newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מתנחלים פלשו לגן משחקים בסוסיא וגירשו את הילדים. הצבא שמר עליהם

התושבים הפלסטינים חידשו את הגן עבור ילדי הכפר לפני כחודשיים. מאז טוענים תושבי ההתנחלות סוסיא כי מדובר בבנייה לא חוקית, מבקשים מהמינהל האזרחי להרוס אותו ומגיעים "להפגין" במקום. מדובר צה"ל נמסר: "בעימות שהתרחש באזור סוסיא, הכוחות הפרידו בין הצדדים והוציאו את המתיישבים מהמתחם"

מאת:
מתנחלים פולשים לגן משחקים בסוסיא, בליווי הצבא, ב-6 בנובמבר 2021 (צילום: אחמד נאסר)

לוחצים על המינהל האזרחי להרוס את הגן. מתנחלים פולשים לגן משחקים בסוסיא, בליווי הצבא, ב-6 בנובמבר 2021 (צילום: אחמד נאסר)

כ-30 מתנחלים עם כלבים פלשו היום (שבת) לגן משחקים באמצא הכפר סוסיא, שברו את השער, סילקו משם את הילדים ועלו על המתקנים.

חיילים ליוו את המתנחלים ושמרו עליהם בזמן ששהו יותר משעה בגן המשחקים ובכפר, כשהם עומדים מול השער ומונעים מפלסטינים להיכנס למקום. המתנחלים שיחקו במשחקים ועלבו בפלסטינים שעמדו בחוץ.

גן המשחקים, שכולל קרוסלה, שתי נדנדות, ארגז חול ומגלשה צהובה, חודש בספטמבר עבור ילדי הכפר הפלסטיני. תושבי ההתנחלות סוסיא טענו כי גן השעשועים הוא "בנייה לא חוקית" ופנו למינהל האזרחי. הם כבר הגיעו כמה פעמים כדי "להפגין" נגד הגן, ומפעילים לחצים על הצבא ועל המינהל האזרחי להרוס אותו.

התושבים הפלסטינים באזור אינם מקבלים כלל היתרי בנייה, וכל דבר שהם בונים, כולל מתקני ובורות מים, מקבל בתוך זמן קצר צו הריסה. מתנחלי סוסיא, לעומת זאת, מבצעים עבודות בנייה במקום כל הזמן, ולאחרונה הציבו קרוואנים חדשים במרחק של כמה מאות מטרים מגן המשחקים, וכבר חיברו אותם למים ולחשמל.

בסוף ספטמבר הגיעו כ-30 מתנחלים במכוניות וטרקטורונים ודגלי ישראל כדי למחות על הקמת גן המשחקים, ונכנסו לתוך הכפר, כשהם חונים ליד הבתים. כשהצבא הגיע למקום, החיילים

חיילים שומרים על מתנחלים ומונעים מפלסטינים גישה לגן משחקים בסוסיא, ב-6 בנובמבר 2021 (צילום: אחמד נאסר)

חיילים שומרים על מתנחלים ומונעים מפלסטינים גישה לגן משחקים בסוסיא, ב-6 בנובמבר 2021 (צילום: אחמד נאסר)

זרקו רימוני הלם על התושבים הפלסטינים. אחד מהם נפצע ופונה באמבולנס. כמה ימים לאחר מכן הגיע המינהל האזרחי עם כמה חיילים כדי לצלם את המתקנים.

באותו אזור מתבצעות כמעט בשגרה תקיפות של מתנחלים על יישובים פלסטיניים. ב-28 בספטמבר ביצעו כמה עשרות רעולי פנים שהגיעו מכיוון המאחז אביגיל פוגרום בכפר מופגרה. הם עברו מבית לבית בכפר עם אלות, ניפצו חלונות וסדקו את ראשו של ילד בן ארבע.

בזמן האחרון המתנחלים מגבירים את הלחצים על המינהל האזרחי לבצע הריסות בקהילות פלסטיניות – לעתים כפר שלם כמו מופגרה, אך הם בעיקר מתמקדים בכל דבר חדש שהפלסטינים מנסים לבנות, כמו גן המשחקים הישן סוסיא שחודש, חיבורים למים, בניית בתים ואפילו שתילת עצים.

תושבי סוסיא והאזור מבקשים מכל מי שיכול להגיע למקום כדי לסייע ולשחק עם הילדים, שסובלים מטראומות ופחדים בעקבות התקפות המתנחלים.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "היום (שבת) התרחש עימות באזור היישוב סוסיא שבמרחב החטיבה המרחבית יהודה. העימות זלג לכיוון הכפר נוואגה, שם נכנסו המתיישיבם לתוך גן שעשועים מקומי. כוחות צה"ל, מג"ב ומשטרת ישראל הפרידו בין הצדדים, והוציאו את המתיישבים מהמתחם המדובר.

"הסרטון שמופץ ברשתות החברתיות מציג רק את תחילת ההתרחשות, ואינו מתאר את המשך ההתרחשות, שבמסגרתה פונו המתיישבים תוך כמה דקות".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

דחיקתו לשוליים של המאבק הפלסטיני הלא אלים התרחשה עוד לפני אוקטובר האחרון. הבערת צמיגים בשוק של שכם במהלך האינתיפאדה הראשונה (צילום: לע"מ)

מדוע נכשל המאבק הפלסטיני הלא אלים, ומי מכשיל אותו?

לאחר מתקפת 7 באוקטובר ובתום שנה למלחמה העקובה מדם בעזה, רעיון המאבק הפלסטיני הלא אלים נדחק מהתודעה הציבורית. העיתונאי חיאן ג'אבר מנתח את הסיבות לדעיכתו ומסביר מה צריך לקרות כדי שהוא יוכל לחזור להיות רלוונטי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf