newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ישראל היום חצה קווים אדומים ברדיפה הפוליטית נגד מקבולה נסאר

שיחה מקומית מגנה בתוקף את סתימת הפיות וההסתה נגד העיתונאית וחברתנו לאתר מקבולה נסאר. קריאתו של שר התחבורה להדיח מתפקידה עובדת ציבור בשל דעותיה הפוליטיות היא ניסיון להלך אימים על עיתונאים ועובדי ציבור המביעים את דעתם

מאת:

ביטאון ראש הממשלה, ישראל היום, רשם הבוקר שיא חדש של מקרתיזם ואתיקה מקצועית קלוקלת כאשר בחר להקדיש את כתבת השער שלו להסתה נגד העיתונאית מקבולה נסאר, בלוגרית שיחה מקומית, שמונתה לאחרונה לעמוד בראש מערך ההסברה בשפה הערבית של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.

ברוח סתימת הפיות המאפיינת את השלטון כיום, בחרו בישראל היום, התגלמות נגע ההון-שלטון בישראל, להקדיש למינויה של נסאר את ידיעת השער ואת העמודים הראשונים בעיתון. החקירה של מקורבי ראש הממשלה, עורכי הדין מולכו ושמרון, לצורך השוואה, מסוקרת בעמוד החמישי בלבד.

עבודת ה"תחקיר" שביצע כתב העיתון דניאל סיריוטי כללה בעיקר נבירה בסטטוסים שפרסמה נסאר בעמוד הפייסבוק הפרטי שלה, בהם הביעה ביקורת על התנהלות המדינה וזרועותיה כלפי הציבור הערבי בישראל. אלה לוקטו בקפידה ונארזו תחת כותרת מתלהמת ומסיתה המכנה את נסאר "פעילה נגד המדינה". תוצאות ההשתלחות הפרועה הזו לא איחרו להגיע: בעקבות פרסום הכתבה ועוד בטרם נערך בירור כלשהו בנושא, שר התחבורה ישראל כץ קרא לפטר את נסאר, תוך הדחת רשות ממשלתית להפר את החוק.

> הבלוג של מקבולה נסאר בשיחה מקומית

מקבולה נאסר, בלוגרית "שיחה מקומית" העומדת בלב מתקפה מימין עקב דעותיה

מקבולה נסאר, בלוגרית "שיחה מקומית" העומדת בלב מתקפה מימין עקב דעותיה

מערכת שיחה מקומית וחברות וחברי קולקטיב הבלוגרים והכותבים באתר מגנים בשאט נפש את הרדיפה האנטי-דמוקרטית והביריונית נגד חברתנו מקבולה נסאר, וגאים בחברותה ובכתיבתה באתר. נסאר, אחת העיתונאיות הפלסטיניות האמיצות והמוערכות בישראל, התקבלה לעבודה בזכות כישוריה המקצועיים המעולים המהווים נכס לכל גוף שבו תבחר לעבוד. על אף רוח סתימת הפיות הפוליטית המאפיינת את התקופה, היא מעולם לא הסתירה את השקפותיה הפוליטיות.

מי שמבין ביקורת פוליטית כ"פעילות נגד המדינה" מזהה למעשה בין המדינה ובין השלטון, כמקובל במשטרים אפלים. אחד מתפקידיה המרכזיים של העיתונות בחברה דמוקרטית הוא לאפשר ולתמוך בפלורליזם מחשבתי ופוליטי, גם ואולי במיוחד כאשר מדובר בדעות המאתגרות את דעת הרוב והשלטון. מצער ומביש לגלות שבמקום למלא את חובתו המקצועית, ישראל היום בחר פעם נוספת להיות השוט בידי השלטון המצליף בכל מי שלא הולך בצלמו ובדמותו.

על אף שהתנהלותו של שר הכץ איננה מפתיעה, העובדה ששר בממשלה פועל כאחרון הטוקבקיסטים וקורא להדיח מתפקידה עובדת ציבור מוערכת שכישוריה לא מוטלים בספק כיוון שעמדותיה הפוליטיות אינן לרוחו היא תמרור אזהרה חמור וחציית קו אדום מסוכן, המהווה פגיעה בעובדי הציבור בישראל באשר הם. תרומתו של ישראל היום למהלך הזה הוא אות קין לגוף המגדיר את עצמו עיתון.

אנו עומדים בגאווה גדולה מאחורי מקבולה נסאר, ומאחלים לישראל היום ולשר התחבורה ולו מעט מהיושרה המקצועית, הפוליטית והאנושית שלה.

אתר שיחה מקומית

אורלי נוי
חגי מטר
יעל מרום
אלמה ביבלש
רענן פורשנר-שמש
נועם שיזף
אורן זיו
שירז גרינבאום
רועי מאור
אלון מזרחי
אלי ביתאן
קרן מנור
מיכל רותם
אדי ז'נסקר
גיל גרטל
רמי יונס
אלינור דוידוב
מיכאל סולסברי-כורך
יוני מנדל
ענבל בן יהודה
יובל בן עמי
ספיר סלוצקר-עמראן
לילך בן דוד
עדו קונארד
סמאח סלאימה

> עצומת מחאה ותמיכה בעיתונאית מקבולה נסאר

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf