newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בית המשפט הצבאי הורה לשחרר את חברת הפרלמנט הפלסטינית. התביעה: נערער

מאת:
השאירו תגובה
א א א

בית המשפט הצבאי בעופר דחה היום (חמישי) את בקשת התביעה הצבאית למעצר עד תום ההליכים של חברת המועצה המחוקקת הפלסטינית, חאלדה ג'ראר. ג'ראר נעצרה לפני כחודש וחצי בביתה על ידי חיילים. בתחילה הוחזקה במעצר מנהלי, אך בהמשך הוחלט להחליף את המעצר המנהלי בכתב אישום.

בית המשפט מצא שאין עילה של מסוכנות שתצדיק את החזקתה של ג'ראר במעצר עד תום ההליכים, וקבע שתשוחרר בערבות של 20 אלף שקל. עם זאת, לתביעה הצבאית יש שלושה ימים להגיש ערעור על ההחלטה, ונציגיה הבהירו שהם עשויים לערער, ו/או להוציא צו מעצר מנהלי חדש נגד ג'ראר, שיוביל להמשך כליאתה במסלול נפרד, ללא כתב אישום, בזמן שכתב האישום הקיים נגדה מתברר בבית המשפט – כך מדווח ארגון זכויות האסירים הפלסטינים "אדמיר".

חאלדה ג'ראר, פעילה פמיניסטית שעוסקת רבות בענייני זכויות אסירים ויושבת בפרלמנט הפלסטיני מטעם החזית העממית לשחרור פלסטין, הואשמה על ידי התביעה הצבאית בשורה של סעיפים שמצביעים על השתייכותה ל"ארגון טרור". רוב סעיפי האישום נוגעים לפעילות פוליטית כגון השתתפות בהפגנות, ביקורים באוהלי תמיכה לשחרור אסירים, ועוד.

בדיון שהתקיים בבית המשפט לפני שבוע הצביע עורך דינה של ג'ראר, מחמוד חסן, על כך שכמה מהאירועים שמרכיבים את כתב האישום התרחשו לפני מספר שנים, וטען שמכך שהצבא נמנע מלעצור אותה עד כה, למרות שהיו לו מספר הזדמנויות, ניתן ללמוד שהצבא עצמו לא מוצא מסוכנות במעשיה. בהחלטתו היום אימץ בית המשפט את קו המחשבה הזה.

פעילים פוליטיים פלסטינים מעריכים שמעצרה של ג'ראר בעיתוי זה נובע הן מכך שהיא אחד מהקולות הבולטים הקוראים להפסקת שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל, והן מחברותה בצוות של הרשות הפלסטיני שמכין את הפניות להאג נגד ישראל.

לצד חאלדה ג'ראר ישנם עוד 16 חברים במועצה המחוקקת, הפרלמנט הפלסטיני, שמוחזקים בבתי כלא בישראל. תשעה מהם, כולל יו"ר המועצה עזיז דוויק, מוחזקים במעצר מנהלי מתמשך. נבחרי ציבור במדינות שונות, לרבות חברים ברשימה המשותפת בכנסת, קראו לשחרורה של ג'ראר.

> מהתופת בסוריה לרחובות אתונה, חסרי כל: סיפורם של פליטים פלסטינים

א א א
ועוד הערה לסיום:

הפוסט שקראת עכשיו לא במקרה נמצא פה, בשיחה מקומית. צוות האתר משקיע יום-יום המון מחשבה ועבודה קשה כדי להביא לקוראים שלנו מידע שלא נמצא במקומות אחרים, לפרסם תחקירים ייחודיים, להגיב מהר לאירועים חדשותיים מתגלגלים, ולתת במה לקולות מושתקים בחברה ולפועלות ולפעילים למען שלום, שוויון וצדק חברתי.

כבמה שעושה עיתונות עצמאית אנחנו לא נמצאים בכיס של אף בעל הון, ולא של השלטון. הרבה מהכתיבה באתר נעשה בהתנדבות מלאה. ועדיין, העבודה שלנו עולה כסף. זה זמן עריכה, וזה צילום, תרגום, שירותי מחשוב, ייעוץ משפטי ועוד.

אם כל אחת ואחד ממאות אלפי הקוראים שמגיעים לשיחה מקומית כל שנה יתרום ולו תרומה קטנה – נוכל לעמוד על הרגליים באופן עצמאי לגמרי. אם כל אחד יתמוך בנו בתרומה חודשית צנועה – נוכל לצמוח ולהרחיב את הפעילות שלנו פי כמה.

הצטרפו להצלחה שלנו בשיחה מקומית
תרמו לחיזוק העיתונות העצמאית של שיחה מקומית

לחצו כאן
פלסטינים ופעילים בינלאומיים מוסקים באדמת הכפר בורקה שליד רמאללה, בקרבת מאחז לא חוקי, ב-20 באוקטובר 2024 (צילום פלאש90)

פלסטינים ופעילים בינלאומיים מוסקים באדמת הכפר בורקה שליד רמאללה, בקרבת מאחז לא חוקי, ב-20 באוקטובר 2024 (צילום פלאש90)

בנבכי המנגנון של בן גביר לגירוש הפעילים הבינלאומיים

בשבועות האחרונים, התגברו המאמצים לעכב ולגרש פעילים ממדינות זרות שמגיעים לגדה המערבית. פעילים שנעצרו מעידים על איומים, הפחדות והאשמות שקריות במהלך החקירות. "נראה שהם רוצים נקמה על הסנקציות שהוטלו על מתנחלים"

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf