newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תנועת "ארץ לכולם" זכתה בפרס לוקסמבורג לשלום

התנועה, שנוסדה על ידי עורך שיחה מקומית מירון רפופורט ושותפו הפלסטיני עאוני אלמשני, מקדמת פתרון מדיני המבוסס על שתי מדינות ריבוניות עם גבולות פתוחים. "אנחנו מאמינים שהרעיון הזה מחזיר את התקווה", אמר רפופורט בעת קבלת הפרס

מאת:

תנועת "ארץ לכולם – שתי מדינות מולדת אחת" זכתה היום, שישי, בפרס לוקסמבורג לשלום בקטגוריה של ארגון תומך שלום.

את הפרס מעניקה "קרן שנגן לשלום" הפועלת למען בניית עולם שליו יותר באמצעות קידום שלום, סובלנות והבנה. הפרס הוענק במסגרת הכנס הטרנסאטלנטי השנתי לדיאלוג של אוניברסיטת לוקסמבורג.

"מה שאבד לנו בשנים האחרונות הוא לא רק חיי אדם, אלא התקווה". מירון רפופורט בעת קבלת פרס לוקסמבורג לשלום בשם תנועת "ארץ לכולם"

"מה שאבד לנו בשנים האחרונות הוא לא רק חיי אדם, אלא התקווה". מירון רפופורט בעת קבלת פרס לוקסמבורג לשלום בשם תנועת "ארץ לכולם"

"ארץ לכולם" היא תנועה ישראלית-פלסטינית משותפת שנוסדה בשנת 2012 על ידי העיתונאי, המתרגם ועורך שיחה מקומית מירון רפופורט, והפעיל הפלסטיני עאוני אל-משני. בתנועה שותפים אנשי ציבור, אקדמיה ופעילים ישראלים ופלסטינים, והיא מבוססת על עקרונות של סיום הכיבוש, חופש תנועה, זכות להגדרה עצמית, צדק וביטחון לכל יושבי הארץ, פלסטינים וישראלים, במסגרת קונפדרטיבית בין שתי מדינות ריבוניות בגבולות 1967, שהגבולות ביניהן יהיו פתוחים לתנועה חופשית של אזרחים משני הצדדים. זאת מתוך הכרה בזיקה העמוקה שיש לבני שני העמים לכל חלקי הארץ הזו, ארץ ישראל/פלסטין, ואמונה שכל הסדר חייב לכבד את הזיקה הזו.

את הפרס קיבלו בשם התנועה מירון רפופורט ונסרי ברגותי. רפופורט אמר בעת קבלת הפרס:

"סבב האלימות האחרון מוכיח שלא תהיה יציבות, שלא לדבר על פיוס, כל עוד הכיבוש נמשך, כל עוד נמשך המצור על עזה וכל נמשך המונופול על כוח בידי הצד היהודי. הרעיון שהפרדה תוכל לפתור את הסכסוך זו אשליה, זה איננו סכסוך גבולות. השאלה היא לא איפה יעבור הגבול. אנחנו שנים עמים החיים בארץ הזו ורואים אותה כמולדת.

"אז מה הפתרון? את הפתרון אפשר ללמוד מכאן, מלוקסמבורג. כאן החל האיחוד האירופי, הוכחה ששותפות היא הערובה הכי טובה לשלום. לכן אנחנו בעד שתי מדינות בגבולות 67, גבולות פתוחים, ירושלים עיר בטוחה ובירה לשתי המדינות, מבנה על נוסח האיחוד האירופי, ותיקון עוולות עבר בלי ליצור עוולות חדשות. מה שאבד לנו בשנים האחרונות הוא לא רק חיי אדם, אלא התקווה. אנחנו מאמינים שהרעיון הזה מחזיר את התקווה".

נסרי ברגותי: "התנועה שלנו עובדת ללא לאות במטרה לשכנע מדינאים בעולם כי פתרון שמוביל לדו-קיום הוא לאין שיעור בר קיימא יותר מכל פתרון אחר החותר להפריד ולייצר סגרגציה".

צוות שיחה מקומית מברך מקרב לב את מירון רפופורט על הזכייה המרגשת. כבוד ובהצלחה, מירון!

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf