newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שיחה מקומית שמחה להציג את שי אילן, עורך ראשי חדש לאתר

שי מגיע אלינו מעריכת "כלבו" בחיפה ואחרי שנים ארוכות בוואלה, חדשות 10 ו"מעריב". אנחנו בטוחים שיחד עם הצוות הקיים שי יוביל את האתר לגבהים חדשים, מתוך מחויבות אדירה לשינוי חברתי ולכל הקהילות ברחבי הארץ שהיינו מחויבים אליהן עד כה – ועוד מעבר לכך

מאת:

קוראות וקוראים יקרים,

לפני קצת יותר משש שנים השקנו את "שיחה מקומית". הקמנו את האתר כי זיהינו מחסור אדיר בתקשורת הישראלית בעיתונות ביקורתית, נושכת, שדואגת לכל הקהילות שחיות בארץ הזו, שמחויבת לכתיבה מתוך מגוון הקהילות ולא רק עליהן. הבנו שפשוט אין בארץ עיתונות שתהיה גם עצמאית, מדויקת ואמינה, וגם עקבית במחויבותה הן להתנגדות לכיבוש ולגזענות והן לעוולות כלכליות-חברתיות, ובאופן חיובי – גם לשלום, לשוויון, לצדק חברתי.

מתוך מחויבות לעקרונות האלה, אנחנו נכנסים עכשיו לתקופה חדשה ומרגשת עם כניסתו לתפקיד של העורך הראשי הראשון של האתר – שי אילן. נספר עוד על שי בהמשך.

שי אילן

אבל קודם, קצת רקע: התחלנו את האתר עם צוות של כ-30 בלוגריות ובלוגרים, עוד עשרות מתנדבות ומתנדבים שכתבו ועזרו, ושני עורכים. בכלים מוגבלים למדי, הצלחנו על פני השנים לבנות קהילה חזקה של יותר מ-100 אלף קוראים בחודש, וקרוב למיליון בשנה.

פירסמנו תחקירים בלעדיים, חשפנו סיפורים  שאחרים לא רצו שיתפרסמו; היינו בשטח במגוון עצום של מאבקים למען עתיד טוב יותר; נתנו במה לקולות מושתקים; ושימשנו מסגרת לדיונים פוליטיים ואסטרטגיים חיוניים בשמאל. הצלחנו למשוך את תשומת הלב של פוליטיקאים ועיתונאים מהמיינסטרים כמקור מידע מרכזי וחיוני, ולהשפיע גם עליהם.

עם הזמן הגדלנו את המערכת כך שהיא תכלול שתי עורכות, עורך וכתב שטח, וגייסנו משאבים כדי שנוכל להתחיל לשלם לעיתונאיות ולעיתונאים פרילנסרים על העבודה שלהם. באמצעות כל הצעדים האלה רצינו להבטיח גם את הגדלת המגוון של הנושאים המסוקרים, גם את ריבוי הקולות, גם את ההוגנות כלפי עיתונאיות שעושות עבודה מעולה, וגם את האיכות של העבודה העיתונאית שלנו.

כל זה התאפשר הודות למספר גדול מאוד של אנשים: הבלוגרים שעמם הקמנו את האתר; העורכת-מייסדת-שותפה יעל מרום; עורכי העבר רמי יונס ואלי ביתאן; והצוות המעולה שלנו כיום: אורלי נוי, מירון רפופורט, יונית מוזס ואורן זיו; לצד בעלי טורים ופרילנסרים שיוצרים ביחד פסיפס יוצא דופן וייחודי בתקשורת הישראלית, ביניהם גיל גרטל, סמאח סלאימה, סוהא עראף, פנינה פויפר, רחלי סעיד, מוחמד זאנון, לילך בן דוד, יובל אברהם, מיכאל ספיר, אחמד אל-באז, יוסי צברי, ועוד ועוד.

לא היינו מסוגלים לעשות זאת גם בלי התמיכה שלכם, הקוראים והקוראות שלנו, שחזרתם לאתר שוב ושוב, עקבתם, קראתם, שיתפתם, שלחתם לנו משוב, וגם תרמתם כלכלית כדי שנצליח.

החודשים האחרונים הציבו לנו – כמו לכל העולם – אתגרים חדשים. נראה שבכל כיוון אפשרי היו רק משברים: המשבר הפוליטי המתמשך, משבר הסיפוח, וכמובן עכשיו משבר הקורונה, ואיתו גל של משברים כלכליים, חברתיים, מגדריים ואחרים. בתקופה כזו התפקיד של "שיחה מקומית" ברור לנו יותר מתמיד: לסקר את הקהילות שאף אחד אחר לא סופר, לחשוף מחדלים של הרשויות, לוודא שהציבור מקבל מידע אמין, וגם לספק קצת מפלט דרך עיסוק בתרבות וקצת תקווה עם סיפורים מעוררי השראה של סולידריות ועזרה הדדית. השקענו משאבים אדירים בעבודה הזו, ולפי הזינוק בהיקפי הקריאה – ניכר שההשקעה הזו היתה חשובה לכם.

בתוך התקופה המאתגרת הזו, ובתוך תנופת הצמיחה של האתר, אנחנו גאים ומתרגשים להכריז על מינוי של עורך ראשי ראשון ב"שיחה מקומית": שי אילן.

שי מגיע אלינו מעריכת "כלבו" בחיפה. לפני כן העביר שנים ארוכות בוואלה, חדשות 10 ו"מעריב". שי הוא עיתונאי מעולה ובעל חזון, מנהיג בנשמה, עם רקע עשיר באקטיביזם שמאלי ותחושת שליחות בוערת. אנחנו בטוחים שיחד עם הצוות הקיים שי יוביל את האתר לגבהים חדשים, מתוך מחויבות אדירה לשינוי חברתי ולכל הקהילות ברחבי הארץ שהיינו מחויבים אליהן עד כה – ועוד מעבר לכך. אנחנו מאחלים לו המון הצלחה בתפקיד החדש.

סוהאד באבא וחגי מטר,

מנכ"לי ארגון ג'אסט ויז'ן ועמותת 972 – לקידום עיתונאות אזרחית,

המו"לים של שיחה מקומית.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

בצפון עזה, 1 מכל 3 ילדים מתחת לגיל שנתיים סובל מתת תזונה חריפה. פלסטינים ממתינים לארוחה חמה שבושלה על ידי מתנדבים ברפיח, 20 בפברואר 2024 (צילום: עבד רחים ח'טיב / פלאש90)

עזה, כרוניקה של הרעבה

הרעב הכבד שישראל משיתה על עזה מאז 7 באוקטובר הגיע לממדים חסרי תקדים, אך המדיניות עצמה איננה חדשה: מאז 1967, ישראל שולטת בסל המזון הפלסטיני ברצועה ומשתמשת בו כנשק לניהול האוכלוסייה

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf