newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אלפים בירושלים נגד האלימות והשנאה השוטפים את העיר

אתמול לאחר לוויות שלושת הנערים התפרעו מפגיני ימין בירושלים ותקפו פלסטינים ברחבי העיר. היום יצאו לרחובות אלפים בירושלים, וגם בתל אביב, כדי להפגין נוכחות נגד הגזענות וההסתה המשתוללת

מאת:

[עדכון: פרטים על ההפגנות בירושלים ובתל אביב – למטה]

מאז שנמצאו גופותיהם של שלושת הנערים שנרצחו, אייל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל, יצאו חברי כנסת וממשלה רבים בקריאות מתלהמות לנקמה, ובהיעדר נקמה מספקת – כזו מלאת קורבנות, פיצוצים, אש ועשן בעזה ובגדה המערבית שתרצה את הימין הצמא לדם תחת דם – מאות אנשים שעטו בליל אמש ברחובות ירושלים המערבית והמזרחית, בתום לוויותיהם של שלושת הנערים, וחיפשו פשוט "לדפוק מכות לפלסטינים". לקריאות "מוות לערבים" המסורתיות הצטרפו גם קריאות קצובות וחוזרות לנקמה, ותקיפות של עוברי אורח במקומות שונים ברחבי העיר.

היום בבוקר דווח כי נער פלסטיני נחטף מבית חנינא וגופתו נמצאה בבוקר כשעליה סימני אלימות קשים. הרצח, שעדיין לא ידוע מה הרקע שלו, הוביל להפגנות סוערות בבית חנינא ובשועפט ובשעות האחרונות משתמשת המשטרה בירי גז מדמיע, הלם וכדורי ספוג נגד המפגינים בשכונות בירושלים המזרחית. מספר מפגינים נפצעו, כמו גם שני צלמי אקטיבסטילס שנפגעו מכדורי ספוג אותם ירו השוטרים ופונו לקבלת טיפול רפואי.

> דווקא כשהזעם נראה כל כך צודק, זה הזמן ללחוץ על ישראל לסיים את הכיבוש

הפגנת תג מאיר בירושלים (אסנת איטה סקובלינסקי)

הפגנת תג מאיר בירושלים (אסנת איטה סקובלינסקי)

נגד האלימות הגואה, הגזענות הבוטה וההשתוללות ברחובות, קראו היום קבוצות שונות של פעילים לצאת, בעיקר בירושלים ולהפגין נוכחות נגד מעשי השנאה וההסתה.

[עדכון:] כשלושת אלפים איש נענו לקריאה של קבוצת "תג מאיר – אור במקום טרור", והגיעו הערב לאירוע שירה ואבל בכיכר החתולות בירושלים. פעילים במקום מדווחים שבין המפגינים היו חילונים ודתיים, אנשי שמאל וימין. המפגינים הגיעו עם שלטים נגד מעגל הנקמה.

באירוע בפייסבוק כתבו המארגנים: "אתמול, בשעה שליווינו בדמעות את גיל-עד, אייל ונפתלי בדרכם האחרונה למנוחת עולמים, התקיימו ברחובות ירושלים תהלוכות גזעניות, כאשר המון מוסת חיפש אחר ערבים לבצע בהם פשעים. היום נתכנס כולנו בכיכר ציון לומר: לא לאלימות! לא לגזענות! לא לנקמה! זו לא דרכה של היהדות".

עוד בירושלים, מיד לאחר מכן, בשעה שבע וחצי בערב תצא מכיכר החתולות לכיוון בית ראש הממשלה צעדת לפידים תחת הכותרת "לא להסתה! לא לגזענות! לא לאלימות! הפגנת נוכחות בירושלים". יוזמי הצעדה, פעילים ירושלמים-ישראלים כתבו באירוע אליו אישרו הגעה מאות אנשים: "אל מול הסתת ממשלת הימין לאלימות, אל מול השתוללות הימין הקיצוני ברחובות העיר, אל מול רצח חפים מפשע ונקמה עיוורת, נצא הערב לרחובות ירושלים למצעד לפידים והפגנת נוכחות אנטי גזענית". בסוף האירוע מתכננים המארגנים להתכנס לפגישה בנוגע להמשך הפעילות בעיר.

[עדכון:] בתל אביב התכנסו כמה מאות מפגינים להפגנה בכיכר הבימה תחת קריאה להפיל את הממשלה. המפגינים קראו לסיום הכיבוש וסיסמאות בגנות נתניהו, שכנראה ידע על מות הנערים כל הזמן אך ניצל את מותם למטרות פוליטיות.

בטקסט שפרסמו פעילים דע"ם, שארגנו את ההפגנה, נכתב: "מאז החטיפה פתח ראש הממשלה בנימין נתניהו במסע של הסתה והפחדה כנגד העם הפלסטיני ובמלחמה כנגד ארגון החמאס, פעיליו ובני משפחותיהם תוך שהוא משתמש בציניות בידיעה הברורה שהחטופים אינם כבר בין החיים וזאת למרות שמניעי החטיפה ומבצעיה אינם ידועים… לא ניתן לממשלה חסרת המעצורים המובילה דרך של מלחמה להמשיך ולשלוט בחיינו. חייבים לחזור לרחוב ולהפיל את הממשלה כדי ליצור עתיד משותף לישראלים ולפלסטינים".

[עדכון: גם בבאר שבע תתקיים הפגנה נגד האלימות]

ההפגנה נגד האלימות בירושלים (אסנת איטה סקובלינסקי)

ההפגנה נגד האלימות בירושלים (אסנת איטה סקובלינסקי)

גם משפחתו של הנער נפתלי פרנקל, שנחטף ונרצח, פרסמה הודעה בעניין החטיפה והרצח של הנער מבית חנינא, מוחמד אבו-ח'דיר. בהודעה אומרת משפחת פרנקל כך: "איננו יודעים במדויק מה אירע הלילה במזרח ירושלים, והנושא נבדק במשטרה, אולם אם אכן נרצח צעיר ערבי על רקע לאומני, מדובר במעשה מחריד ומזעזע. אין הבדל בין דם לדם. רצח הוא רצח, יהיו הלאום והגיל אשר יהיו. אין הצדקה, אין סליחה ואין כפרה על רצח כלשהו".

> העלמות הנערים והמבצע הצבאי: כל העדכונים והפרשנות

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf