newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לנתניהו אין מנדט למלחמה, בלי לנסות לעשות הסדר בעזה

אחרי "צוק איתן" נתניהו אמר שנפתח "חלון הזדמנויות מדיני" לפתרון שאלת עזה. ארבע שנים חלפו, והחיים כאן מותחים את החוסן של כולנו בנגב המערבי. בעיני נתניהו והממשלה שלו אנחנו שקופים  

מאת:

לפני ארבע שנים בדיוק, במהלך "צוק איתן", הובלתי את הקמת "התנועה לעתיד הנגב המערבי". התנועה היתה תוצאה של חיבור התארגנויות ופעילים מכל האזור, שקצו בשגרת המלחמה. א.נשים משדרות, נתיבות, אופקים ואשקלון עם תושבים מקיבוצי אשכול, שער הנגב וחוף אשקלון. לכולנו היה ברור שעל מנת לזכות לביטחון אמיתי, לטובת ילדינו, יש צורך בהסדר מדיני. זו אמת כה פשוטה, שגם במשפחתי הימנית למדתי, כילד וכנער.

היתה לנו דרישה פשוטה מבנימין נתניהו, ראש ממשלתנו: בוא להיפגש איתנו. תסביר לנו מה האסטרטגיה, לאן אתה לוקח אותנו. אנחנו מאמינים בעתיד האזור, אנחנו פטריוטים אמיתיים הנאחזים במקום. אנחנו רוצים להבין לאן אתה מכוון. הדרישה הזו לא קיבלה מענה, ולא הפורמלי ביותר. הרגשנו שקופים לגמרי.

בשבת האחרונה התחוללה מלחמה באזור שלנו. שדרות והקיבוצים סמוכי הגדר היו תחת אש מסיבית. צה"ל ערך תקיפות נרחבות. תגובה רדפה תגובה, וניסיון לייצר כללי משחק מצד חמאס נתקל בניסיון לשרטט קוים אחרים על ידי צה"ל. למעשה, מאז פיצוץ המנהרה בכיסופים באוקטובר 2017, אנחנו עדים להידרדרות ממצב של מלחמה פוטנציאלית וחיכוכים מקריים למצב מתקדם של מלחמה. לאוכלוסייה האזרחית בישראל, ודאי גם בעזה, מדובר במבחן קשה. השריפות היומיומיות, הירי, המעבר ממצב מלחמה למצב כמו שגרתי – מותחים את החוסן של כולנו, הורים וילדים, עד לקצה.

תושבים בשדרות סודקים פגיעה בבית בעיר שנפגע מרקטה. לכולם ברור שצריך הסכם מדיני (צילום: הדס פרוש/פלאש9

תושבים בשדרות סודקים פגיעה בבית בעיר שנפגע מרקטה. לכולם ברור שצריך הסכם מדיני (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

חשוב לי לומר בקול צלול וברור: אין לנתניהו את המנדט שלי למלחמה הבאה. מי שלא טרח לקדם פתרון בר קיימא לאזור, מעל בשליחותו ובתפקידו, לא ראוי להכריז על מלחמה, שתגרור את האזור כולו, את קהילתי, את ילדי ואותי, לתוהו ובוהו. נתניהו, שהכריז במוצאי צוק איתן על "חלון הזדמנויות מדיני" לא נקף אצבע על מנת לממש אותו. הוא ודאי קיבל את המנדט הציבורי הפורמלי, אבל לא בשמי הוא יוביל את המלחמה הבאה, ואני מתנגד לה כבר עכשיו.

לחיות כאן, בחודשים האחרונים, זו חוויה מתסכלת. כל המעורבים, כולל מפקדי צה"ל, עיתונאים, ראשי הרשויות, ורוב הציבור, מבינים שאין פתרון ללא הסדר מדיני. החלופות האחרות הן מיטוט החמאס וכיבוש הרצועה, במחירים כבדים וסיכונים איומים, או המשך המצב הרע הקיים. מהלך מדיני הוא דבר מורכב ודורש שיתוף ותמרון בין שחקנים מדיניים רבים, באזור ובעולם. זו הדרך הארוכה והקצרה. יש לנו ראש ממשלה שהחליט ללכת לפתרון הקל: שב ואל תעשה. ובינתיים, הַשקַע ביחסי ציבור בלבד. לכן, בלב כבד, אין לו מנדט שלי למלחמה הבאה.

אנחנו כאן מנסים לעשות מה שניתן. עומדים מדי שבוע בצומת יד מרדכי בקריאה לשיקום רצועת עזה והסדר מדיני. אנחנו זוכים לתמיכה (בעיקר שקטה. סקרי דעת קהל מראים שרוב הציבור הישראלי איתנו), אבל גם להתנגדות אלימה. אנשי ימין, גם מהאזור, רואים בנו בוגדים הראויים לאלימות. זו לא סיטואציה המזמינה שיח ושכנוע מכובד, לצערי. ועדיין, יש חשיבות עצומה למשמרת הזו במרחב הציבורי שלנו. רוצים "לחבק" אותנו? הצטרפו אלינו למאבק, במשמרת ובכלל.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
ההצהרות בעלות אופי ג'נוסיידי של ראשי המדינה לא באו משום מקום. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בכנסת (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

ההצהרות בעלות אופי ג'נוסיידי של ראשי המדינה לא באו משום מקום. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בכנסת (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

סמוטריץ' או דו-לאומיות, אין דרך אחרת

האווירה הג'נויסיידית שהשתלטה על ישראל אחרי 7 באוקטובר היא לא סטייה, היא נעוצה בשאיפה הציונית הישנה לכמה שיותר קרקע עם כמה שפחות ערבים. המוצא היחיד הוא להכיר שהביטחון של היהודים תלוי בהכרה בדו-לאומיות של המרחב הזה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf