newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: חיילים מאיימים על ילד במעצר שווא

תיעוד מצולם מראה שבתקופה האחרונה חיילים בחברון מתנכלים לבני משפחה פלסטינית: הם פולשים לבית המשפחה ללא סיבה ואמרו שיעצרו ילד גם אם לא ביצע עבירה. כשילדי מתנחלים זורקים אבנים, החיילים שומרים עליהם

מאת:

כותב: מיכאל שפר עומר-מן

חיילים בעיר חברון איימו שיעצרו ילד בן 14 רק בגלל שעמד בקרבת ילדים אחרים שזרקו אבנים. בתיעוד שצולם לפני כחודש על ידי מתנדב ארגון "בצלם" נראה הילד, מאהר אבו-חיה, כשהוא מעוכב על ידי חיילים ברחוב בשעת ערב ב-6 לאפריל האחרון.

בסרטון נראים החיילים כשהם אוחזים בילד ומתווכחים עם אביו, הצלם, מוחמד אבו-חיה. בתחילה טוענים החיילים שמאהר ברח מהם יחד עם ילדים אחרים, שזרקו אבנים. די מהר הם משנים את הגרסה שלהם ואומרים שהילד בכלל לא ברח. "בפעם הבאה הוא ישלם על זה, פאודה יהיה לו, בלגאן", אומר אחד החיילים.

חייל אחר אומר שכל פעם שזורקים אבנים לעברם, מאהר נמצא בסביבה. נראה שהחייל לא מבין שיש כל מיני סיבות שבגללן ילד בן 14 יכול לעמוד מחוץ לביתו שלו, ברחוב שלו. סיבות שאינן זריקת אבנים.

"כל פעם שמישהו זורק אבנים אנחנו רואים את הילד הזה", אומר אחד החיילים באנגלית. "אם אני רואה את הפנים שלו שוב, ולא אכפת לי אם הוא זרק אבנים או לא, הוא הולך איתנו. הוא הולך איתי והוא יהיה קשור כל הלילה והוא ייענש ואתה תצטרך לשלם כדי לקבל אותו בחזרה".

במלים אחרות, החייל אומר שלמרות שהילד הזה, בן ה-14, לא ביצע שום עבירה, וגם אם בעתיד לא יבצע שום עבירה, הוא עומד לעצור אותו ולכבול אותו ללילה שלם – על כלום.

> הקיץ חזר: שוטרים עיכבו ערבים שהותקפו על ידי יהודים בירושלים

לטענת "בצלם", משפחת אבו-חיה, שחיה באזור של חברון שנמצא בשליטה ישראלי ובסמיכות לבתי מתנחלים, סובלת מהטרדות מצד הצבא מזה כמה חודשים. במספר סרטונים נוספים שפרסם הארגון נראים חיילים כשהם פושטים על בית המשפחה ומוציאים את בתי המשפחה החוצה, בלי כל סיבה נראית לעין.

בסרטון אחר נראים עשרות חיילים כשהם מטפסים על גג בית המשפחה, בלי לבקש רשות או להסביר מה הם עושים, פשוט כדי להצטלם תמונה קבוצתית ("תעלו לאינסטגרם", מעיר אחד מהם בסוף).

> איך זה מרגיש כשחיילים באים לתמונה קבוצתית על הגג שלך

ובעוד שנראה שהחיילים משקיעים מאמצים רבים כדי לאתר זורקי אבנים פלסטינים, המצב שונה בכל הנוגע לזורקי אבנים יהודים, מתנחלים. בני משפחת אבו-חיה תיעדו לפני כשנה מתנחלים זורקים אבנים לעבר פלסטינים כשהם עומדים ממש בצמוד לחייל, שלא מנסה אפילו למנוע מהם לזרוק, שלא לדבר על לעצור אותם.

> "אסור לי לצאת מהבית לרחוב": החיים ברחוב השוהדא בחברון

מיכאל שפר עומר-מן הוא עיתונאי, ועורך האתר 972+. הפוסט פורסם במקור באנגלית ב-972+, ותורגם על ידי חגי מטר.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf