newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תמונות השבוע: בין האחד במאי לתהלוכת השיבה

השבוע: פלסטינים אזרחי ישראל צועדים לכפר הפלסטיני ההרוס לוביה, פעילים ישראלים מציינים את הנכבה, סולידאריות עם עצירים מנהליים, תהלוכת האחד במאי, אחד ממנהיגי מחאת הפליטים אומר שלום לחופש ועוד

מאת:
צעירים פלסטינים רצים ליד בריקדה במהלך הפגנה נגד הכיבוש בכפר קדום, ה- 2 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

צעירים פלסטינים רצים ליד בריקדה במהלך הפגנה נגד הכיבוש בכפר קדום. ה- 2 למאי 2014. (אקטיבסטילס)

פצוע פלסטיני שרוע על הארץ לאחר שנורה ע"י חייל ישראלי במהלך הפגנה נגד הכיבוש, נבי סאלח, ה- 2 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פצוע פלסטיני שרוע על הארץ לאחר שנורה על ידי חייל במהלך הפגנה נגד הכיבוש. נבי סאלח, ה- 2 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

שוטר מג"ב מחזיק בדגל פלסטין שהחרים מאישה פלסטינית, אזרחית ישראל, שנופפה בו בדרכה לצעדת השיבה בכפר לוביה. ה-6 למאי, 2014. לוביה הוא אחד מ- 500 הכפרים הפלסטינים שנהרסו בנכבה. (אקטיבסטילס)

שוטר מג"ב אוחז בדגל פלסטין שהחרים מאישה פלסטינית, אזרחית ישראל, שנופפה בו בדרכה לצעדת השיבה בכפר לוביה. לוביה הוא אחד מ- 500 הכפרים הפלסטינים שנהרסו בנכבה. ה-6 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

סטודנטיות באוניברסיטה העברית מפגינות בסולידריות עם פלסטינים נוצרים, אזרחי ישראל, שקיבלו לאחרונה מכתב המעודד אותם להתגייס לצבא. מזרח ירושלים, ה- 7 למאי, 2014. ניסיון המדינה לגייס אזרחים לא יהודים, אשר כלפיהם לא חל חוק שרות החובה, נתפס כניסיון לתקוע טריז בין האוכלוסיה הפלסטינית המוסלמית לנוצרית בתוך ישראל. (אקטיבסטילס)

סטודנטיות באוניברסיטה העברית מפגינות בסולידריות עם פלסטינים נוצרים, אזרחי ישראל, שקיבלו לאחרונה מכתבים המעודדים אותם להתגייס לצבא. ניסיון המדינה לגייס אזרחים לא יהודים, שחוק שרות החובה לא חל עליהם, נתפס כניסיון לתקוע טריז בין האוכלוסייה הפלסטינית המוסלמית לנוצרית בתוך ישראל. מזרח ירושלים, ה- 7 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מוטסים עלי, מבקש מקלט מסודן ופעיל מרכזי במחאת הפליטים בישראל, נואם לפני חברים ופעילים בארוע תמיכה בו, יומיים לפני שהוא צריך להתייצב במתקן הכליאה חולות. גינת לוינסקי, תל אביב, ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מוטסים עלי, מבקש מקלט מסודן ופעיל מרכזי במחאת הפליטים בישראל, נואם לפני חברים ופעילים באירוע תמיכה בו, יומיים לפני התייצבותו במתקן הכליאה חולות שבנגב. גינת לוינסקי, תל אביב, ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מבקשי מקלט רוקדים במהלך ביקור סולידריות מול מתקן הכליאה חולות, ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מבקשי מקלט רוקדים במהלך ביקור סולידריות מול מתקן הכליאה חולות. ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מעל 15,000 פלסטינים אזרחי ישראל ותומכים צעדו בתהלוכת השיבה לכפר הפלסטיני ההרוס לוביה, ה- 6 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מעל 15,000 פלסטינים אזרחי ישראל ותומכים צעדו בתהלוכת השיבה לכפר הפלסטיני ההרוס לוביה. ה- 6 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים אזרחי ישראל צועדים ליד תמונות של פליטים פלסטינים במהלך תהלוכת השיבה לכפר לוביה, ה- 6 למאי, 2014. תהלוכת השיבה, המתקיימת באותו יום שבו נחגג בישראל יום העצמאות, מציינת את הנכבה הפלסטינית שבה נהרסו כ- 500 כפרים פלסטינים אשר תושביהם הפכו לפליטים. (אקטיבסטילס)

פלסטינים אזרחי ישראל צועדים ליד תמונות של פליטים פלסטינים במהלך תהלוכת השיבה לכפר לוביה. תהלוכת השיבה, המתקיימת באותו יום שבו נחגג יום העצמאות, מציינת את הנכבה הפלסטינית שבה נהרסו מעל 500 כפרים פלסטינים אשר תושביהם הפכו לפליטים. ה- 6 למאי, 2014 (אקטיבסטילס)

פעילים ישראלים של ארגון "זוכרות" מדביקים צילומים של אזרחים ישראלים המחזיקים הצהרה בהכרת הנכבה הפלסטינית, על מוזיאון האצ"ל בתל אביב בליל יום העצמאות הישראלי, ה- 5 למאי, 2014.  מוזיאון האצ"ל ממוקם על אדמות הכפר הפלסטיני ההרוס מנשייה. (אקטיבסטילס)

פעילים מארגוןן "זוכרות" מדביקים צילומים של אזרחים ישראלים המחזיקים הצהרה בהכרת הנכבה הפלסטינית, על מוזיאון האצ"ל בתל אביב בליל יום העצמאות. מוזיאון האצ"ל הוא אחד השרידים הבודדים שנותרו משכונה הפלסטינית ההרוסה מנשייה. ה- 5 למאי, 2014 (אקטיבסטילס)

בנות משפחה של באהא יעיש מחזיקות את תמונתו באוהל מחאה בסולידריות עם אסירים פלסטינים, שכם, ה- 3 למאי, 2014. יעיש מוחזק 10 חודשים במעצר מנהלי בכלא הישראלי. יותר מ- 100 עצירים מנהליים המוחזקים בבתי כלא ישראלים החלו בשביתת רעב ב- 24 לאפריל לאחר שישראל חזרה בה מהבטחתה לפלסטינים להגביל את השימוש במעצרים מנהליים למקרים חריגים. (אקטיבסטילס)

בנות משפחה של באהא יעיש מחזיקות את תמונתו באוהל מחאה בסולידריות עם אסירים פלסטינים. יעיש מוחזק 10 חודשים במעצר מנהלי בכלא הישראלי. יותר מ- 100 עצורים מנהליים המוחזקים בבתי כלא ישראלים פתחו בשביתת רעב ב- 24 לאפריל לאחר שהמדינה חזרה בה מהבטחתה להגביל את השימוש במעצרים מנהליים למעט במקרים חריגים. שכם, ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

פלסטינים מחזיקים נרות במהלך ארוע תמיכה באסירים הפלסטינים השובתים רעב בבתי הכלא הישראלים, שכם, ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

מחזיקים נרות במהלך אירוע תמיכה באסירים הפלסטינים השובתים רעב בבתי הכלא הישראלים. שכם, ה- 3 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

עובד של עיריית תל אביב מוריד דגלי ישראל, לאחר שלילה קודם נצבעו באדום, יפו, ה- 1 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

עובד של עיריית תל אביב מוריד דגלי ישראל, לאחר שלילה קודם נצבעו באדום. יפו, ה- 1 למאי, 2014. (אקטיבסטילס)

תמונות השבוע מפורסמות גם באנגלית ב-972+

 

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf