הפגנה לא אלימה בחברון פוזרה בגז מדמיע: מפגין וצלם עיתונות נעצרו
פעילים בחברון קראו לפתיחת רחוב השוהדא, שסגור לפלסטינים כבר 22 שנים. חיילים הכריזו על שטח צבאי סגור, ועצרו את אחד ממארגני ההפגנה ועיתונאי שסיקר אותה
כתב: אורן זיו, צילמו: אורן זיו ואחמד אל-באז
כמאה מפגינים פלסטינים, פעילי הוועדות העממיות ותנועת ״צעירים נגד התנחלויות", צעדו היום בחברון בהפגנה לא אלימה בקריאה לפתוח את רחוב השוהדא בעיר.
ההפגנה, שהגיעה עד לקרבת ההתנחלות קריית ארבע, הותקפה באלימות על ידי חיילים ושוטרי מג"ב, שהשתמשו נגד המפגינים בגז מדמיע וברימוני הלם. החיילים הכריזו על שטח צבאי סגור, עצרו את אחד ממארגני ההפגנה, והמשיכו לתקוף את יתר המפגינים.
לאחר שרוב המפגינים ברחו לאחור, החלו החיילים והשוטרים להשליך רימוני הלם וגז הישר לעבר הצלמים הרבים שהיו במקום, ועצרו אחד מהם, צלם בטלוויזיה הפלסטינית.
> איך ולמה נכלה תנועת ההתנגדות הבלתי חמושה הפלסטינית
ההפגנה התקיימה לציון 22 שנה לטבח שביצע ברוך גולדשטיין במערת המכפלה, בסיומו של שבוע פעילות בחברון שהתרכז בקריאה לתפיחת רחוב השוהדא – שנסגר לתנועת פלסטינים מאז הטבח ועד היום."אנחנו קוראים לפתוח מחדש את כל הרחובות שנסגרו לתנועת פלסטינים בחברון, ואת החניות והשוק שנסגרו, ובראשם את רחוב השוהדא", אמר לשיחה מקומית עיסא עמרו, מתנועת צעירים נגד התנחלויות. "הפתרון היחיד הוא סיום הכיבוש הישראלי בחברון ובכל הגדה המערבית".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה למעצרים כי לאור "הפרת סדר" הוכרז במקום שטח צבאי סגור, והמפגין והצלם נעצרו מכיוון שהפרו את הצו. זאת על אף שהצלמים (ואני ביניהם) זזו ועמדו במקום שבו החיילים ביקשו, ועל אף שלא מקובל לעצור עיתונאים בתפקיד שמסקרים הפגנה – גם בשטח צבאי סגור. כל יתר הצלמים עמדו בדיוק באותו שטח צבאי סגור, ולא נעצרו.
בשבוע שעבר נעצרו 12 פעילי שמאל ישראלים בהפגנה לא אלימה משותפת בחברון, גם היא לציון יום השנה לטבח במערת המכפלה.
> למה לא נשמע קולם של העיתונאים הישראלים בפרשת אלקיק?
לזמן מוגבל - התרומה שלך יכולה להיות שווה פי 12!
הודות לתורם נדיב, בשלושת השבועות הקרובים, עד סוף יולי: בתרומה חד פעמית לשיחה מקומית – התרומה שלך תוכפל. בהצטרפות לתרומה חודשית – התרומה שלך תוכפל פי 12. כלומר סכום התרומה השנתי שלך יוכפל. אם העבודה שלנו בשיחה מקומית חשובה לך - זה הרגע להצטרף לתמיכה.
לתמיכה בשיחה מקומית