newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הפלסטינים מגיעים להאג: הגישו מידע על פשעים שביצעה ישראל בצוק איתן

ארגוני זכויות אדם פלסטינים פנו לתובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי ומסרו מידע על פשעי מלחמה שישראל ביצעה לכאורה במהלך המתקפה על עזה ב-2014. קוראים לתובעת לפתוח בחקירה בינלאומית על סמך המידע

מאת:

ארבעה ארגוני זכויות אדם פלסטינים הגישו היום לתובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג מידע על הפרות זכויות אדם ופשעים לכאורה שביצעה ישראל במהלך מבצע "צוק איתן". הארגונים מבקשים מבית הדין להבטיח כי הקורבנות הפלסטינים של המתקפה הישראלית על עזה יקבלו צדק ופיצויים.

המידע שהגישו הארגונים, בשמם ובשם קורבנות פלסטינים, כולל תיעוד של אירועים בהם לטענת הארגונים הפרה ישראל את החוק הבינלאומי במהלך המתקפה על עזה בקיץ 2014. על פי אמנת רומא (סעיף 15), התובע הראשי בבית הדין הבנלאומי רשאי לפתוח בחקירה על בסיס מידע שהועבר לידיו על פשעים שבסמכות השיפוט שלו.

הארגונים אל חאק, אל מיזאן, אלדאמיר והמרכז הפלסטיני לזכויות אדם שפנו לתובעת הראשית של בית הדין בהאג, פאטו בנסודה, הגישו לה מידע חסוי הכולל עדויות וראיות ומקרים ספציפיים של רצח, עינויים ומעשים בלתי אנושיים כמו גם התקפות מכוונות על ריכוזי אוכלוסיה אזרחית, בתים, בתי חולים, בתי ספר ורבי קומות ועל ההרס הנרחב שנגרם במהלך התקיפה של צה"ל ברצועה.

> ועדת צ'חנובר סוללת את דרכם של בכירים ישראלים להאג

ארגוני זכויות אדם פלסטינים מגישים מידע על הפרות זכויות אדם ופשעי מלחמה שישראל ביצעה לכאורה במהלך צוק איתן לתובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (צילום: אל-חאק)

ארגוני זכויות אדם פלסטינים מגישים מידע על הפרות זכויות אדם ופשעי מלחמה שישראל ביצעה לכאורה במהלך צוק איתן לתובעת הראשית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (צילום: אל-חאק)

מנהל ארגון אל-חאק, שאוואן ג'ברין אמר לאחר הגשת החומרים לתובעת הראשית בהאג כי "סיפקנו למשרד התובעת הראשית מספיק מידע שיאפשר לה לקבוע כי יש יסוד סביר להניח כי גורמים צבאיים ואזרחיים בכירים בישראל ביצעו פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות במהלך המתקפה על עזה. אנו בטוחים כי המידע שהעמדנו לרשות משרד התובעת מספיק על מנת לבקש אישור, וקוראים לה לפתוח בדחיפות בחקירה רשמית".

"בהתבסס על הניסיון הרב שלנו בייצוג של קורבנות פלסטינים מול המנגנונים הישראלים, לרבות בית המשפט הגבוה לצדק, ברור כי הצורך בביצוע השלמות לא אמור למנוע מהתובעת הראשית לעשות את הצעדים הנדרשים כדי לפתוח בחקירה", אמר ראג'י סוראני מנהל המרכז הפלסטיני לזכויות אדם. "מאחר וישראל אינה מעוניינת למצות את הדין עם האחראים לפשעים, והפלסטינים לא יכולים לעשות זאת, אנחנו צריכים את עזרתו של בית הדין הפלילי הבינלאומי כדי לשבור את המעגל של פטור מעונש".

ארגוני זכויות האדם הפלסטינים טוענים כי הפשעים שבוצעו במהלך המתקפה אינם טעויות נקודתיות אלא חלק ממהלך נרחב ושיטתי במהלכו ייושמה המדיניות שנקבעה על ידי הדרגים הבכירים ביותר בישראל, הצבאיים והאזרחיים. הם מדגישים את המעורבות של הקבינט הבטחוני הישראלי בביצוע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות.

עיסאם יונס, מנהל ארגון אל-מיזאן היושב בעזה מסר כי "הכיבוש הישראלי, כמו גם הסגר החונק על רצועת עזה, נמשכים הרבה יותר מידי זמן. אנחנו לא מאמינים שאנשים, ובמיוחד הקורבנות הפלסטינים, צריכים לבחור בין שלום לבין עשיית צדק. לבית הדין יש הזדמנות לחקור באופן אובייקטיבי, להעמיד לדין ולהעניש את הישראלים שאחראים על ביצוע הפשעים הנתעבים האלה שגונו כבר על ידי הקהילה הבינלאומית. בית הדין הבינלאומי יכול להרתיע גם מפני ביצוע פשעים כאלה בעתיד. לכן התובעת הראשית חייבת לבקש על בסיס החומר שהוגש אישור לפתוח בחקירה".

> "עזה הייתה מין מגרש חול כזה, שמתאמנים בו ברטוב"

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf