newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תוך יום וחצי: גויס הסכום לתשלום הקנס שהוטל על ברק כהן

פעילים גייסו את הסכום שנדרש ברק כהן לשלם כקנס למדינה ופיצויים לשוטר אלון חמדני שנעלב. "ברק נלחם כבר שנים, כשמגיע תורנו להביע תמיכה נעשה זאת ללא היסוס"

מאת:

כמעט עשרת אלפים שקל גויסו עד כה בקמפיין מימון המונים שפתחו פעילים שקראו לציבור להתייצב לצד עו"ד ברק כהן ולגייס את הסכום הדרוש לתשלום הקנס הפיצויים שהטיל עליו בית המשפט בפרשת השיר "רכז מידע" שכתב נגד השוטר אלון חמדני. פחות מיומיים לאחר שהשיקו את הקמפיין באתר Giveback, הם הצליחו לגייס כבר 123 תורמים שיחד עברו את סכום היעד שהציבו, 9,000 שקלים.

"כבר שנים שמוסדות השלטון ובעלי ההון פועלים כיד אחת נגד האינטרסים שלנו הציבור, בעוד שאקטיביסטים ואקטיביסטיות כמו ברק וחבריו עומדים מולם באומץ ומשלמים מחיר אישי כבד", כתבו יוזמי הקמפיין. "ברק נלחם בזה כבר שנים, כשמגיע תורנו להביע תמיכה, נעשה זאת ללא היסוס. כשהמשטר מנסה להשתיק את ברק – הוא מנסה להשתיק ולהפחיד את כולנו".

שניים ממובילי היוזמה, עידו ואורי, שניהם פעילים חברתיים, סיפרו היום ל"שיחה מקומית" מדוע החליטו לפתוח בקמפיין: "איך שראינו שברק קיבל עונש כל כך חריג בתחום של העלבת עובד ציבור הבנו שיש פה רדיפה. אנחנו מכירים ותומכים בפעילות המבורכת של ברק ושותפיו לקידום המצב החברתי בארץ. וגם מבני הכוח והיחסים בין ההון לשלטון ולזרועותיו המבצעות ברורים לנו מאוד. התגובה החריגה ישר הדליקה לנו את הנורות האדומות שמדובר פה בניסיון השתקה כוחני. זאת תגובה צפויה של שלטון לחוץ. במקום להתמודד עם ביקורת הם מנסים לרסק אותה".

"אנחנו לא מוכנים לשתוק, כי ברק הוא לא הנושא כאן, אלא אנחנו, החברה האזרחית. ברגע שהדלת נפתחה ויש לגיטימציה למהלכי השתקה כאלה, כל מי שירצה בעתיד לבקר ולהאיר על כשלים ורשלנות של השלטון יאלץ לשאת קנסות כבדים ואפילו מאסר. לכן היה חשוב לנו להבהיר כמה שיותר מהר, כאקט סימבולי, עוד לפני הגשת הערעור, שיש גב אזרחי רציני ומהיר תגובה לכל מהלך הרסני כזה מצד הרשויות שבכלל נועדו כדי להגן עלינו".

> גזר הדין של ברק כהן: קנס, פיצויים ועבודה לתועלת הציבור עם פליטים

עו"ד ברק כהן והשוטר אלון חמדני בבית משפט השלום בתל-אביב (אורן זיו/אקטיבסטילס)

השניים התייחסו גם להתגייסות הציבורית לקריאה: "המהירות שבה השגנו תמיכה עשתה לנו נחת ותחושה מאוד חיובית לגבי המשך גיוס תמיכה במאבקים חשובים אחרים. כיסינו את הקנס תוך יום וחצי בלבד מתוך 30 יום שהקצבנו לפרויקט. כבר עברנו את הסכום הרצוי ומעכשיו כל סכום נוסף שיאסף ילך למאבקים אזרחיים חשובים שברק יבחר לאן ינותבו".

כזכור, בתחילת השבוע שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, דנה אמיר, גזרה על כהן 300 שעות עבודה לתועלת הציבור – אותן יעשה כיועץ משפטי בארגון מסילה הפועל למען זכויות פליטים ומבקשי מקלט, ו-6 חודשי מאסר על תנאי על עבירות נגד עובדי ציבור. בנוסף קבעה כי כהן ישלם קנס של 3000 ש"ח וגם פיצוי על-סך 5000 ש"ח לשוטר אלון חמדני, שנעלב מהשיר שכתב עליו כהן. כהן הורשע ביוני שעבר בהעלבת עובד ציבור ובהפרעה לשוטר במילוי תפקידו בעקבות שורה של פרסומים שעסקו בהתנהלותו של רכז המודיעין הירושלמי אלון חמדני, ביניהם השיר שהפך ויראלי "רכז מידע". בעקבות ההרשעה דרשה פרקליטות גזר דין של עד שנה מאסר בפועל.

למרות שלא קיבלה את דרישת הפרקליטות, קבעה השופטת עונש חריג לעבירה מסוג זה. עורך דינו של כהן מתכוון לערער, וכל גם הפרקליטות שנראה כי לא תחדל עד שתצליח להרחיק את כהן מפעילותו הציבורית אל מאחורי הסורגים.

במהלך הקראת גזר הדין אמרה השופטת אמיר כי ״שירות המבחן התרשם כי מדובר באישיות מרדנית בעלת עמדות ביקורתיות כלפי המשטר". בתסקיר נכתב על כהן גם כי "יש סיכוי מסוים להישנות עבירה דומה כלפי גורם ממסד", וכי כהן "לא הביע כל אמפתיה למתלונן ולקושי אותו חווה בעקבות מעשיו".

אכן, ניתן לצפות שכהן ימשיך להביע עמדות מרדניות וביקורתיות נגד הממסד. כהן הוא פעיל חברתי מרכזי, שלא מעט פוליטיקאים, בעלי הון ואינטרסים טעמו כבר מלשונו העוקצנית ופעולותיו העקביות והנחושות. זה מה שהוא עושה, ומסתבר שיש לא מעט אנשים שמוכנים לתמוך בו כדי שימשיך לעמוד באומץ מול הממסד ובעלי ההון.

> ילדה בת 14 גורשה לעזה ללא ידיעת הוריה

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf