newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

14 עצורים בהפגנה נגד המלחמה בכיכר הבימה

בלי שום סיבה ברורה החליטה המשטרה שהשבוע היא תהיה זו שמונעת את קיום ההפגנה נגד המלחמה בתל אביב. זה נגמר באלימות, מעצרים, וצעדה מרשימה ברחובות העיר

מאת:

הפעם זו הייתה המשטרה שהתקיפה. בלי שום סיבה, באמת. זו הייתה אמורה להיות עוד הפגנה שקטה יחסית בכיכר הבימה. כשש מאות איש נענו לקריאה לבוא ולהפגין נגד המלחמה והתייצבו בכיכר הבימה במוצאי שבת כמו כמעט בכל שבוע מהשבועות האחרונים. הפעם אפילו לא התארגנה הפגנת נגד ימנית משמעותית. אבל המשטרה החליטה שהיום לא תהיה הפגנה.

> צפו: וידאו מההפגנה בכיכר הבימה

השוטרים נערכו לפיזור כבר בכיכר הבימה (אורן זיו / אקטיבסטילס)

השוטרים נערכו לפיזור כבר בכיכר הבימה (אורן זיו / אקטיבסטילס)

התירוץ הרשמי היה הוראות פיקוד העורף, שלכאורה אוסרות על התקהלות של יותר מאלף איש בשל המצב הביטחוני. אלא שבמקום לא היו אלף איש, ובמשך כל היום התקיימה בדיוק באותו המקום הפעלה מרובת משתתפים לילדים, ובכל השבועות הקודמים התקיימו משמרות מחאה דומות באותו היקף ובאותו המקום. כל זה לא שכנע את המשטרה, ומהרגע הראשון הודיעו קצינים בשטח למפגינים שהערב לא תהיה הפגנה, הפעם אסור, התקהלות בלתי חוקית וזהו.

> מי שמרוויח מהשתקת השמאל הם מי שמפחדים מהמחאה החברתית הבאה

מפגינים ושוטרים, כיכר הבימה (אורן זיו / אקטיבסטילס)

מפגינים ושוטרים, כיכר הבימה (אורן זיו / אקטיבסטילס)

כבר בהתחלה דאגו שוטרי היס"מ להרחיק מהכיכר את מארגנות ההפגנה ומספר עיתונאים. לא עברו עשר דקות משמונה, ושורת יסמניקים התחילה להדוף את כל המפגינים החוצה מהכיכר. המפגינים קראו "דמוקרטיה!", "בעזה ושדרות ילדות רוצות לחיות", ו"יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים", והשוטרים המשיכו להדוף. תוך כמה דקות נהדפה ההפגנה כולה עד לשדרות תרס"ט והמפגינים מצאו את עצמם חוסמים את הכביש, בניגוד לתוכניות המקוריות לעמוד בצורה מסודרת בכיכר.

> הם פתחו את דת האמבולנס ושאלו: "יהודים או ערבים?"

המפגינים נדחקו להפגנה מכיכר הבימה ברחובות תל אביב (אורן זיו / אקטיבסטילס)

המפגינים נדחקו להפגנה מכיכר הבימה ברחובות תל אביב (אורן זיו / אקטיבסטילס)

כאן התחילו המעצרים. השוטרים התנפלו על המפגינים ועצרו באלימות 14 איש, שניים מהם עיתונאים בכלי תקשורת מרכזיים. יתר המפגינים החליטו שאין טעם להשאר במקום ויצאו לצעדה במורד רחוב דיזנגוף ולאחר מכן במעלה קינג ג'ורג' עד גן מאיר, שם התפזרו. כל הדרך קראו המפגינים סיסמאות בגנות הרג אזרחים ובעד הפסקת אש וסיום הכיבוש באמצעות משא ומתן לשלום. כך מה שהיה יכול להיות הפגנה מסודרת במקום הפך לצעדה רועשת ברחבי העיר.

> איך השתתפותי בהתנתקות גרמה לי לחשוב מחדש על צוק איתן

עצור בהפגנה (אורן זיו / אקטיבסטילס)

עצור בהפגנה (אורן זיו / אקטיבסטילס)

נכון לעכשיו (שתיים בלילה) שוחררו שלושה מהעצורים, תשעה נוספים צפויים להשתחרר בקרוב, ושניים אמורים להיות מובאים להארכת מעצר בבית המשפט בתל אביב בבוקר. לא ברור מה גרם למשטרה לשנות את יחסה להפגנה, אחרי שבשבוע הראשון למבצע הפקירה את המפגינים למכות מצד מפגיני הימין במקום, ולאחר מכן ובעקבות הביקורת שספגה ניסתה דווקא לאפשר את חופש המחאה של שתי הקבוצות.

עד כה נהרגו למעלה מ-1,600 איש ברצועת עזה, רובם אזרחים,  יותר משישים ישראלים נהרגו, רובם חיילים.

בקשה לתגובה נשלחה לדוברות משטרת תל אביב, וזו תתפרסם כאן אם וכאשר תתקבל.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf