newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סיבוב שני בירושלים: חייבים מנהיגות אזרחית מקומית

הבחירה בין משה ליאון לעופר ברקוביץ' לראשות העיר הגדולה בישראל היא לא בחירה בין ימין לשמאל. היא אפילו לא בחירה בין דתיים לחילונים. היא בכלל בחירה בין עסקה מושחתת הנרקמת מעל ראשי התושבים, לבין מנהיגות מקומית אמיתית. הנה כמה הוכחות לכך

מאת:

בימים האחרונים לפני סבב הבחירות השני לראשות עיריית ירושלים, הקמפיינים מציגים את ההתמודדות כמערכה המכריעה בשאלה אם ראש העירייה הנבחר יפגע בחיים הדתיים בעיר או יהפוך אותה לדתית יותר, אם הוא שמאלני עם מקורות מימון ״מפוקפקים״ או ימני קיצוני שיחריב את מרקם החיים השברירי בעיר.

אולם הבחירות הללו אינן ביטוי למאבק בין חרדים לחילונים ולא בין ימנים לשמאלנים. הבחירות הללו יכריעו בין זכותם של תושבי ירושלים לנהל את ענייניהם באמצעות מנהיגות מקומית אמיתית, לבין עסקה מושחתת שנרקמת מעל ראשיהם של התושבים ובניגוד לאינטרסים של רובם.

מצד אחד ניצב משה ליאון. האיש שנכנס ויוצא מחדרי חקירות במשך חלק ניכר מחייו המקצועיים – מבקש שנפקיד בידיו את תקציב העיר הגדולה בארץ.

האיש שנתפס בנתב״ג כשהוא מנסה להבריח בגדים בשווי עשרות אלפי שקלים – מבקש את אמון הציבור בניקיון כפיו.

האיש שבעקבות הקמפיין האחרון נכנס לחובות משוערים של מיליוני שקלים – מבקש שנחשוב שיוכל להקדיש את עיקר זמנו וכוחותיו לניהול העיר המורכבת בישראל.

האיש שהוקלט מדבר על תפקידו בעסקת חוק הגיוס בין אביגדור ליברמן לאריה דרעי – מבקש שנאמין שהוא הגיע כדי לשרת את תושבי העיר ולא את פטרוניו הפוליטיים.

האיש שלא הצליח להכניס למועצה אפילו נציג אחד – מבקש שנאמין שהוא מנהיג מקומי ואותנטי.

האיש שכהונתו כממונה על המנהלים הקהילתיים היתה פאסיבית ורדומה עד כדי כך שגרמה לאנשי המנהלים להתגעגע לקודמו (הגרוע כשלעצמו) מאיר תורג׳מן – מבקש שנאמין שהוא בולדוזר שמזיז עניינים.

האיש שעמד מחוץ לבית הנסן כשהוא מוקף בפעילי להב״ה בהפגנה אלימה נגד השקת ספר עיון – מבקש שנאמין שהוא יהיה ראש עיר ממלכתי.

האיש שאסר על הקרנת סרטים לכל המשפחה בשבתות בבוקר בשכונה חילונית – מבקש שנאמין שהוא יהיה ראש העיר של כולם.

האיש שנוהג לאיים על עיתונאים ופעילים חברתיים בתביעות דיבה על כל דבר ביקורת – מבקש שנאמין שהוא יהיה ראש עירייה דמוקרטי וקשוב.

האיש שבמשך כל תקופת ההתמודדות לא סיפק שום חזון או תוכנית עבודה לניהול ירושלים מלבד הבטחות חסרות כיסוי לחניה חינם, חוגים חינם ודיור מוזל – מבקש שנאמין שהוא מנהל רציני שיודע מה הוא עושה.

ומנגד…

מול משה ליאון ניצב עופר ברקוביץ. אומרים שהוא צעיר – אבל מאחוריו ניסיון של שתי קדנציות במועצה, חלק גדול מהזמן כסגן ראש העיר.

אומרים שהוא חסר ניסיון – אבל האיש הקים במו ידיו תנועה פוליטית מקומית, הוביל אותה במשך עשור והפך אותה לסיעה הגדולה במועצה.

חוששים שהוא לא ידע לתת מענה לבעיות שמצפות לו – אבל בניגוד לכל יתר המועמדים לתפקיד, ברקוביץ הוא היחיד שהציג עוד לפני הבחירות תוכנית מפורטת, פרי עבודת מטה של חודשים, שמתמודדת עם מכלול האתגרים שמצפים לעיר בשנים הקרובות בתחומי התחבורה, הבינוי, החינוך, הרווחה, התעסוקה, מזרח העיר, התרבות ועוד.

אומרים שהוא פוליטיקאי – אבל הוא גם ניהל במשך חודשים קמפיין נקי, חיובי ומכובד ונמנע מהכפשת יריביו גם כשחטף מהם השמצות ושקרים.

אומרים שהוא ימני מדי, שמאלני מדי, חילוני מדי או לא חילוני מספיק. אין ספק שהוא לא מושלם, אבל בסופו של דבר הוא מנסה לקדם פה מסגרת סבירה לחיים משותפים, וזה הרבה הרבה יותר ממה שניתן לומר על משה ליאון.

הבחירות הללו הן קרב קשה אבל הכל עדיין פתוח. כדי להיבחר ברקוביץ זקוק לכל קול וקול. ביום שלישי יוצאים להצביע, כי אין לנו פריבילגיה להישאר אדישים.

יונתן אמיר הוא עורך שותף של כתב העת המקוון לאמנות ״ערב רב״

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf