newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פעיל ימין תקף עיתונאי פלסטיני מחוץ לביה"ח אסף הרופא

פאיז אבו רמלה הותקף במהלך הפגנת ימין נגד ההסכם עם שובת הרעב הישאם אבו הוואש, ופונה לטיפול בבית החולים. התוקף נמלט, ואיש לא עוכב לחקירה

מאת:

פעיל ימין תקף הערב (רביעי) עיתונאי פלסטיני באגרופים במהלך הפגנת ימין מחוץ לבית החולים אסף הרופא, שבו מאושפז הישאם אבו הוואש, שסיים אתמול שביתת רעב של 141 יום.

העיתונאי פאיז אבו רמלה לאחר שפעילי ימין התקףי אותו (צילום: שי קנדלר)

העיתונאי פאיז אבו רמלה אחרי שהותקף על ידי פעיל ימין מחוץ לבית החולים אסף הרופא, ב-5 בינואר 2022 (צילום: שי קנדלר)

בשעות הערב הגיעו למקום כ-20 פעילי ימין ובהם חבר הכנסת איתמר בן גביר, כדי למחות על "כניעה לטרור" ונגד ההסכם שנחתם אמש בין ישראל לאבו הוואש, שלפיו יפסיק את שביתת הרעב ומעצרו המינהל לא יוארך. הוא ישוחרר בסוף פברואר.

העיתונאי פאיז אבו רמלה, שמצלם עבור סוכנות הידיעות הטורקית "אנדולו" וחבר בקולקטיב אקטיבסטילס, הותקף כשתיעד פעילי ימין שהפריעו לעיתונאים אחרים, ופונה לטיפול בבית החולים. האירוע כולו תועד בשידור החי של ערוץ ע'ד.

בתחילת ההפגנה, לפני שח"כ בן גביר הגיע למקום, שני פעילי ימין רעולי פנים הפריעו לשידור החי של כתבת ערוץ ע'ד האמירתי, אימאן ג'בור, שעמדה כמה עשרות מטרים מההפגנה. אבו רמלה הגיע לצלם אותם, ואז הותקף.

"קיבלתי מכה קרוב לעין", סיפר אבו רמלה בזמן שהמתין לבדיקות בבית החולים. "צילמתי את ההפגנה, וראיתי שני פעילי ימין שהלכו לעיתונאים ששידרו בשידור חי, במטרה להפריע להם. הלכתי לצלם אותם. מי שתקף אותי בא אלי ושאל: 'עם מי אתה עובד?'. אמרתי לו שאני עובד עם סוכנות אנדולו. הוא שאל מאיפה זה, ואמרתי שמחוץ לארץ".

בתגובה, התוקף החל להתעמת עם אבו רמלה. "הוא קרא לי שקרן והתחיל לקלל. הוא התקרב, ואמרתי לו: 'תיקח טיפה אחורה, יש קורונה'. הוא בא לתקוף אותי אז הדפתי אותו אחורה, ואז הוא נתן לי אגרוף לפנים וברח".

אחרי התקיפה הגיעו שוטרים שהיו בסמוך, ואמבולנס שעבר במקום פינה את אבו רמלה למיון בבית החולים. לדברי עדי ראיה, האדם השני שהיה לצד התוקף המשיך להסתובב במקום, והשוטרים לא עיכבו אותו או בדקו את פרטיו, אף שעיתונאים שנכחו במקום היפנו את תשומת לבם לכך שהוא היה נוכח בתקיפה.

אתמול, לאחר חתימת ההסכם, ניסה ח"כ בן גביר להיכנס לחדרו של אבו הוואש, אך נחסם על ידי שוטרים ומאבטחים. בהמשך הגיע למקום גם ח"כ איימן עודה.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "עם קבלת הדיווח אודות האירוע, המשטרה פתחה בחקירת נסיבות המקרה תוך ביצוע סריקות אחר המעורבים".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מלחמת ההשמדה בעזה והרדיפות הקשות כאן בתוך החברה שלנו חיזקו את הרעיון לעזוב את הארץ. אמאני טאטור בבית הקפה שלה בנצרת (באדיבות המצולמת)

מלחמת ההשמדה בעזה והרדיפות הקשות כאן בתוך החברה שלנו חיזקו את הרעיון לעזוב את הארץ. אמאני טאטור בבית הקפה שלה בנצרת (באדיבות המצולמת)

אזרחים ערבים חושבים על הגירה: "מוכיחים לנו שאין לנו כאן עתיד"

כמו בחברה היהודית, גם בחברה הערבית שומעים יותר ויותר על אזרחים שעזבו לחו"ל. הפשיעה, הקושי הכלכלי, הגזענות וסתימת הפיות דוחפים אותם החוצה. "אנחנו אוהבים את המולדת, אבל זה נעשה קשה", אומרים המהגרים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf