newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אלף איש בהפגנה נגד הכיבוש; רוכב קורקינט פצע שתי מפגינות

המוחים קראו "לסיים את הדיכוי", ורבים מהם נשאו דגלי פלסטין ודגלים של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. רוכב קורקינט חשמלי פגע במכוון בשתי מפגינות פלסטיניות בזמן הנאומים

מאת:
מפגינה מפונה אחרי שנפגעה מדריסת קורקינט מכוונת, בהפגנה נגד הכיבוש בכיכר הבימה בתל אביב, ב-18 ביוני 2022 (צילום: אורן זיו)

מפגינה מפונה אחרי שנפגעה מדריסת קורקינט מכוונת, בהפגנה נגד הכיבוש בכיכר הבימה בתל אביב, ב-18 ביוני 2022 (צילום: אורן זיו)

כאלף מפגינים ציינו הערב (שבת) 55 שנה לכיבוש של 1967, וקראו "לסיים את הדיכוי". המוחים התכנסו ברחבת מוזיאון תל אביב, ומשם צעדו לכיכר הבימה – שם התקיימה עצרת.

במהלך הנאומים, רוכב קורקינט חשמלי שעבר בכיכר הבימה פגע בשתי מפגינות ופצע אותן, קרא לעברן "טרוריסטיות" וניסה להימלט מהמקום. עדי ראיה אמרו ל"שיחה מקומית" שהיה מדובר בדריסה מכוונת. הדורס עוכב על ידי השוטרים, שליוו אותו בניידת ושמרו שמפגינים אחרים לא יתעמתו איתו.

שתי הפצועות הגיעו לבית החולים. אחת מטופלת בחדר טראומה. מצבן יציב, כנראה יישארו להמשך טיפול והשגחה

בין השאר, קראו המפגינים: "יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים", "מסאפר יטא אל ייאוש, נעצור את הגירוש", וסיסמאות נגד הממשלה. מוחים רבים נשאו דגלי פלסטין ודגלים של בית הדין הפלילי הבינלאומי.

את ההפגנה ארגנו לוחמים לשלום, שוברים שתיקה, עומדים ביחד, חד"ש, נשים נגד אלימות, שלום עכשיו, רבנים למען זכויות אדם, מסתכלים לכיבוש בעיניים, מחסום ווטש, מסרבות, זזים וקבוצות נוספות. בהפגנה השתתפו, בין השאר, חברי הכנסת איימן עודה ועאידה תומא סלימאן מהרשימה המשותפת, וחברי הכנסת מוסי רז וגבי לסקי ממרצ.

עשרות מוחים צעדו בגוש נגד הגירוש המתוכנן במסאפר יטא, לאחר שבית המשפט העליון אישר בחודש שעבר גירוש של 8 קהילות פלסטיניות משטח האש 918.

הפגנה בתל אביב נגד הכיבוש, ב-18 ביוני 2022 (צילום: אורן זיו)

הפגנה בתל אביב נגד הכיבוש, ב-18 ביוני 2022 (צילום: אורן זיו)

כפי שפירסמנו השבוע, בשנה הראשונה לכהונת ממשלת בנט-לפיד, עלה מספר ההרוגים הפלסטינים במסגרת העימות בגדה בכ-60% לעומת השנה הקודמת. מספר ההרוגים הישראלים עלה ב-72%.

האקטיביסטית פידא טבעוני אמרה בהפגנה: "אנחנו חייבות להרים צעקה למען צדק ונגד טיהור אתני, למען חיים בכבוד ובשפיות. לפני חודש בג"ץ אישר את גירושם של 1,000 תושבים במסאפר יטא. בשבועיים האחרונים הממשלה נאבקת להעביר חקיקה נפרדת ליהודים ולפלסטינים. אין מנוס מקול בהול. הכוחניות לא נעצרת בקו הירוק. על זה יספרו מעצרי בשב"כ והרדיפה נגד פלסטינים ואקטיביסטים יהודים".

הפגנה בתל אביב נגד הכיבוש, ב-18 ביוני 2022 (צילום: אורן זיו)

הפגנה בתל אביב נגד הכיבוש, ב-18 ביוני 2022 (צילום: אורן זיו)

אורי גבעתי משוברים שתיקה אמר: "בשבוע הקרוב יתחיל תרגיל באש חיה בדרום הר חברון. לפני שש שנים, כשהייתי חייל, קיבלתי משימה לשתף פעולה עם מג"ב כדי להראות לפלסטינים שאנחנו פה. ב-2 בלילה פתחנו מחסום בחושך מוחלט. עמדנו מפוחדים, וחשבתי – מה אני עושה פה, בין שני מחסומים, בכפרים בגדה. נזכרתי במה שהמפקד אמר: להזכיר לפלסטינים שהם לא יכולים להרים את הראש.

"מה שכולנו צריכים לעשות זה ההיפך מהפקודה שקיבלתי, לעמוד ולהיאבק ביחד נגד המציאות האפלה, לעבוד כדי לייצר מאבק משותף אמיתי. בזמן אימון בשטח אש כולנו צריכים להרים את הראש. זה יותר קשה מלהגיע לבימה, אבל כדי להיאבק בדיכוי צריך להיות שם".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf