newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

רוג'ר ווטרס מצטרף להפקת סרט חדש על ההיסטוריה של לוד

מייסד להקת פינק פלויד ופעיל זכויות האדם רוג'ר ווטרס החליט לתמוך בסרטם של שרה פרידלנד ושל בלוגר שיחה מקומית רמי יונס ויהפוך למפיק הראשי. הסרט "לוד בגלות" מספר את סיפורה של העיר שחיברה פעם את פלסטין לעולם. יוצרי הסרט: "זה חלום ילדות שמתגשם"

מאת:

המוזיקאי ופעיל זכויות האדם רוג'ר ווטרס הודיע השבוע על תמיכתו בסרט הדוקומנטרי החדש של רמי יונס, בלוגר שיחה מקומית, והבמאית האמריקאית שרה פרידלנד, "לוד בגלות" (Lyd in Exile). צמד הבמאים אישר לשיחה מקומית כי ווטרס, מייסד להקת פינק פלויד ומבין המוסיקאים החשובים בהיסטוריה המודרנית, שהחליט להצטרף לסרט כמשקיע, יהיה המפיק הראשי שלו בפועל.

"לפני כמה ימים קיבלתי מייל מרוג'ר ווטרס בכבודו ובעצמו", סיפר רמי יונס. "הוא ראה את הקמפיין לגיוס הכספים של הסרט, ואמר כי הוא מעוניין לתרום סכם כסף נכבד לסיום ההפקה, מה שאוטומטית מזכה אותו בתואר מפיק שלנו. הוא סיפר לי שהוא חושב שהסרט נראה יפהפה ושהוא היה רוצה שנצליח עם הפרויקט הזה".

הסרט "Lyd In Exile" הוא הפקה פלסטינית-אמריקאית, המתמקד בסיפורה של העיר לוד כדוגמה בולטת להמשכיותה של הנכבה. הבמאים בחרו להתמקד בלוד כי מבחינתם היא מייצגת את מה שעובר על כל פלסטין מאז 1948 – מעיר חשובה ושוקקת שפעם חיברה את פלסטין לעולם בזכות מיקומה הגאוגרפי ושדה התעופה שלה, לעיר עם הריסות בתים של פלסטינים, התנחלויות המוקמות בכל מקום, חומת אפרטהייד המפרידה בין שכונה פלסטינית לשכונה יהודית וניסיונות בלתי פוסקים לטשטוש ההיסטוריה הפלסטינית הענפה שלה.

הצילומים ארכו כארבע שנים, בהן הבמאים והמפיק השותף, פייבל רוטברג האמריקאי, תיעדו כל פינה בעיר וכמו כן צילמו במחנות פליטים בהם חיים פליטים מלוד. הסרט אף אמור לספק עדויות והוכחות לפשע מלחמה שהתרחש בעיר – טבח שביצעו חטיבות הפלמ"ח בפליטים פלסטינים במסגד דהמש במרכז העיר.

רמי יונס מדבר על הסרט (כתוביות באנגלית):

"אני מאושרת שרוג'ר ווטרס תומך בפרויקט שלנו", סיפר לשיחה מקומית הבמאית השותפה, שרה פרידלנד. "אני מעריכה מאוד את המחויבות שלו לפלסטין והמנהיגות שלו בעולם האמנות. האלבום The Wall עורר בי השראה לשבירת מבני כוח ואיך להיות מורדת חכמה ויצירתית".

"זהו חלום שמתגשם", יונס ממשיך. "מעטים מאוד יכולים להבין איך זה לקבל תמיכה כזו משמעותית מגיבור אישי שלך, אדם שעורר השראה בך ובמיליונים אחרים. מרוב התרגשות, אני מתקשה להירדם בלילה מאז הוא יצר איתנו קשר. רק המחשבה על לשים את השם שלו על פרויקט שלנו מעוררת בי גאווה עצומה".

תמיכתו של ווטרס הגיעה לאחר שיוצרי הסרט יצאו לקמפיין המונים כדי לסייע להם לסיים את ההפקה. עם תמיכתו של ווטרס, הם הצליחו להגיע ליעד הקמפיין המקורי, וכעת הם מקווים לתמיכה מוגברת של הציבור. היוצרים מקווים כי עם רוג'ר ווטרס כמפיק הראשי, הם יצליחו לגייס כספים נוספים מקרנות בינלאומיות ותומכים פרטיים שיאפשרו להם לסיים את הסרט ולשחרר יצירה חשובה פוליטית העשויה היטב

אתמול (רביעי) שחרר גם הראפר ויק מנסה (Vic Mensa) שביקר בלוד בזמן הצילומים ואף מופיע בסרט קליפ לשירו החדש We could Be Free בו המילים של השיר מופיעות על חומת ההפרדה בלוד.

לתמיכה בסרט, לחצו כאן.

> פסטיבל הסרטים 48 מ״מ מציג: ארכיון הקולנוע הפלסטיני הגנוז

רוג'ר ווטרס. צילום: ליאור מזרחי/פלאש90

רוג'ר ווטרס. צילום: ליאור מזרחי/פלאש 90

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf