עהד תמימי לא לבד: מאות קטינים פלסטינים בבתי הכלא הישראליים
על-פי נתוני שב"ס, ישראל מחזיקה בבתי הכלא שלה למעלה מ-300 קטינים פלסטינים. יותר מ-180 מתוכם מוחזקים במעצר עד תום ההליכים מבלי שהורשעו, כמו במקרה של תמימי
מאת יהושע (ג'וש) לייפר
מעצרה של הנערה עהד תמימי מנבי סאלח אמנם זכה לסיקור תקשורתי בינלאומי, אך הטיפול לו זכו עהד ואמה נרמיאן מצד מערכת הכליאה הצבאית הישראלית איננו יוצא דופן. על פי נתוני השב"ס שפרסם ארגון בצלם בתחילת החודש, ישראל מחזיקה בבתי הכלא שלה למעלה מ-300 קטינים פלסטינים. יותר מ-180 מתוכם מוחזקים במעצר עד תום ההליכים מבלי שהורשעו, כמו במקרה של תמימי.
על פי נתוני השב"ס שהועברו לארגון בצלם, נכון לסוף נובמבר 2017 הוחזקו בבתי הכלא הישראליים 5,881 פלסטינים, מתוכם 1,775 במעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. יותר מ-400 מתוכם עצירים מנהליים, ובכללם שלוש נשים ושני צעירים בגילאים 16 ו-18. מעצר מנהלי הוא כלי המשמש את ישראל להחזיק במעצר פלסטינים (ולעתים גם יהודים) ללא הגבלת זמן, מבלי שיוגש נגדם כתב אישום ומבלי שזכו למשפט. במקור נועד הכלי לשימוש מדוד ומוגבל. בפועל, ישראל משתמשת בו כמוצא ראשון ולא אחרון. בסך הכל הוחזקו במעצר 2,200 פלסטינים מבלי שהורשעו בעבירה כלשהי.
לאיזה צדק יכלו יונתן היילו ועהד תמימי לצפות?
הנתונים מצביעים על עלייה חדה במספר הקטינים שהוחזקו במעצר בשלוש השנים האחרונות. בדצמבר 2014 שהו בבתי הכלא הישראליים 181 קטינים פלסטינים. בדצמבר 2015 המספר קפץ ל-477. המספר הכולל של הפלסטינים שישבו במעצר מנהלי זינק באפריל 2016 ל-692.
בעקבות החלטת בית המשפט הצבאי שלא לשחרר את עהד ונרימאן תמימי עד לסוף ההליכים, פרסם ארגון בצלם הודעה המגנה את השלילה השיטתית של אפשרות השחרור על תנאי לעצורים פלסטינים. "ההחלטה השגרתית עוד בטרם התנהל משפט לאסור אדם שלא הורשע עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו מרוקנת בפועל את ההליך המשפטי מתוכן", נאמר בהודעה.
"מערכת בתי המשפט הצבאיים היא אחד הכלים ההרסניים ביותר של הכיבוש", אומר דובר בצלם, עמית גילוץ. "מטרתה אינה רדיפת הצדק או האמת אלא שימור השליטה הישראלית בעם הפלסטיני. כך גם במקרה של משפחת תמימי, כמו גם במאות ואלפי מקרים אחרים".
יהושע (ג'וש) לייפר הוא עורך שותף במגזין 972+. הרשימה התפרסמה שם במקור ותורגמה לעברית על ידי אורלי נוי.
> אביה של עהד תמימי: "לא סומך על מערכת שנועדה להעניש פלסטינים"
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן