newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בגלל דגל פלסטין: פעילה הותקפה באלימות בעצרת הגאווה בת"א

קבוצת מפגינים נגד פינקוושינג עוררה את זעמם של משתתפים באירוע הגאווה בכיכר רבין בגלל דגל פלסטין שהחזיק אחד המפגינים. כאשר הפעילה ספיר סלוצקר עמראן ניסתה למנוע מאחד המשתתפים לחטוף את הדגל, היא הוכתה באלימות עד שנזקקה לטיפול רפואי

מאת:

אתמול (ראשון) התקיימו אירועי גאווה ברחבי הארץ במקום מצעדי הגאווה, שבוטלו בעקבות הקורונה. בתל-אביב, כ-1500 איש השתתפו בעצרת שנערכה בכיכר רבין.

בין החוגגים, היו גם כמה עשרות פעילות שהגיעו להפגין נגד ״פינקוושינג״ ואלימות משטרתית. הם החזיקו שלטים עליהם נכתבו שמו של איאד אלחלאק, ״צדק לקורבנות הלהט״בופוביה״ ו-"you can't pinkwash apartheid".

אך מה שעורר את זעמם של אחדים מהקהל היה דגל פלסטין שהניף אחד המפגינים בסיום הופעתה של דנה אינטרנשיונל.

״לאחר שהדגל הונף התחילה התלהמות של אנשים בקהל״, סיפרה דנה אולמרט, שלקחה חלק במחאה אתמול.

״הם התחילו לצעוק 'תורידו את הדגל!', וחשבתי שאם אני אחזיק את הדגל הם לא יתקרבו, אבל ברגע שלקחתי אותו, אחד הסדרנים (מטעם האירוע, א״ז) שלבש ווסט צהוב תפס ליד את היד וניסה לחטוף לי את הדגל".

בשלב הזה, הותקפה הפעילה ספיר סלוצקר עמראן על ידי אחד המשתתפים באירוע, שהחזיק דגל גאווה גדול, בשעה שניסתה למנוע ממנו לחטוף את הדגל הפלסטיני. התוקף הטיח את ראשה ברצפה ומשך בשערה. ״בגלל שהייתי עם הבת שלי, מישהו לקחת את הדגל וזזתי הצידה, ראיתי את ספיר על הרצפה״ הוסיפה אולמרט.

ספיר סלוצקר עמראן מדבר עם המשטרה לאחר שהותקפה באירוע הגאווה בכיכר רבין בתל אביב, 28 ביוני, 2020 (צילום: אורן זין)

ספיר סלוצקר עמראן מדבר עם המשטרה לאחר שהותקפה באירוע הגאווה בכיכר רבין בתל אביב, 28 ביוני, 2020 (צילום: אורן זין)

״צעקתי לו שיפסיק, עמדתי כחוצץ כדי להגן עליה ואז הוא תפס אותי להוציא עליי את כל העצבים שלו, נגררת על הרצפה וברקע שומעת את איתי פנקס מתעקש להמשיך על הבמה״, כתבה סלוצר עמראן בפוסט שפרסמה בפייסבוק לאחר האירוע.

אחת מהעדות לתקיפה שהעדיפה ששמה לא יצוין, סיפרה כי מספר גברים התגרו במפגין שהחזיק את הדגל, עד שאישה אחרת לקחה אותו, בתקווה שבה לא יפגעו. בזמן שסלוצקר עמראן ניסתה למנוע מהאיש לחטוף את הדגל, ״הוא הפיל אותה לקרקע בעוצמה. הוא היה מעליה, עד שכמה אנשים הצליחו להזיז אותו מהמקום ולגרום לו להפסיק״.

בפוסט שפרסמה, כותבת סלוצקר עמראן: ״אני בשוק שבחור הומו שנופף בדגל הגאווה ואמור להיות איתי במאבק משותף, הרביץ לי בצורה כזו ולא עזב גם כשצרחתי שיעזוב אותי, זה רק גרם לו להמשיך לשרוט אותי, לבעוט ולתת אגרופים״. סלוצקר עמראן ציינה כי כשהגיעה לקבל טיפול רפואי, הצוות חשב שהותקפה על רקע להט״בופובי. ״בגלל כל המכות בראש והשפתיים המנופחות, חשבו שהומופוב תקף אותי״.

לאחר התקיפה, סלוצקר עמראן נגישה לשוטרים שהגיעו למקום, ודרשה מהם לעצור את הבחור שתקף אותה. הם הסתפקו בלעכב אותו למספר דקות, אך כעבור זמן קצר הוא נצפה בשורה הראשונה של האירוע, נהנה מההופעה של סטטיק ובן אל.

בעוד סדרן אחד ניסה לחטוף בכוח את הדגל, מספר מועט של סדרנים ניסה למנוע מכמה אנשים לתקוף את המפגינים. אחד הגברים בקהל נשמע אומר: ״תביאו מהר משטרה, תורידו להם את הדגל לפני שיהיה פה מכות״. אדם אחר אמר למפגינים ״לכו לרמאללה שם יזיינו אותכם״.

מפגינות נגד פינקוושינג באירוע הגאווה בכיכר רבין בתל אביב, 28 ביוני, 2020 (צילום: אורן זין)

מפגינות נגד פינקוושינג באירוע הגאווה בכיכר רבין בתל אביב, 28 ביוני, 2020 (צילום: אורן זין)

״עצרת גאווה היא אירוע מחאתי מיסודו״, אומר שי גורטלר, אחד המפגינים שהניף את הדגל. ״כגבר הומו, אני מסרב שישתמשו במאבק שלי כדי לדרוס חלקים חלשים יותר בחברה. זאת הסיבה שהגעתי ועמדתי על זכותי להניף את הדגל בסולידריות״.

הבוקר הגיש גורטלר תלונה במשטרת תל אביב על שנמנע ממנו חופש ההפגנה. ״סיפרתי לחוקר שמנעו ממני להניף דגל באירוע בתל אביב״, הוא אומר.

אולמרט מבקשת להזכיר מדוע הן הגיעו למחות במקום, כמו בשנים קודמות: ״הרעיון הוא של התלכדות מאבקים, בין מדוכאים מסוגים שונים. לנוכח הסיפוח המתוכנן, הנושא הפלסטיני תופס מקום מרכזי. אנחנו לא רוצות להיות נערי ונערות הפוסט של הליברליות הישראלית המדומה״. לדברי אולמרט, היא הופתעה לטובה השנה מהאופי הפוליטי של העצרת לעומת המצעדים בשנים קודמות, עם מסרים פוליטיים בנאומים של חאדר אבו סייף ואחרים.

ברשת היו מי שהתגאו בכך שהתעמתו עם המפגינים. בפוסט שכתבה, סלוצקר עמראן פונה גם לקהילה הגאה ולמשתתפים באירוע אמש, כשהיא מתייחסת לתגובת ברשת שהצדיקו את האלימות:

״ועכשיו אני צריכה לקרוא תגובות תמיכה בהתקפה האלימה שעברנו ועוד מהקהילה הגאה? כי מישהו החזיק דגל שצורם לכם בעין, בדיוק כמו שהכהניסטים תוקפים אותנו בגלל דגל הגאווה?״

סלוצקר עמראן ציינה שבמשך שנים היא מייצגת בהתנדבות את מארגני מצעדי הגאווה ברחבי הארץ שנתקלו בקשיים מול הרשויות. ״אז אני כותבת לכם, מי שהיו בהפגנה אתמול ואחרים בקהילה הגאה, זה מעניין אתכם? זה משנה שמישהי מכן הותקפה ככה רק כי הייתה חלק מקבוצה שהשמיעה ביקורת, או שפשוט נכתוב שהיו קיצונים משני הצדדים ונמשיך הלאה?״

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf