newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

המאבק נגד העברת משרות היי-טק להודו עלה שלב השבוע

סכסוך עבודה בחברת NCR: העובדים שבתו, יו"ר הוועד דיווח למשרד הכלכלה על חשדות להוצאת קוד תוכנה לחו"ל בניגוד לחוק וההנהלה מזמנת אותו לשיחת בירור. ברקע: החשש מחיסול הפיתוח בארץ

מאת:

מצב מערכת היחסים בין עובדי חברת המחשוב NCR ובין הנהלת החברה הדרדר פעמיים בשבוע האחרון, פעם אחת כשהעובדים נאלצו לשבות ליום אחד, ושוב עם זימונו של יו"ר ועד העובדים ל"שיחת בירור". לצד קשיים במשא ומתן להסכם הקיבוצי, הרקע לסכסוך, לפי העובדים, הוא מהלך של העברת מידע ומשרות מישראל למרכזי פיתוח של החברה בהודו, מה שיוביל לפיטורים בארץ.

חששם של העובדים, המאוגדים מזה כשנה בהסתדרות, הוביל את יו"ר הוועד, ליאור טהור, לפנות לאחרונה למדען הראשי במשרד הכלכלה ולהעביר לו מידע על חשדות לכאורה לכך שהחברה מפרה את התחייבויותיה החוקיות למדען. משרד המדען הראשי מעניק תקציבי פיתוח לחברות היי-טק, בתנאי שלחברה אסור יהיה להעביר את הקודים שהיא מפתחת במסגרת המענק אל מחוץ לארץ.

"טהור פנה למדען הראשי כדי לבדוק חשדות של העובדים על הוצאת הקוד לידי העובדים ההודים, שהובאו לכאן על ידי החברה כדי ללמוד את הקוד ולקחת אותו למקומות אחרים", מסביר יקי חלוצי, יו"ר ארגון עובדי ההיי-טק בהסתדרות. "זה קשור גם למשא ומתן שמתנהל, ובקושי זז בגלל פערים גדולים עם ההנהלה ונסיון של ההנהלה לייאש ולהוציא לנו את המיץ. השאלה איפה נמצא הקוד משפיעה על שאלת מיקום הפיתוח, ולכן גם על הביטחון התעסוקתי בארץ. צריך לזכור שיש לחברות בינלאומיות אינטרס לעשות כזה דבר, לקנות חברות מקומיות, לשתות את הקניין הרוחני ולהעביר אותו למקומות זולים בעולם".

> עובדי היי-טק מתארגנים למאבק בייבוא מתכנתים מהודו שיחליפו אותם

אסיפת עובדי NCR

אסיפת עובדי NCR, בשבוע שעבר (ליאור טהור)

בתגובה לפנייתו של טהור למדען הראשי הוא זומן לשיחת בירור, שאותה מגדירים בהסתדרות כנסיון "להלך אימים על מוביל ההתארגנות, לרפות את ידיהם של העובדים והוועד ולפגוע בהתארגנות". "אם החברה מפרה חוק מסוים, זה בסדר להתלונן, או לפחות לבדוק חשד", אומר חלוצי.

בחברת NCR מועסקים כ-700 עובדים במשרדים ברעננה. בשל המבוי הסתום אליו הגיעו במשא ומתן להסכם קיבוצי החליטו העובדים לשבות ליום אחד בחמישי שעבר, והם מאיימים להמשיך בעיצומים. לטענת ההסתדרות, זימונו של יו"ר הוועד לשיחת בירור הוא גם דרך להפחיד אותו נוכח הצעדים הארגוניים שנוקטים בחברה.

בשנה האחרונה התאגדו יותר ויותר עובדים בענף ההיי-טק, וביותר ממקום אחד מונעת ההתארגנות בין היתר מהחשש מהעברת מקומות עבודה למרכזי פיתוח זולים יותר בהודו. לאחרונה התפרסם כאן טור של יו"ר ועד עובדי חברת "סאפ" שמסביר את חששותיהם של העובדים ואת מה שמניע אותם להתאגד.

[עדכון, 22:50] מחברת NCR העולמית נמסר בתגובה:

בעוד שאנחנו מבינים שמחלוקות עלולות להתפרץ בזמן משא ומתן, אנחנו מאוכזבים מהצעדים שבהם בחר ארגון העובדים. עם זאת, NCR תמשיך במו"מ פעיל עם הארגון בתום לב וברצון טוב. מבחינת NCR, אנשים מוכשרים הם הנכס הגדול ביותר שלנו. אנחנו גאים במאות מפתחי התוכנה המוכשרים להפליא בצוות שלנו בישראל, שהיא אחד המקומות החשובים ביותר באסטרטגיה הבינלאומית שלנו, ותשאר כזו.

ביחס לשאלת המדען הראשי, NCR פועלת במסגרת גבולות החוק החל עליה.

בחברה לא ענו לשאלות ביחס לכוונה להעביר משרות להודו.

> התחדש? גל האלימות מעולם לא נפסק

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
אלפים בגדה המערבית מחזיקים בנשק, אבל רק מעטים מצטרפים למאבק המוזין. חמושים בלוויה בטובאס, ספטמבר 2024 (צילום: נאסר שתאיה / פלאש90)

אלפים בגדה המערבית מחזיקים בנשק, אבל רק מעטים מצטרפים למאבק המוזין. חמושים בלוויה בטובאס, ספטמבר 2024 (צילום: נאסר שתאיה / פלאש90)

בגדה תומכים במאבק המזוין, אבל לא בהכרח מצטרפים אליו

בגדה יש מי שמאשימים את ארגוני ההתנגדות שנתנו תירוץ לישראל לזרוע הרס במחנות הפליטים. זה לא קשור, אומרים אחרים, ישראל רוצה לעשות בגדה מה שעשתה בעזה. הזעם גדול, אבל בינתיים לא רבים אוחזים בנשק

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf