newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

שיחה מקומית מגינה על פרטיות הגולשים

כחלק מהמחויבות שלנו לקידום חופש מידע, וכדי להבטיח את פרטיות הגולשים הוספנו לאחרונה שכבה נוספת של אבטחה לאתר. מדוע חשוב להשתמש בפרוטוקול הצפנה באתרי חדשות, וכיצד זה יעזור לכם להרגיש בטוחים יותר?

מאת:

כותב: מיכאל שפר עומר-מן

במהלך השנה האחרונה הקדשנו באתרים שיחה מקומית ומגזין 972+ משאבים משמעותיים בהרחבת הסיקור העיתונאי שלנו בנושאים של צנזורה, חופש המידע, וחופש הביטוי ברשתות החברתיות בישראל ובפלסטין.

כתבנו על הניסיונות של הצנזורה הצבאית להרחיב את תחומי העיסוק שלה ולהחיל מדיניות חדשה של ניטור גם על אתרי תקשורת עצמאיים, בלוגרים, והשימוש שלהם ברשתות החברתיות. חשפנו את היקף ההתערבות של הצנזורה בפרסומים בתקשורת, כמו גם את השימוש ההולך וגובר בצווי איסור פרסום. אנו עוקבים אחר העיתונאים הפלסטינים שנתונים במעצרים מנהלתיים שרירותיים, אחר סגירתם של כלי תקשורת פלסטינים בשטחים ובתוך ישראל ועוד.

כארגון תקשורת עצמאי אשר מפעיל ברשת שני אתרים, בעברית ובאנגלית, אנו פועלים על פי נהלים פנימיים ונוקטים צעדים נוספים כדי להגן על עצמנו מפני מעקב, הפרעה, פריצה או התערבות מכל סוג שהוא – ממשלתית או אחרת.

כחלק ממהלכים אלו אנו שמחים לבשר ששיחה מקומית ומגזין 972+ הפכו לכלי התקשורת הראשונים בישראל שהחלו לפעול על בסיס פרוטוקול התקשורת המוצפנת HTTPS שמקנה יכולות אבטחה גבוהות יותר. פרוטוקול HTTPS הוא גרסה בטוחה יותר של פרוטוקול התקשורת הנפוץ HTTP, והשימוש בו נפוץ בהעברות כספים, שרתי אימייל ובתאגידים וגופים נוספים שעושים בו שימוש לצורך העברת מידע רגיש. לטובת המהלך נאלצנו להיפרד לשלום ממרבית הלייקים שחילקתם בעבר לפוסטים שהתפרסמו בעבר, וזו הסיבה לכך שהם התאפסו.

אולי הבחנתם בסמל המנעול הירוק שמופיע בשורת כתובת אתר האינטרנט כשאתם מבקרים ב"שיחה מקומית" בימים אלו. הוא מסמן שהקשר בין הדפדפן שלכם לבין האתר הינו מוצפן ומאובטח. ייתכן שאתם כבר יודעים לחפש אחר המנעול הירוק הזה כשאתם מבצעים עיסקאות ותשלומים ברשת (ראו הסבר מפורט יותר באנגלית בוידאו המצורף בסוף הפוסט).

מדוע חשוב לאתר חדשות להשתמש בפרוטוקול HTTPS?

בתור התחלה, הוא מבטיח שהמידע שאתם קוראים באתר לא יורט בדרך ועבר שינויים. אתם יכולים להיות בטוחים שפרטי יצירת הקשר עם הבלוגרים שלנו לא זוייפו – סוגיה משמעותית למי שמעוניינים לתקשר איתנו באמצעות מפתחות הצפנה, או פשוט כדי לדעת שאתם אכן מתקשרים עם האדם שאתם חושבים שאיתו אתם מתקשרים.

שנית, שימוש בפרוטוקול מאובטח מסייע להגן על נתוני הגלישה שלכם מפני עיניים סקרניות – מה שיכול להיות חיוני עבור פעילים פוליטים ואחרים שייתכן ונתונים תחת מעקב ממשלתי או אחר. אולם חשוב להזכיר כי עבור מי שמודאג ממעקב אונליין ביקור באתרי HTTPS הוא רק צעד אחד משלל צעדים שניתן לנקוט כדי לשמור על פרטיות.

השנים האחרונות לימדו אותנו שוב ושוב כמה מעטה הפרטיות ממנה אנחנו נהנים כשאנחנו גולשים ברשת. פה אצלנו הרשויות עושות מאמצים גדולים כדי לנטר ולשלוט בזרימת המידע. אבל אנחנו נמשיך להיאבק – כעיתונאים, כאקטיבטסטים וכבני אדם ששואפים לצדק חברתי – בנסיונות של השתקה וצנזורה, ולמען חופש המידע והביטוי. ומי יתן שהשנה האזרחית שהחלה השבוע תהיה צודקת יותר וחופשיה יותר מצנזורה ומעקב.

מיכאל שפר עומר-מן הוא עיתונאי, ועורך מגזין 972+, האתר האח של שיחה מקומית. הפוסט פורסם בגרסה אנגלית לראשונה ב-972+ ותורגם לעברית על ידי יעל מרום.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf