newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: פעילי "הליגה להגנה יהודית" תוקפים גבר פלסטיני בוועידת איפא"ק

פעילי הארגון, שהוכרז כארגון טרור בארה"ב בשנת 2001, הגיעו לוועידה עם חולצות ודגלים ועליהם סמל "כך". הם התנפלו במכות גם על פעילי שמאל יהודים-אמריקאים שהפגינו מחוץ לוועידה, "אספסוף אנטי-ישראלי" לדבריהם. לפחות אחד מהתוקפים נעצר

מאת:

כתבה: מרב זונשיין

קבוצה של פעילים בארגון "הליגה להגנה יהודית", התנפלה במוטות, חבטות קשות ובעיטות על גבר פלסטיני-אמריקאי, ותקפה באלימות פעילים יהודים הנמנים על קבוצת השמאל האמריקאית-יהודית IfNotNow ("אם לא עכשיו") ביום ראשון האחרון מחוץ לכנס איפא"ק שהתקיים בוושינגטון.

תיעוד של האירוע הגיע לידי מגזין 972+:

כמאל נאיפה, אב לארבעה ומדריך בקמפוס הקהילתי סנטרל פיידמונט שבשרלוט צפון קליפורניה, הגיע למקום לאחר שהגיע כדי לבקר את ביתו, דניה, סטודנטית באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון. הוא הותקף בבעיטות בכל חלקי גופו, והוכה במוטות של דגלים, שגרמו לו לחתכים רבים וחבלות. נאיפה פונה לבית חולים שם קיבל טיפול רפואי. הוא נזקק ל-18 תפרים סביב העין שלו.

"הליגה להגנה יהודית" הוא ארגון יהודי ימני קיצוני, שהקים הרב מאיר כהנא בארה"ב בסוף שנות ה-70. התנועה הוגדרה בתחילת המילניום כארגון טרור ומאז נרצח כהנא דעכה פעילותו, עד שלאחרונה החלו דיווחים על התארגנותו מחדש לפעילות.

> מעל לחוק: המשטרה דורשת ממח"ש לא לתעד אלימות משטרתית

ביתו של נאיפה, דניה, שהצרחות שלה "זה אבא שלי!" נשמעות היטב בסרטון, סיפרה למכון IMEU על התקיפה: "כששמעתי את הצרחות והבנתי שאבא שלי הותקף הייתי מזועזעת. רצתי אליו במהירות האפשרית. הוא נראה המום והעין שלו נראתה במצב נורא, כולה נפוחה וחתוכה. הם היכו אותו אחרי שהם שמעו ששהוא פלסטיני. הוא לא איים על אף אחד בשום צורה. ברור לחלוטין שאבי הותקף בברוטליות רק בגלל מי שהוא"

שניים מחברי "הליגה להגנה יהודית" שתקפו את נאיפה נעצרו לבסוף על ידי המשטרה. על פי IMEU הם שוחררו לאחר מכן ומואשמים בתקיפה.

בשיחה טלפונית עם מגזין 972+, סיפרה דניה נאיפה כי נאלצה להפציר בשוטרים שהיו נוכחים במקום שוב ושוב לעצור את התוקפים כשהיא צועקת "מי עשה את זה?". לדבריה, השוטרים איימו לעצור אותה במקום, אם לא תפסיק לדרוש מהם לפעול נגד אנשי "הליגה להגנה יהודית". האנשים הראשונים שנחלצו לעזרתו של אביה, ומשכו מעליו את הכנופיה שתקפה אותו היו מפגינים אחרים שהיו במקום, ככל הנראה פעילים מ-IfNotNow.

בהמשך תקפו אנשי "הליגה להגנה יהודית" גם פעילים של IfNotNow – קבוצת שמאל-יהודי המתנגדת לכיבוש – שלקחו חלק במחאה מול איפא"ק.

סרטון נוסף מתעד את תקיפת פעילי השמאל ומעצרו של אחד התוקפים:

שאנה זלצברג, פעילה בקבוצה, כתבה בעמוד הפייסבוק שלה על העימות עם אחד התוקפים, שהיא תיארה כ"ענק שרירי ולבן":

אחד מהם מהם שבר מוט על מצחו של אדם גבוה שהתחיל לדמם. אני נהדפתי בחוזקה באגרוף ובמוט, באופן כזה שהראש שלי מצא את עצמו לכוד מאחורי זרועו של מישהו באופן שחסם לי את דרכי הנשימה לשניה.. אלו היו יהודים שדחפו ודקרו יהודים אחרים בשם ההגנה היהודית.

המגזין "השבוע היהודי בוושינגטון" שוחח – עוד בטרם התפרצה האלימות באותו היום – עם מאיר וינשטיין, שהגדיר עצמו כמתאם פעילות של "הליגה להגנה יהודית". וינשטיין סיפר כי הארגון שלו הגיע לוועידת איפא"ק "בראש ובראשונה נגד האספסוף האנטי-ישראלי שעומדים להגיע", וכדי להגן על יהודים המשתתפים בוועידה, שלדבריו נמצאים תחת סכנה כי יותקפו.

"הליגה להגנה יהודית" נוסדה על ידי הרב מאיר כהנא בשנת 1968, והוגדרה על ידי ה-FBI מאז שנת 2001 כארגון טרור. בשנות ה-70 היא קושרה הקבוצה עם כמה מתקפות טרור בארה"ב, אולם בשנים האחרונות, בעיקר לאחר מותו של כהנא, היא היתה רדומה. לאחרונה דווח על התעוררות וחידוש המפגשים של חברי הקבוצה בצפון אמריקה.

הקבוצה משוייכת לארגון הגזעני "כך" שהוגדר גם הוא כארגון טרור בישראל, אירופה וארה"ב. כהנא שדגל בטיהור אתני של הפלסטינים, נרצח בניו יורק.

מרב זונשיין היא עיתונאית עצמאית, עורכת וכותבת באתר 972+. הפוסט פורסם במקור באנגלית באתר 972+ ותורגם על ידי יעל מרום.

> סניף "ארומה" אסר על העובדים לדבר ערבית מול הלקוחות

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf