ח"כים ממרצ לגנץ: בטל את ההכרזה על הארגונים הפלסטינים כארגוני טרור
בעקבות החשיפה ב"שיחה מקומית" פנו הח"כים מוסי רז, גבי לסקי ומיכל רוזין לשר הביטחון במכתב, ובו טענו כי "החומרים שפורסמו אינם מספקים ראיות לקשר בין ארגוני זכויות אדם לטרור". גם חבר הקונגרס אנדי לוין דרש להציג ראיות אם ישנן
בעקבות החשיפה ב"שיחה מקומית" על כך שבחומרים שעמדו מאחורי ההחלטה להכריז על שישה ארגוני חברה אזרחית פלסטיניים כארגוני טרור אין ראיות קונקרטיות שקושרות אותם לפעילות טרור, פנו חברי כנסת ממרצ לשר הביטחון, בני גנץ, בדרישה לבטל את ההחלטה.
חברי הכנסת מוסי רז, גבי לסקי ומיכל רוזין ממרצ שלחו ביום חמישי מכתב לגנץ, שבו כתבו: "אם אכן אלו החומרים המרכזיים שהובילו להחלטתך – עכשיו הזמן לשנות אותה". במכתב דרשו הח"כים מגנץ שיחשוף את הראיות שבבסיס ההחלטה. לדבריהם, החומרים שפורסמו אינם מספקים ראיות לקשר בין ארגוני זכויות האדם לפעילות טרור.

"העדויות אינן מגובות במידע מודיעיני מהימן ובעובדות". שר הביטחון גני גנץ וראש הממשלה נפתלי בנט בכנסת, ב-4 בנובמבר 2021 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)
בפנייתם התייחסו חברי הכנסת לפרסום ב"שיחה מקומית", שלפיו הטענות נגד ששת הארגונים מבוססות על עדויות של שני עובדים לשעבר בארגון אחר – ועדות הבריאות. "ניכר שכל העדויות המצוטטות של שני הפלסטינים שדיברו על ששת הארגונים השונים אינן מגובות במידע מודיעיני מהימן ובעובדות, אלא נותרו בגדר אמירות בלבד", נכתב בפנייה.
כן צוין בפנייה ובתחקיר כי החומרים הללו הוצגו כבר לפני כמה חודשים לדיפלומטים שונים במדינות אירופה עם בקשה להפסיק את מימון ששת הארגונים – בקשה שנדחתה על הסף, מכיוון שמי שבחנו את החומרים סברו שהמידע אינו מבוסס.
"החלטתך משפיעה על חייהם של מיליוני בני אדם החיים תחת כיבוש, על ארגוני זכויות אדם בארץ ובעולם וכן על היחסים של ישראל עם הפלסטינים ועם שאר מדינות העולם", סיכמו חברי הכנסת את הפנייה לגנץ.
ח"כ רז מסר: "אם אלו אכן החומרים שעמדו בבסיס החלטו של גנץ – מדובר במידע חלקי ולא מבוסס, שוודאי שאי אפשר לבסס על פיו קשר בין הארגונים הללו לבין טרור. אם יש בידיו של גנץ חומרים נוספים אני קורא לו לחשוף אותם. אחרת, שיחזור בו מהחלטתו."
ח"כ לסקי מסרה: "כמי שבמשך שנים פעלה בשטח כעו"ד לזכויות אדם, אני מכירה את פועלם של הארגונים, במיוחד הארגונים המשפטיים, ולפחות חלק מהראיות ששימשו בסיס להחלטה. אין בראיות אלו כדי לתמוך בהכרזה על הארגונים כארגוני טרור. מעניין שבשטחים הארגונים לא הוכרזו וממשיכים בפעילותם, ועל אף הטענה שיש בידי רשויות הביטחון ראיות המבססות את הטענות, הם מעדיפים להסתיר אותן מהציבור."
מאז הפרסום, כלי תקשורת, ארגונים ופוליטיקאים הגיבו ושיתפו את החשיפה. סוכנות הידיעות AP פירסמה כתבה בעניין תחת הכותרת: "המסמך הישראלי על הארגונים מכיל מעט ראיות".
ח"כ עאידה תומא-סלימאן מהרשימה המשותפת צייצה: "באופן לא מפתיע הראיות של ישראל נגד ארגוני זכויות האדם מניפולטיביות ומצוצות מהאצבע. מפעל ההסתה וההשחרה של גנץ והשב"כ לא יעבור בעולם בשתיקה. ארגוני זכויות אדם הם לא טרור. הכיבוש הוא טרור.
חבר הקונגרס הדמוקרטי ממישיגן, אנדי לוין, צייץ בתגובה לתחקיר: "עלינו לבדוק את הסיווג החמור של קבוצות בחברה האזרחית הפלסטינית כ'ארגוני טרור' על ידי שר הביטחון בני גנץ. אם יש ראיות לכך, אשמח מאוד לראותן".
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, "שיחה מקומית" גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות. אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית, שגובה את חייהם של עשרות אלפים בעזה ומפקירה למותם את החטופים הישראלים.
התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות "שיחה מקומית", על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
כאן אפשר להצטרף
לתמיכה – לחצו כאן