newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

המשטרה הטילה מעצרי בית על שני פעילים מנצרת לסיכול מעורבותם במחאה

בעקבות ערר שהגיש ארגון עדאלה על תנאי השחרור של הנאא דאהר, אחת משני הפעילים, המשטרה הסכימה לבטל את מעצר הבית – אחרי שההפגנה שבה היתה אמורה להשתתף כבר התקיימה

מאת:

משטרת ישראל חזרה בה היום (שלישי) ממעצר הבית וממרבית התנאים המגבילים שהטילה על הפעילה הנאא דאהר מנצרת, לאחר שמרכז עדאלה (המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי) הגיש ערר לבית משפט השלום בנצרת על תנאי השחרור שנקבעו לה. בימים הקרובים יכריע בית המשפט בערעור נוסף, שהגיש הפעיל מנהל חאיק.

הנאא דאהר ומנהל חאיק הם פעילים בולטים בתנועה ״אל חראק אלנסראוי״, שחבריה מארגנים ומשתתפים בהפגנות בנצרת בכמה נושאים לאומיים. בשבת האחרונה, השניים זומנו לחקירה, שלאחריה מסרה להם המשטרה צווי מעצר בית למשך חמישה ימים. בנוסף, הוטלו על השניים מגבלות נוספות, כגון איסור על כל תקשורת ביניהם ואיסור על שימוש ברשתות החברתיות.

הזימון לחקירה הגיע בשבת, שעות לפני שהתנועה קראה להפגין בנצרת בסולידריות עם האסיר נאסר אבו חמיד, הסובל ממצב בריאותי קשה ומידרדר, ואשר הרשויות בישראל מסרבות לשחררו לקבלת טיפול רפואי מתאים, כפי שדורשת משפחתו.

"מטרת המשטרה היתה להטיל מורא על מי שביקשו לממש את זכותם החוקתית למחות". הפגנת סולידריות בנצרת (צילום: מוחמד ח'ליליה)

ל"שיחה מקומית" נודע כי לפעילה נוספת מחיפה הוגש צו מעצר בית במטרה שלא תשתתף או תארגן פעילות מחאה בחיפה. בפועל, מסתמנת שיטה חדשה, שבה נוקטת המשטרה נגד פעילים פלסטינים: להוציא נגדם צווי מעצר בית מבלי שיוצגו כל חשדות או ראיות נגדם, רק במטרה למנוע מהם לארגן הפגנה או כל עצרת, אפילו אם הן נערכות לפי החוק.

למרות המעצרים הללו, ההפגנה המדוברת נערכה בנצרת בשבת, ואתמול (שני) נערכה הפגנה נוספת בסולידריות עם הנגב.

"זה התחיל באירועי מאי", אומר פעיל חברתי שביקש להישאר בעילום שם, והוסיף: "אנחנו מרגישים שהמשטרה חוששת ופוחדת מתנועות הצעירים בכל האזורים, כי לא מדובר במפלגות או בעמותות, אלא בגוף שכל אחד בו הוא מנהיג. הפעילות שלנו ממשיכה ביחס לכל הסוגיות הלאומיות, המהלכים הללו של המשטרה לא מרתיעים אותנו. מאז אירועי מאי התחלנו להרגיש שהמשטרה מעלה הילוך בפעילות נגדנו, וזה בא לידי ביטוי גם בנגב לאחרונה".

שופטת בית משפט השלום בנצרת, עדי במביליה איינשטיין, אישרה היום את הסכמת המשטרה לבטל מידית את מעצר הבית של הנאא זאהר. האיסור על יצירת הקשר עם הפעיל האחר נותר על כנו.

מארגון עדאלה נמסר: ״לא היתה כל עילה לחקירה, למעצר או לתנאים המגבילים שהוטלו, ועד לרגע זה לא ביססה המשטרה, בפני העצורים או בפני בית המשפט, את החשדות המופרכים שבגינם הוחזקו. נראה בבירור כי מטרת המשטרה היתה להטיל מורא על מי שביקשו לממש את זכותם החוקתית למחות. למרבה הצער, אין זו הפעם הראשונה שאנו נתקלים בדיכוי שיטתי של פעילים חברתיים ופוליטיים הקוראים להשתתף בהפגנות לגיטימיות. נמשיך להיאבק נגד הפגיעה בחופש ההפגנה בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf