עהד תמימי לא לבד: מאות קטינים פלסטינים בבתי הכלא הישראליים

על-פי נתוני שב"ס, ישראל מחזיקה בבתי הכלא שלה למעלה מ-300 קטינים פלסטינים. יותר מ-180 מתוכם מוחזקים במעצר עד תום ההליכים מבלי שהורשעו, כמו במקרה של תמימי

מאת:

מאת יהושע (ג'וש) לייפר

מעצרה של הנערה עהד תמימי מנבי סאלח אמנם זכה לסיקור תקשורתי בינלאומי, אך הטיפול לו זכו עהד ואמה נרמיאן מצד מערכת הכליאה הצבאית הישראלית איננו יוצא דופן. על פי נתוני השב"ס שפרסם ארגון בצלם בתחילת החודש, ישראל מחזיקה בבתי הכלא שלה למעלה מ-300 קטינים פלסטינים. יותר מ-180 מתוכם מוחזקים במעצר עד תום ההליכים מבלי שהורשעו, כמו במקרה של תמימי.

על פי נתוני השב"ס שהועברו לארגון בצלם, נכון לסוף נובמבר 2017 הוחזקו בבתי הכלא הישראליים 5,881 פלסטינים, מתוכם 1,775 במעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. יותר מ-400 מתוכם עצירים מנהליים, ובכללם שלוש נשים ושני צעירים בגילאים 16 ו-18. מעצר מנהלי הוא כלי המשמש את ישראל להחזיק במעצר פלסטינים (ולעתים גם יהודים) ללא הגבלת זמן, מבלי שיוגש נגדם כתב אישום ומבלי שזכו למשפט. במקור נועד הכלי לשימוש מדוד ומוגבל. בפועל, ישראל משתמשת בו כמוצא ראשון ולא אחרון. בסך הכל הוחזקו במעצר 2,200 פלסטינים מבלי שהורשעו בעבירה כלשהי.

לאיזה צדק יכלו יונתן היילו ועהד תמימי לצפות?

חיילים עוצרים צעיר פלסטיני בחברון, 20.9.2017 (ויסאם השלמון/פלאש90)

הנתונים מצביעים על עלייה חדה במספר הקטינים שהוחזקו במעצר בשלוש השנים האחרונות. בדצמבר 2014 שהו בבתי הכלא הישראליים 181 קטינים פלסטינים. בדצמבר 2015 המספר קפץ ל-477. המספר הכולל של הפלסטינים שישבו במעצר מנהלי זינק באפריל 2016 ל-692.

בעקבות החלטת בית המשפט הצבאי שלא לשחרר את עהד ונרימאן תמימי עד לסוף ההליכים, פרסם ארגון בצלם הודעה המגנה את השלילה השיטתית של אפשרות השחרור על תנאי לעצורים פלסטינים. "ההחלטה השגרתית עוד בטרם התנהל משפט לאסור אדם שלא הורשע עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו מרוקנת בפועל את ההליך המשפטי מתוכן", נאמר בהודעה.

"מערכת בתי המשפט הצבאיים היא אחד הכלים ההרסניים ביותר של הכיבוש", אומר דובר בצלם, עמית גילוץ. "מטרתה אינה רדיפת הצדק או האמת אלא שימור השליטה הישראלית בעם הפלסטיני. כך גם במקרה של משפחת תמימי, כמו גם במאות ואלפי מקרים אחרים".

יהושע (ג'וש) לייפר הוא עורך שותף במגזין 972+. הרשימה התפרסמה שם במקור ותורגמה לעברית על ידי אורלי נוי.

> אביה של עהד תמימי: "לא סומך על מערכת שנועדה להעניש פלסטינים"

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.

התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

כאן אפשר להצטרף

לתמיכה – לחצו כאן
שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, ב-5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

"הפשיעה היא פרויקט אסטרטגי של המדינה". שלט באום אל פחם נגד הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית, 5 במרץ 2021 (צילום: אורן זיו)

בחברה הערבית משוכנעים: הפשיעה אינה מחדל. היא תוכנית שלטונית

בחברה הערבית דוחים את הטענות בדבר אוזלת היד של המדינה מול הפשיעה הגואה. מדובר במדיניות מתוכננת היטב, אומרים מומחים ופעילים, במטרה לפרק את החברה הערבית מבפנים ואף לעודד אותה להגר מהמדינה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf