רבבות ציינו את יום הנכבה בכפרים, ערים ומחנות פליטים מעזה עד הגליל
יום הנכבה הפלסטיני צוין בשורה של תהלוכות, כנסים והפגנות בשטחים ובתוך גבולות ישראל. שני צעירים נורו למוות באזור רמאללה. עצורים בירושלים, עימותים בחברון. דיווח בתמונות

ילדים עומדים בכניסה למתחם אירוע לציון 66 שנים לנכבה במחנה הפליטים מגאזי, רצועת עזה, ה-11 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

אמו של נדים סיאם אבו-קארה נפרדת מגופתו במהלך הלוויתם שנערכה ברמאללה, ה-16 למאי, 2014. אבו-קארה ואבו-דאהר נהרגו יום קודם מאש שנורתה אליהם על ידי חיילי ישראליים, במהלך הפגנת יום הנכבה ליד כלא עופר. (אקטיבסטילס)

כוחות הבטחון הפלסטינים נושאים את גופותיהם של נדים סיאם אבו-קארה ומוחמד אבו-דאהר, במהלך הלוויתם ברמאללה, ה-16 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים מציינים 66 שנים לנכבה בתהלוכה במרכז העיר שכם, ה-14 למאי, 2014. בתהלוכה נקראו גם קריאות לשחרור האסירים הפלסטינים בבתי הכלא ישראליים ונגד מעצרים מנהליים. (אקטיבסטילס)

ילד פלסטיני נעצר על ידי שוטרי מג"ב במהלך הפגנה לציון יום הנכבה, שער שכם, מזרח ירושלים, ה-15 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים משתתפים בצעדת השיבה לציון 66 שנים לנכבה, ליד חורבות הכפר לובייה, ה-6 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטיני אזרח ישראל מניף דגל ישראל ליד מדורה במחנה חורבות הכפר לובייה, יום לפני צעדת השיבה, ה-5 במאי, 2014. הכפר לובייה נחרב יחד עם יותר מ-500 כפרים פלסטינים לפני, במהלך ואחרי מלחמת 1948 (אקטיבסטילס)

ילדים ממחנה הפליטים עאידה מעיפים עפיפונים ליד חומת ההפרדה במהלך אירוע לציון יום הנכבה, ה-14 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

אישה בורחת עם ילדה מגז מדמיע אשר נורה על ידי חיילים לתוך קהל של אזרחים במחסום קלנדיה, במהלך תהלוכה לציון יום השנה לנכבה. ה-15 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

שוטר מג"ב עומד ליד חומת ההפרדה במהלך תהלוכת יום הנכבה, מחסום קלנדיה, הגדה המערבית, ה-15 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים זורקים אבנים על ג'יפים צבאיים בדרך המקיפה את חומת ההפרדה הבנויה על אדמות הכפר אל-וולג׳ה, במהלך הפגנה לציון 66 שנים לנכבה, ה-15 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פליטים מהכפר ליפתא מציינים 66 שנים לגירושם במהלך אירוע ליד מעין הכפר בכניסה לירושלים, ה-16 למאי, 2014. הפליטים גורשו מהמקום על ידי שוטרים. (אקטיבסטילס)

פעילים מארגון "זוכרות" תלו תמונות על דפנות בית האצ"ל ביפו. בתמונות נראים ישראליים המחזיקים מכתבי הכרה בנכבה הפלסטינית, ה-5 למאי, 2014. בית האצ"ל נבנה על חורבות הכפר הפלסטיני מנשייה. הפעולה בוצעה בערב יום העצמאות (אקטיבסטילס)

סטודנט פלסטיני אזרח ישראל, מניף את דגל פלסטין במהלך טקס לציון 66 שנים לנכבה שנערך באוניברסיטת תל אביב, ה-11 למאי, 2014. ברקע נראים דגלי ישראל המונפים על ידי סטודנטים ימניים מתנועת אם-תרצו. (אקטיבסטילס)
אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.
בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.
בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.
זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית
לתמיכה – לחצו כאן