newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בלוגרית שיחה מקומית סמאח סלאימה זוכת פרס רפפורט לעשייה נשית פורצת דרך

סלאימה, פעילה פמיניסטית ותיקה ומייסדת עמותת 'נעם', המובילה מזה שנים מאבקים למען קידום נשים ונגד אלימות מגדרית, זכתה בפרס בקטגוריית עשייה רבת שנים. "בזכות היותה מובילה חברתית מעוררת השראה, תקווה וחזון בחברה הערבית ובכלל"

מאת:

הפעילה הפמיניסטית ובלוגרית שיחה מקומית, סמאח סלאימה, היא זוכת פרס רפפורט לעשייה נשית פורצת דרך ומחוללת שינוי בחברה הישראלית לשנת 2020 בקטגוריית עשייה רבת שנים.

פרס רפפורט, הניתן על ידי "קרן ברוך ורות רפפורט", מוענק בכל שנה בשלוש קטגוריות: פרס לאמנ/ית צעיר/ה, פרס לחוקר/ת צעיר/ה, ופרס לעשייה נשית פורצת דרך ומחוללת שינוי בחברה הישראלית.

מובילה חברתית מעוררת השראה. סמאח סלאימה (צילום: אורן זיו)

מובילה חברתית מעוררת השראה. סמאח סלאימה (צילום: אורן זיו)

מנימוקי הוועדה לבחירתה של סלאימה:

"סמאח, מנהלת מערך התקשורת והפיתוח בנווה שלום וואחת אל-סלאם. לשעבר יו״ר העמותה החינוכית  בנווה שלום וואחת אל סלאם ומובילת פרויקט המאבק באלימות ופשיעה בחברה הערבית בעמותת סיכוי בעבר. סמאח היא המייסדת  של עמותת "נע"ם" – נשים ערביות במרכז, אשר פועלת למען קידום מעמדן של נשים ערביות ברמלה, לוד ויפו ונאבקת באלימות נגד נשים. לפני כן ייסדה וניהלה סמאח את מרכז הנערות הערביות ברמלה, את המרכז הקהילתי בלוד ואת המתנ"ס בעיסאוויה בירושלים.

סמאח היא בוגרת תואר שני בעבודה סוציאלית ובוגרת מכון מנדל למנהיגות חינוכית. פועלת במשך שנים ללא חשש וללא פשרות לקידום אג’נדה פמינסטית ולמען סיקור הוגן לנשים ערביות בכלי התקשורת בערבית ובעברית, וזאת חרף קשיים אדירים הנובעים ממוסכמות חברתיות ופוליטיות. סמאח מביאה מצד אחד את סיפורן של נשים וקורבנות אלימות שקולן לא נשמע ולא נחשף, לצד סיפורי הצלחה של נשים ששרדו.

בזכות היותה מובילה חברתית מעוררת השראה, תקווה וחזון בחברה הערבית ובכלל, ולאור חזון של סולידריות, שוויון זכויות ומאבקה העיקש באלימות מגדרית, החליטה ועדת הפרס להעניק לסמאח סלאימה את פרס רפפורט לעשייה נשית פורצת דרך ומחוללת שינוי בחברה לשנת 2020".

ברכות חמות מכל מערכת שיחה מקומית. גאות וגאים בך סמאח!

פרחים לאלינור דוידוב ומיה דנון (Anderson Mancini CC BY 2.0))

(Anderson Mancini CC BY 2.0)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf