newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

תושבי גבעת עמל יפגינו מול עיריית תל אביב

חודש לפינוי בגבעת עמל חלק מהמשפחות עדיין חיות באוהלים על הריסות בתיהן. מחר יפגינו תושבי השכונה בקריאה לראש העיר לקדם הסכם פינוי-פיצוי על פי המתווה שהושג בעבר בין תושבי גבעת עמל א' לאקירוב

מאת:

חודש עבר מאז הפינוי האחרון של משפחות מבתיהן בגבעת עמל. חלק מהמשפחות, שלא קיבלו פיצוי הולם, עדיין חיות באוהלים על הריסות הבתים בהם גרו כל חייהם. על פי הידוע לתושבים אחרי החגים מתוכננים פינויים של משפחות נוספות.

ביום ראשון בצהרים יפגינו התושבים מול עיריית תל אביב שנותנת יד למהלך שיכניס מיליארדים לידיים פרטיות על גבם של תושבי השכונה שנותרים ללא קורת גג. במקום מתכננים יצחק תשובה ומשפחת כוזהינוף להקים שישה מגדלים לעשירים, בתמיכתה של עיריית תל אביב שבבעלותה כ-130 דירות יוקרה בפרויקט. זאת כאשר הטייקון יצחק תשובה מציע לתושבים פיצוי בסכום זעום, ויקי כוזהינוף לא מכיר בזכותם של התושבים לפיצוי.

התושבים קוראים לראש העיר רון חולדאי להפעיל את סמכותו ולקדם הסכם פינוי-פיצוי לכל התושבים על פי מתווה ההסכם שהושג בין תושבי גבעת עמל א' לאקירוב. בסוף שנות ה-90 פונתה גבעת עמל א' לטובת הקמה של מגדלים שמוכרים היום כמגדלי אקירוב. שם הליך הפינוי נעשה בצורה הוגנת ולשביעות רצון כל הצדדים. אנשי השכונה מדגישים שרוב תושבי גבעת עמל כיום יסכימו להתפנות לפי אותו מתווה.

> שנה בתמונות: תושבי גבעת עמל נאבקים על הבית

כדורי חליף עומד על הריסות ביתו יום לאחר פינוי המשפחה, גבעת עמל, תל אביב, 18 ספטמבר, 2014. קרן מנור/אקטיבסטילס

כדורי חליף עומד על הריסות ביתו יום לאחר פינוי המשפחה, גבעת עמל, תל אביב, 18 ספטמבר, 2014. קרן מנור/אקטיבסטילס

רקע על גבעת עמל

במלחמת 1948 גורשו תושביו הערבים של הכפר ג'מוסין, ובמקומם שוכנו יהודים ששלחה המדינה. תושבי גבעת עמל חיו מאז במקום ללא תשתית מסודרת, כאשר לאורך השנים התחייבה המדינה להקים במקום בניינים ולשכן בהם בין היתר את התושבים. בשנות ה-60 הפריטה המדינה את הקרקע. השנים חלפו, הזכויות על האדמה התגלגלו מיד ליד, וההבטחות של המדינה התפוגגו. הקרקע התגלגלה בסופו של דבר לידיהם הפרטיות של טייקונים המבקשים להקים במקום מגדלי יוקרה.

בשנה האחרונה החל פינויים של תושבי המקום מבתיהם, בסיוע המשטרה ובגיבוי העירייה ותוך שימוש בכוח. חלק גדול מהדיירים יישארו חסרי כל ולא קיבלו פיצויים הולמים או פתרונות דיור חלופיים, וחלקם עדיין שוהים באוהלים בשכונה.

לילי חליף מנסה לחסום את הכניסה לביתה במהלך פינויה, גבעת עמל, תל אביב, 17 ספטמבר, 2014. קרן מנור/אקטיבסטילס

לילי חליף מנסה לחסום את הכניסה לביתה במהלך פינויה, גבעת עמל, תל אביב, 17 ספטמבר, 2014. קרן מנור/אקטיבסטילס

התושבים קוראים להצטרף אליהם להפגנה מול עיריית תל אביב, מחר (ראשון) בשעה שלוש בצהרים. בהזמנה לאירוע הם כתבו:

זהו ענין ציבורי הנוגע לכולנו, עלינו לדרוש מהעירייה לפעול באחריות כלפי תושביה, עלינו להראות לבעלי ההון שפינוי ללא פיצוי לא יתקבל על הדעת במדינת ישראל.

>> כל הסיקור על גבעת עמל בשיחה מקומית

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf