newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

פלסטיני שוחרר אחרי 15 שנה בכלא ונעצר מייד, יום לפני חתונתו

חתונה יוצאת דופן היתה אמורה להיערך היום בכפר בגדה המערבית. סלאח חוסיין שנישא בזמן מאסרו והביא ילד באמצעות הברחת זרע, היה אמור לחגוג את נישואיו בנוכחות בנו שלא פגש מעולם. מעצרו מחדש ביום שחרורו ביטל את החגיגה

מאת:

ישראל עצרה מחדש פלסטיני שריצה 15 שנות מאסר בכלא הנגב ביום חמישי, היום שבו שוחרר. היום (שבת) הוא אף היה אמור לחגוג את חתונתו, לאישתו שלה נישא בעת שהיה בכלא. בחגיגת החתונה היה אמור להשתתף גם בנם, שנולד מהברחת זרע בזמן שהיה כלוא.

"נחליף את אזיקי הסוהרים בקשרי האהבה". ההזמנה לחתונתם של סלאח חוסיין ושירין נזאל יחד עם בנם עלי

"נחליף את אזיקי הסוהרים בקשרי האהבה". ההזמנה לחתונתם של סלאח חוסיין ושירין נזאל יחד עם בנם עלי

סלאח חוסיין, תושב הכפר בית דוקו במחוז ירושלים, היה אמור להשתחרר מהכלא ביום חמישי. במהלך שבתו בכלא, חוסיין התחתן עם שירין נזאל, אף היא תושבת בית דוקו. הנישואים נערכו לפני שש שנים, בעת שחוסיין היה בכלא. חוסיין עצמו לא נכח באירוע שבו הוכרזו הנישואים על ידי אימאם הכפר.

מתוך הכלא הצליח חוסיין להבריח זרע, ואשתו שירין נכנסה להיריון וילדה את בנם המשותף עלי, שהוא היום בן ארבע וחצי. עלי לא פגש מעולם את אביו.

שבוע לפני השחרור המיועד הכריזו סלאח ושירין כי יערכו חגיגת נישואים ב"אולם השלום" בכפר. על ההזמנה לחתונה, לצד תמונותיהם של בני הזוג, מופיעה תמונתו של הבן עלי. "השמחה תכסה על הפצע. יחד ננצח את הזמן, נחליף את אזיקי הסוהרים בקשרי האהבה והנאמנות", נכתב בהזמנה ליד תמונותיהם של בני הזוג ובנם. ככל הידוע, זו הפעם הראשונה שילד משתתף בחתונת הוריו בגדה.

אולם כאמור, ביום שחרורו חוסיין נעצר מחדש. שירין אבו עקלה, כתבת אלגז'ירה שהתלוותה למשפחה ביום השחרור אמרה בפוסט שכתבה בפייסבוק כי ביום חמישי בבוקר קיבלה הודעה שחוסיין משתחרר וכי משפחתו נמצאת בדרך למחסום דהריה לקבל את פניו. "למרות שנאמר למשפחה שהוא ישוחרר ב-16:00 לא הופתענו משינוי המועד", כתבה אבו עקלה, "התרגלנו שאם מודיעים למשפחה שהשחרור יקרה בבוקר מוקדם, דוחים את השחרור לצהריים וההפך. עושים הכל כדי לקלקל את שמחת המשפחה".

אולם במקרה זה השחרור כלל לא התבצע. אחרי שאשתו של חוסיין ובנו עלי המתינו לו במשך שעות במחסום יחד עם בני משפחה אחרים, הודיעו להם שהוא נעצר שוב והועבר לכלא אשקלון.

ממועדון האסיר הפלסטיני נמסר כי מעצרו של חוסיין הוארך עד יום שלישי. עדיין לא ברור מהן ההאשמות החדשות נגדו. לפי ההודעה של מועדון האסיר, מעצרו מחדש של חוסיין ברגע שחרורו הוא חלק ממדיניות שיטתית שהופעלה כבר נגד עשרות עצורים. בהודעה של מועדון האסיר הזכירו את המקרה של בילאל קאיד משכם, שברגע ששוחרר אחרי 14.5 שנים בכלא בשנת 2016, הועבר למעצר מינהלי  למשך 70 יום נוספים.

"היינו עוד עסוקים בתיאור הרגע הראשון של המפגש בין סלאח לבנו עלי – האם יזהה אותו בין כל האנשים שבאו לקבל את פניו", כתבה אבו עקלה בפוסט. היא סיפרה שבתחילה חשבו שהעיכוב בהגעתו של חוסיין הוא "טרטור מהסוג המוכר לנו היטב". עד לרגע שהם קיבלו את הידיעה שמעצרו של חוסיין הוארך, "חייכנו הרבה", היא כותבת.

"איזו אשמה הם יכולים להדביק לאסיר שלא עזב את הכלא 15 שנים וחצי? ולמה חיכו הכובשים ליום השחרור כדי לתפור לו אשמה ותיק חדש?" אמרה אבו עקלה,  "עלי עזב את המחסום בלי אביו. הוא לא יתכונן לחתונה של הוריו. הוא למד לקח לכל החיים שהשמחה בפלסטין היא על תנאי. השמחה מתעכבת, אבל היא בטוח תגיע".

מצוקתם של האסירים הפלסטיניים גברה בחודשים האחרונים בעקבות הגבלת שהוטלו על ביקורי משפחות ועורכי דין בזמן התפשטות מגיפת הקורונה. גם ההוראות שניתנו לשירות בתי הסוהר לאפשר לאסירים לשוחח עם משפחותיהם בטלפון לא מומשו, ואף שבסוף אפריל החלו להינתן הקלות, האסירים לא נהנים מהם ועד עתה אינם זוכים לביקורי משפחות.

מדובר צה"ל נמסר כי הנושא נמצא בטיפול של השב"כ. תגובת השב"כ לגבי האשמות החדשות נגד חוסיין לא נמסרה עד לרגע זה.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf