד המסגדים יש גם בית ספר, בתי מגורים ומבני שירות שונים.

המחאה היא נגד מחסום ישראלי בכניסה לאל-אקצא, כהפרה של הסטטוס קוו על ההר והגברת השליטה הישראלית על הנכנסים אליו, לא נגד גלאי המתכות בלבד. כשהבידוק נעשה על ידי הירדנים – איש לא מחה נגדו.

לא המשטרה היא האחראית על ההחלטה הזאת, אלא הממשלה, ובניגוד לעמדת השב"כ והצבא. זהו צעד פוליטי, שמטרתו להתסיס, ולא צעד ביטחוני שמטרתו להגן. די לכיבוש.

עו"ד נועה לוי היא חברה במזכירות הארצית של חד"ש

> להסיר את גלאי המתכות, לעצור את ההסלמה בירושלים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

ילדים בתור חלוקת מזון בח'אן יונס, דרום רצועת עזה, ב-29 בנובמבר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

"לא למות רעבים. זה כל מה שאנחנו מקווים לו עכשיו"

המצור הישראלי ההדוק על צפון רצועת עזה והיחס המקל שמקבלות כנופיות שבוזזות את משאיות הציוד הובילו למחסור חמור במזון ולזינוק חד במחירו. הרעב חמור במיוחד בצפון, אבל מורגש גם בשאר חלקי הרצועה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf