newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עם ליווי והרבה חששות, ילדים המיועדים לגירוש החלו את הלימודים

אחרי שהיו כלואים בבית בחופש הגדול מפחד שייעצרו, הילדים המיועדים לגירוש חזרו היום ללימודים. למרות ההבטחות שלא ייעצרו בדרך לביה"ס, רבים נשארו בבית. "נקווה שהגירוש ייעצר"

מאת:

עשרות ילדים, הנמצאים בסכנת גירוש, החלו היום את שנת הלימודים עם לא מעט חששות. במהלך הקיץ, רבות מהמשפחות המיועדות לגירוש הסתתרו אצל משפחות מארחות או במקומות אחרים. עם תחילת שנת הלימודים, הבהיר שלמה מור יוסף, ראש רשות ההגירה, כי הפקחים לא יעצרו ילדים בבית הספר או בדרכם לבית הספר, אך מעצרים ביתר שעות היממה – יימשכו.

למרות ההבטחות של רשות ההגירה, רבים מהילדים חששו ללכת לבית הספר, ולכן נזקקו לליווי. רוב התלמידים המיועדים לגירוש לומדים בבית הספר ביאליק רוגוזין בדרום תל אביב, שם גם למד רוהאן פרס, שגורש יחד עם אמו לפיליפינים לפני שלושה שבועות. מרי, מהגרת עבודה מהפיליפינים, מעריכה שחצי מהתלמידים המיועדים לגירוש לא הגיעו לבית הספר. "ליווינו ילדים שחששו לבוא" היא אמרה בעומדה בכניסה לבית הספר. "כואב לנו כי הם ילדים כמו כולם והם צריכים ללמוד. זה עצוב. הילדים לא אשמים".

"יש התרגשות לראות תלמידים שלא יצאו חודשיים מהבית", סיפר מנהל ביאליק רוגוזין ג'לאל טוחי. "הם לא בילו כמו יתר התלמידים בישראל. הם היו כלואים בבית". טוחי אמר שצוות בית הספר ערוך לקבל אותם. "אני רוצה שכולם יגיעו, אבל אני יודע שזו אחריות גדולה. החשש הוא מה יקרה כשהם חוזרים הביתה. נקווה שהאנשים הנאורים בכנסת יכבדו את הזכות הבסיסית של כל תלמיד ללמוד".

"יש התרגשות לראות תלמידים שלא יצאו חודשיים מהבית". הכניסה לבית ספר ביאליק בתל אביב שבו לומדים רבים מהמיועדים לגירוש (צילום: אורן זיו / אקטיבסטילס)

"אני מנסה לא לחשוב על זה כדי שזה לא ישפיע עלי", סיפר אחד התלמידים. "אני לא יודע מה יקרה. התקווה שיפסיקו את המעצרים וגירוש". הפעילים נגד הגירוש מקווים שבימים הקרובים ילדים נוספים יחזרו לפקוד את בית הספר.

בפוסט בפייסבוק סיפרה אנג׳לה בת ה-10, הלומדת בביאליק רוגוזין, שהיא חוששת להתחיל את שנת הלימודים. "לא בא לי שיתפסו אותי. אני מרגישה עצובה ומפחדת כי אני מבינה כמה זה קשה לי בלב".

במקביל, חברים ללימודים של ילדים הנמצאים בסכנת גירוש הפגינו בכניסות לבתי ספר שונים שבהם הם לומדים. הפגנות כאלה נערכו מול הכניסות לבתי הספר בלפור, גרץ, ועירוני א׳ בתל אביב, ואילנות והלל ברמת גן. מול בית הספר בלפור, שם לומדות מיקה ומאורין ולסקו, ששוחררו ממעצר אחרי שכבר היו בדרכן לגירוש לפיליפינים, עמדו תלמידים עם שלט "לא מגרשים חברים", והחתימו הורים וילדים.

שילה, אמא של מאורין ומיקה, עמדה בכניסה לבית הספר. "החיוך חזר להן לפנים", סיפרה שילה. "הן מאוד מתרגשות. מאתמול בערב מודדות את חולצות בית הספר ומכינות את התיקים. הן ממהרות להגיע לכיתה לפגוש את החברות. בשבילנו זה קסם שאנחנו עדיין פה. היה קשה, אבל עכשיו יותר טוב. זה הכול בגלל הכוח של בלפור".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf