newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שיחה מקומית וג'אסט ויז'ן גאות להציג

בלעדי: הסרט "נאילה והאינתיפאדה" בבכורה בישראל

הסרט הדוקומנטרי, שמביא את סיפורן של הנשים שהובילו את ההתקוממות העממית באינתיפאדה הראשונה - יוקרן בחינם רק ב"שיחה מקומית". אירוע הבכורה בישראל: חמישי, 18 באוקטובר, בתיאטרון אלסראיא ביפו. הכניסה חופשית

מאת:

אחרי שהוצג ברמאללה, בעזה, בביירות ובפסטיבלים ברחבי העולם מגיע עכשיו הסרט הדוקומנטרי החדש של ג'אסט ויז'ן, נאילה והאינתיפאדה, גם אלינו. אנחנו שמחות להזמין את קוראי וקוראות שיחה מקומית לפרימיירה הישראלית של הסרט – הקרנה מיוחדת בתאטרון אלסראיא ביפו – הכניסה חופשית על בסיס מקום פנוי. מיד לאחר האירוע יעלה הסרט לצפיה חינמית ובלעדית למשך שלושה שבועות כאן באתר "שיחה מקומית".

דווקא בזמן בו מפגינים על הגדרות החונקות את עזה נענים בירי צלפים קטלני, זמן בו הזהות הפלסטינית נמצאת תחת מתקפה וכל מי שמעז לבקר את הממשלה משמאל מוגדר כאויב – בחרנו להנכיח בלב העיר את המאבק העממי נגד הכיבוש, ואת סיפורו של המאבק הפמיניסטי הפלסטיני באינתיפאדה הראשונה. הצטרפו אלינו. הכניסה חופשית, על בסיס מקום פנוי.

יום חמישי | 18.10.2018 | החל מ-20:00
תיאטרון אלסראיא | טיילת מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה

נאילה והאינתיפאדה, סרטה של הבמאית ג'וליה באשה ("בודרוס", "השכונה שלי"), מתאר את המסע מעורר ההשראה של נאילה עאיש, סטודנטית צעירה ופעילה פוליטית בעזה של שנות ה-80. סיפורה האישי של אישה אחת, ששילמה מחיר יקר על אומץ ליבה, מוצג על רקע התקופה בה ההתקוממות העממית הובילה לראשונה את ישראל ואת העולם כולו להכרה בזכות הפלסטינית להגדרה עצמית. הסרט משלב קטעי ארכיון בלעדיים, אנימציה מקורית וראיונות נדירים.

הסרט שם זרקור על המאבק שממנו התעלמה לאורך השנים מרבית התקשורת – תנועת הנשים הנחושה והבלתי אלימה, שהובילה חלק מרכזי במאבק הפלסטיני עד להסכמי אוסלו. זהו סיפור על עוצמתה של התנגדות עממית: ועדות הנשים הצליחו להניע מאות אלפים לפעולה באמצעות עצרות ותהלוכות, הפגנות ענק, הקמה של מרפאות ניידות, בתי ספר אלטרנטיביים לאלו שסגרה ישראל, וקמפיינים מתואמים לחרם כלכלי תוך פיתוח עצמאות כלכלית וחברתית.

נאילה והאינתיפאדה מציג מודל לפעולה אזרחית שמונהגת על ידי נשים, ולאופן שבו היא יכולה לסחוף את ההמונים, להפעיל לחץ על בעלי הכוח וליצור שינוי. אבל האם שחרור לאומי ושחרור מגדרי הם חלק מאותו מאבק? ומה קורה כשהגברים חוזרים ומחליטים שתפקידן של הנשים הסתיים?

מיד לאחר אירוע הבכורה, יעלה הסרט לצפייה באתר שיחה מקומית למשך שלושה שבועות. ההחלטה של יוצרות הסרט לפנות לקהל הישראלי באופן ישיר ולהקרין את הסרט בחינם אונליין, נעשתה מתוך כוונה לאפשר לכמה שיותר צופות וצופים להיחשף לזווית שונה לחלוטין ממה שהם מכירים על האינתיפאדה הראשונה. במקביל יעלה הסרט בערבית באתר של ג'אסט ויז'ן.

***

במאית: ג'וליה באשה. מפיקות: רולא סלאמה, ורבקה ווינגרט-ג'אבי. מפיקות בפועל: סוהאד באבא בשיתוף עם Fork Films, אביגיל דיסני, ג'יני רטיקר, דידרה הגרטי, ג'ואן פלאט, Women Donors Network.

ערבית, אנגלית ועברית. 76 דקות. כתוביות בעברית.

ג'אסט ויז'ן הוא ארגון שיוצר סרטים דוקומנטריים ותוכן תקשורתי הפועל במטרה להגביר את הנראות וההשפעה של פלסטינים וישראלים הנאבקים למען סיום הכיבוש. הארגון הוא המו"ל השותף של "שיחה מקומית" יחד עם עמותת "972 – לקידום עיתונאות אזרחית".

לפרטים נוספים ועדכונים.
לשאלות ניתן לפנות במייל: info@mekomit.co.il

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

"אני לא יודע מה יהיה גורלי או גורלם בעוד כמה דקות". פלסטינים מצטיידים במי שתייה באזור ח'אן יונס, 8 בספטמבר 2024. (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90. מצולמים אין קשר לכתבה)

ישראלית ושני ילדיה תקועים בעזה בגלל התעקשות על בדיקת דנ"א

כשפרצה המלחמה, ב', אזרחית ישראלית, שהתה בעזה עם שני ילדיה. כדי שתוכל לשוב איתם לארץ, המדינה מתעקשת על בדיקת דנ"א הכרוכה בשלוש נסיעות באזורי לחימה המופגזים בכבדות ושורצים כנופיות. והם אינם היחידים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf