newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תמונות השבוע: מי יודע כמה פעמים הרסו את אל-עראקיב

הכפר הבדואי אל-עראקיב נהרס בפעם השישים-וכמה, הפגנות סולדריות עם שובתי רעב ממשיכות בתל אביב ובגדה, רשויות האכיפה פועלות נגד מבקשי מקלט אפריקאים, ועוד. תמונות השבוע, 5-12 ליוני

מאת:
נשות אל ערקיב מגיבות להריסת ביתן ורכושם במהלך ההריסה ה-65 של הכפר הבדואי אל ערקיב, נגב, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

נשות אל-עראקיב מגיבות להריסת ביתן ורכושן במהלך ההריסה השישים ומשהו של הכפר הבדואי בנגב, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

שוטרים שומרים על בולדוזרים במהלך ההריסה ה-65 של הכפר הבדואי אל ערקיב, נגב, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

שוטרים שומרים על בולדוזרים במהלך הריסת אל-עראקיב, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

שוטרים מפנים עצי זית לאחר שעקרו אותם במסגרת ההריסה ה-65 של הכפר הבדואי אל ערקיב, נגב, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

שוטרים מפנים עצי זית שעקרו, אל-עראקיב, נגב, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

מפגינים פלסטינים אזרחי ישראל במהלך הפגנה לציון 47 שנים לכיבוש הישראלי של הגדה המערבית ועזה, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

מפגינים פלסטינים אזרחי ישראל במהלך הפגנה בתל אביב לציון 47 שנים לכיבוש הישראלי של הגדה המערבית ורצועת עזה, ה-7 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

מפגינה מחזיקה שלט נגד פעולות ״תג מחיר״, במהלך הפגנה לציון 47 שנים לכיבוש הישראלי של הגדה המערבית ועזה, ה-12 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

מפגינה מחזיקה שלט נגד פעולות ״תג מחיר״, במהלך הפגנה לציון 47 שנים לכיבוש הישראלי של הגדה המערבית ועזה, ה-7 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

מפגינים פלסטינים אזרחי ישראל מפגינים למען עצירים מנהליים שובתי רעב המאושפזים במצב קשה בבית החולים איכילוב בתל אביב, ה-5 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

מפגינות פלסטינות אזרחיות ישראל מפגינות למען עצירים מנהליים שובתי רעב המאושפזים במצב קשה בבית החולים איכילוב בתל אביב, ה-5 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

סטודנטים מפגינים בסולידריות עם עצירים מנהליים ואסירים פוליטיים פלסטינים בבתי כלא ישראליים, האוניברסיטה העברית ירושלים, ה-10 ליוני, 2014. (פיאז אבו-רמלה/אקטיבסטילס)

סטודנטים מפגינים בסולידריות עם עצירים מנהליים ואסירים פוליטיים פלסטינים בבתי כלא ישראליים, האוניברסיטה העברית בירושלים, ה-10 ליוני, 2014. (פיאז אבו-רמלה / אקטיבסטילס)

צעיר פלסטיני מחזיק דגל במהלך הפגנה בכפר אל-מעסרה בגדה המערבית, ה-6 ליוני 2014. (ריאן רודריק ביילר/אקטיבסטילס)

צעיר פלסטיני מחזיק דגל במהלך הפגנה בכפר אל-מעסרה בגדה המערבית, ה-6 ליוני 2014. (ריאן רודריק ביילר / אקטיבסטילס)

אדם ורטה, מקריא עדויות של חיילים, במהלך אירוע של הארגון שוברים שתיקה לציון 10 שנים להיווסדו, ו-47 שנים לכיבוש הגדה המערבית ועזה, ה-6 ליוני, 2014. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

המורה אדם ורטה מקריא עדויות של חיילים במהלך אירוע של הארגון שוברים שתיקה לציון 10 שנים להיווסדו, ו-47 שנים לכיבוש הגדה המערבית ועזה, ה-6 ליוני, 2014. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

מרים אהרון, מבקשת מקלט סודאנית, נראית לאחר שרשויות אכיפה של רשות ההגירה ומשרד הבריאות פשטו על המסעדה ברשותה בנווה שאנן, ה-11 ליוני, 2014. הפקחים זרקו כמויות של מזון לפח ואיימו על מרים שעליה להסדיר ענייני מס מול הרשויות. (קרן מנור/אקטיבסטילס)

מרים אהרון, מבקשת מקלט סודאנית, נראית לאחר שרשויות אכיפה של רשות ההגירה ומשרד הבריאות פשטו על המסעדה ברשותה בנווה שאנן, ה-11 ליוני, 2014. הפקחים זרקו כמויות של מזון לפח ואיימו על מרים שעליה להסדיר ענייני מס מול הרשויות (קרן מנור / אקטיבסטילס)

מפגינה ישראלית מחזיקה שלט נגד מבקשי מקלט אפריקאים בדרום תל אביב, ה-11 ליוני, 2014. (יותם רונן/אקטיבסטילס)

מפגינה ישראלית מחזיקה שלט נגד מבקשי מקלט אפריקאים בדרום תל אביב, ה-11 ליוני, 2014. (יותם רונן / אקטיבסטילס)

עובדים של עיריית תל אביב עוקרים עצים בזמן הריסה של הפארק היחיד בדרום תל אביב בשכונת פלורנטין, ה-10 ליוני, 2014. העירייה מתכננת לבנות שם בית ספר חדש למרות גל מחאות של תושבי השכונה. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

עובדים של עיריית תל אביב עוקרים עצים בזמן הריסה של הפארק היחיד בדרום תל אביב בשכונת פלורנטין, ה-10 ליוני, 2014. העירייה מתכננת לבנות שם בית ספר חדש למרות גל מחאות של תושבי השכונה. (אורן זיו / אקטיבסטילס)

תערוכת תמונות של אקטיבסטילס בבית ס׳חור שליד בית לחם, ה-10 ליוני, 2014. (ריאן רודריק ביילר/אקטיבסטילס)

תערוכת תמונות של אקטיבסטילס על החיים בעזה, בית ס׳חור, ליד בית לחם, ה-10 ליוני, 2014. (ריאן רודריק ביילר / אקטיבסטילס)

 

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf