newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לממשלה החדשה: סיימו את הכיבוש

גורלם של מליוני פלסטינים תחת המשטר הצבאי מוכרע היום שוב בבחירות. במצב כזה אין בישראל באמת דמוקרטיה

מאת:

אחוז הההצעה בחברון, בשכם ובעזה עמד היום על אפס. אלו השקופים באמת, שהבחירות בישראל הכריעו שוב את גורלם. בעוד שנתיים, אולי בקדנציה של הממשלה הזו, ימלאו חמישים שנה לכיבוש. הממשלה הזו חייבת לסיים את הכיבוש.

רק לפני חצי שנה נהרגו כ-2,200 פלסטינים, רובם אזרחים ובהם כ-500 ילדים, וכן 72 ישראלים, מיעוטם אזרחים ובהם ילד אחד, במלחמה מיותרת בעזה – והמצור נמשך. בגדה המערבית ובירושלים חיים כשני מיליון נתינים תחת משטר צבאי ישראלי. שגרת יומם היא מעצרים, מחסומים, מגבלות על תנועה ודיכוי מתמשך. צריך לשים לזה סוף.

לא בגלל הלחץ הבינלאומי, לא בגלל הפחד מחרם בינלאומי או ממלחמה, אלא כי זה הדבר הנכון לעשות, וכי אין דמוקרטיה בלי סיום הכיבוש.

חיילים ונשים, מחסום קלנדיה (ארכיון: אקטיבסטילס)

חיילים ונשים, מחסום קלנדיה (ארכיון: אקטיבסטילס)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf