newsletter icon
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

נבחרת סעודיה בפלסטין: משחק כדורגל היסטורי בא-ראם

10,000 צופים הגיעו למשחק מוקדמות גביע העולם שהתקיים בא-ראם. בעבר סירבו הסעודים להיכנס לשטח בשליטה ישראלית, אולם הפעם הם הסכימו. "ירושלים שלנו" קראו האוהדים במשחק שהסתיים בתיקו אפס

מאת:

קרוב לעשרת אלפים פלסטינים הגיעו אחר הצהרים, למרות הגשם השוטף, לאצטדיון פייסל חוסייני בעיירה א-ראם לצפות במשחק כדורגל בין נבחרת פלסטין לנבחרת סעודיה, כחלק ממוקדמות מונדיאל 2022. זו היתה הפעם הראשונה שהנבחרת הסעודית הסכימה להיכנס לגדה המערבית.

"ברוח ובדם נפדה את פלסטין", שרו האוהדים באיצטדיון פייסל חוסייני בא-ראם בצל תמונות של ערפאת ואבו מאזן. נבחרת פלסטין לפני שריקת הפתיחה (צילום: אורן זיו)

"ברוח ובדם נפדה את פלסטין", שרו האוהדים באיצטדיון פייסל חוסייני בא-ראם בצל תמונות של ערפאת ואבו מאזן. נבחרת פלסטין לפני שריקת הפתיחה (צילום: אורן זיו)

המשחק, שהתקיים במסגרת המחזור השלישי בבית 4 של מוקדמות הגביע העולמי באסיה, הסתיים בתיקו אפס. מדובר בהישג לנבחרת פלסטין, שכן הנבחרת הסעודית נחשבת חזקה יותר והשתתפה כבר כמה פעמים במונדיאל.

לפני ארבע שנים, למרות מאמציו של שר הספורט הפלסטיני ג'יבריל רגוב, משחק דומה שתוכנן להתקיים בגדה הועבר לירדן אחרי שהופעל לחץ על הסעודים לא להיכנס לשטחים שתחת כיבוש ישראל. אולם הפעם החליטו הסעודים להיכנס לשטחי הגדה, וביום ראשון חצתה המשלחת הסעודית את מעבר אלנבי בדרכה מירדן לגדה המערבית בצעד שהוגדר "היסטורי". בחמאס ובארגונים אחרים מחו על ההחלטה הסעודית להיכנס לגדה דרך מעבר "ישראלי". עם זאת, במגרש או מחוצה לו לא נערכו הפגנות ולא הושמעו קריאות נגד הסעודים. במסיבת העיתונאים לאחר המשחק, נציגי שתי הקבוצות לא התייחסו לעניינים הפוליטיים.

המשחק הסתיים בתיקו אפס, הישג לנבחרת פלסטין שנחשבת חלשה יותר. התקפה של סעודיה (בלבן) על העשר הפלסטיני (צילום: אורן זיו)

המשחק הסתיים בתיקו אפס, הישג לנבחרת פלסטין שנחשבת חלשה יותר. התקפה של סעודיה (בלבן) על השער הפלסטיני (צילום: אורן זיו)

עד היום, שיחקו שתי הנבחרות זו מול זו שמונה פעמים. חמש פעמים הסעודים ניצחו, ושלוש פעמים המפגשים הסתיימו בתיקו.

"זה הישג גדול לנבחרת פלסטין", אמר העיתונאי חוסיין אל עוברה, שעובד באתר פאנט. "הנבחרת הסעודית שיחקה במונדיאל האחרון, ונבחרת פלסטין נחשבת חלשה ולא יציבה בדרך כלל, אז תיקו זה תוצאה משמחת מאוד".

האוהדים הרבים באצטדיון פייסל חוסייני נופפו בדגלי פלסטין, ואחדים מהם גם בדגלי סעודיה ותימן, כשברקע מתנוססות תמונותיהם של יאסר ערפאת, אבו מאזן, המלך הסעודי סלמאן ובנו, יורש העצר מוחמד בן סלמאן. הם גם קראו קריאות נוסח "ירושלים שלנו", ו"בדם ורוח נשחרר את פלסטין".

בעוד הסעודים הצהירו שהם "מגיעים לרמאללה", גם בגדה המערבית וגם בתקשורת הישראלית ציינו שהמשחק מתקיים בשטח ירושלים, שכיום נמצא בצדה "הפלסטיני" של חומת ההפרדה. בתקשורת הישראלית ציינו את קיום המשחק כהישג לישראל, שכן הסעודים הסכימו לעבור במעבר גבול בשליטתה וערכו ביקור באל אקצא בתיאום ישראלי.

אל עוברה העריך שהעובדה שהסעודים הסכימו לעבור דרך מעבר אלנבי קשורה לשיפור היחסים בין סעודיה לישראל. עם זאת, עצם העובדה שהרשות הפלסטינית הצליחה לקיים את המשחק בין רמאללה לירושלים היא בעיניו הישג פוליטי גדול.

בנבחרת הפלסטינית שיחקו שני שחקנים פלסטינים אזרחי ישראל: המגן, עבדאללה ג'אבר, יליד טייבה, והשוער רמי חמאדה, יליד עכו. חמאדה עצר במהלך המשחק כמה ניסיונות של הסעודים להבקיע שער, וג'אבר הוביל במחצית השנייה שתי התקפות, שלצערם של האוהדים לא הסתיימו בשער. "לא קיבלנו הזדמנויות בישראל, אז החלטנו לדאוג לעצמנו", אמר בעבר ג׳אבר לגבי ההחלטה לשחק בקבוצת הילאל אל קודס ממזרח ירושלים.

לפני המשחק, הנבחרת הסעודית סיירה ברמאללה, ושחקניה הניחו פרחים על קברו של ערפאת והגיעו לקבלת פנים חגיגית בלשכתו של אבו מאזן. אתמול (שני) שחקני הנבחרת ביקרו במתחם אל אקצה והשתתפו בתפילה במקום. "הוכחתם לעולם שביקור אצל אסיר אינו נורמליזציה עם הסוהר", אמרה מושלת רמאללה לילה ע'אנם במהלך קבלת הפנים.

אוהדים במהלך משחק של נבחרת פלסטין מול סעודיה, בעיירה א-רם שבגדה המערבית (צילום: אורן זיו)

גם בגשם, מילאו הצופים את איצטדיון פייסל חוסייני (צילומים: אורן זיו)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
חגיגות לרגל נפילת אסד, מג׳דל שמס, 9 בדצמבר 2024 (צילום: אורן זיו)

חגיגות לרגל נפילת אסד, מג׳דל שמס, 9 בדצמבר 2024 (צילום: אורן זיו)

במג'דל שמס חגגו את נפילת אסד: "חיכיתי לרגע הזה כל חיי"

במשך עשרות שנים, מתנגדי המשטר הסורי בגולן חששו להביע את עמדותיהם מחשש לנקמה בקרוביהם בסוריה. כעת נפרץ הסכר, אך כמו שכניהם תומכי המשטר הם מבינים כי הדרך לשחרור העם הסורי עדיין ארוכה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf