newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ניצחון לסטודנטים הערבים בחיפה: יוכלו להשתתף בבחירות לאגודה

בית המשפט הוציא צו מניעה נגד קיום בחירות לאגודת הסטודנטים בחיפה, לאחר שסטודנטים, רובם ערבים, התלוננו שנמנע מהם להגיש מועמדות. "נמשיך להיאבק נגד הקמפיינים הגזעניים", אמרו הסטודנטים

מאת:
"בית המשפט שם קץ למחטף בחירות". סטודנטים מהתאים של חד"ש ובל"ד אחרי החלטת בית המשפט לדחות את הבחירות לאגודת הסטודנטים בחיפה (צילום: באדיבות תאי חד"ש ובל"ד)

"בית המשפט שם קץ למחטף בחירות". סטודנטים מהתאים של חד"ש ובל"ד אחרי החלטת בית המשפט לדחות את הבחירות לאגודת הסטודנטים בחיפה (צילום: באדיבות תאי חד"ש ובל"ד)

בית המשפט המחוזי בחיפה אסר על אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה לקיים את הבחירות לאגודה, שהיו אמורות להתקיים מחר (יום ד'). בכך קיבל את העתירה שהגישו תאי סטודנטים בטענה שהאגודה מנעה מהם להשתתף בבחירות, שכן לא נתנה להם התראה מספקת לגבי מועד הבחירות ולא אפשרה להם להירשם אליהן.

בעקבות סגירת רשימות המועמדים לאגודה, התאים המייצגים את הסטודנטים הערבים נשארו בחוץ, כפי שדווח ב"שיחה מקומית".

>> כך השאירה אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה את הערבים בחוץ

את העתירה הגישה עו"ד סאוסן זהר בשם 17 סטודנטים מתאי סטודנטים של חד"ש, בל"ד, עומדים ביחד ומועמדים עצמאיים. השופט אחסאן כנעאן דחה את טענות האגודה, וכתב שאם לא היה מוציא צו מניעה, קיום הבחירות היה מהווה "פגיעה חמורה" בסטודנטים שהגישו את העתירה, שכן "לא יתאפשר להם לממש את זכותם להיבחר".

השופט הוסיף כי ברגע שייקבע מועד חדש, על אגודת הסטודנטים יהיה "לקיים מחדש את הוראות תקנון הבחירות בדבר פרסום רשימת הבוחרים, מתן הודעה נאותה על מועד להגשת מועמדות, מתן הודעה נאותה על מועד הבחירות וכן יתר ההוראות".

"אני מברכת על ההחלטה החשובה שבה לראשונה מבוטלות בחירות של מועצת אגודת הסטודנטים", אמרה בתגובה עו"ד זהר. "בית המשפט שם קץ למחטף בחירות, שנעשה באופן פוגעני, מכוון ובלתי הגון כלפי הסטודנטים בכלל, והסטודנטים הערבים בפרט. ההחלטה תאפשר לסטודנטים הערבים להתמודד באופן שוויוני בבחירות החדשות, ותעניק להם הזדמנות לייצוג הולם בגוף בעל השפעה רבה על קידום האינטרסים שלהם מול האוניברסיטה".

מזכיר תא חד"ש באוניברסיטת חיפה, עודאי גנאים, סיפר כי הידיעה על פתיחת המועד להגשת רשימות לבחירות באגודה פורסמה במקום לא בולט באתר של אגודת הסטודנטים. "זה היה בכוונה", טען גנאים. הוא סיפר שאנשי תא חד"ש ותאים אחרים ראו את המודעה רק חמישה ימים לפני סיום הגשת המועמדות.

"הצלחנו – אנחנו, תא בל"ד, תא עומדים ביחד, תאי סטודנטים אחרים וכמה מועמדים עצמאיים – לאסוף מועמדים מכל הפקולטות, וביום שני שעבר הגענו להגיש מועמדות", סיפר גנאים. "במזכירות האגודה הופתעו לראות אותנו, ולא נתנו לנו להיכנס".

גנאים סיפר שאף שההרשמה לא היתה אמורה לקחת יותר מדקות ספורות, הסטודנטים שהגיעו לפניהם בילו שעה או יותר במשרדי האגודה. "אחר כך יצאו ואמרו שההרשמה הסתיימה, אף שכבר היינו בתוך משרדי האגודה", אמר גנאים. "בכל מערכת בחירות בעולם, כשאתה מגיע לפני תום הזמן, יש לך זכות הצבעה או השתתפות. פה הם חסמו אותנו, למרות שהיינו כבר בפנים, והביאו אנשי ביטחון שיוציאו אותנו".

לדברי גנאים, ההתנכלות לתאי הסטודנטים הערבים לא התחילה בבחירות הנוכחיות. "לפני שנתיים הם פרסמו מודעה קטנה על מועד הגשת המועמדות. לא ידענו ולכן לא הגשנו מועמדות, והעתירה שלנו לבית המשפט נדחתה", הוא שחזר, "כי הם (האגודה) פעלו לפי החוק בכך שפרסמו, וזה שאנחנו לא ידענו, זו בעיה שלנו. הפעם לא נתנו להם לעשות זאת".

בעקבות ההחלטה של אגודת הסטודנטים, אקדמיה לשוויון, יחד עם 130 מרצים באוניברסיטת חיפה, שלחו מכתב חריף להנהלת האוניברסיטה. אולם הנהלת האוניברסיטה אמרה שהאגודה היא עמותה רשומה, ושאין לאוניברסיטה יכולת חוקית להתערב בהליך הבחירות הפנימיות באגודה. עם זאת, דיקנית הסטודנטים שיגרה מכתב לאגודה שבו הבהירה את "החשיבות שהאוניברסיטה מייחסת לניהול הליך בחירות תקין והוגן".

"הם יודעים שהסטודנטים הערבים הם כמחצית מכלל הסטודנטים באוניברסיטה, והם יותר ממחצית מבעלי זכות הבחירה, כי רוב הסטודנטים הערבים משלמים את דמי החבר לאגודה", אמר גנאים. אליה לוין מתא עומדים ביחד באוניברסיטה טענה שלא מדובר רק בגזענות נגד ערבים. "האגודה בחיפה נמצאת בקשר טוב עם התאחדות הסטודנטים, שמנסה להוביל אג'נדה ימנית קיצונית", אמרה לוין. "זה קשור גם להפיכה המשפטית… ההתאחדות לא רוצה להפסיד דווקא אותה (את האגודה בחיפה)".

בהודעה משותפת של התאים של חד"ש ובל"ד בעקבות פסיקת בית המשפט נאמר כי הם ימשיכו להיאבק למען הנוכחות שלהם בכל המרחבים הסטודנטיאליים, "לא משנה כמה חזקים יהיו הקמפיינים הגזעניים המכוונים נגד הייצוג והנוכחות של הסטודנטים הערבים". בהודעה נאמר שהחלטת בית המשפט מחזירה את זכויותיהם של הסטודנטים הערבים.

טרם הוחלט על המועד החדש לבחירות.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

התגברנו על הרבה משברים, אבל דבר לא דמה ל-7 באוקטובר ולמה שקרה לאחריו. גרפיטי על חומת ההפרדה באבו דיס (צילום: מלאני פידלר / פלאש90)

"אף צד לא ייעלם". שיחה בין שותפים לדרך משני עברי המלחמה

עאוני אל-משני ומירון רפופורט הקימו לפני יותר מעשור ארגון המציע מתווה ייחודי לפתרון הסכסוך. בתום שנה למלחמה הם מדברים על השלכותיה על שתי החברות, על העבר והעתיד, ועל עצם ההיתכנות של שותפות ישראלית-פלסטינית במציאות שטופת שנאה ונקם

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf