newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עתירה לבג"צ: ישראל מונעת מכלה מעזה להגיע לחתונתה

על פי הקריטריונים של הצבא, תושבי עזה יכולים לצאת מהרצועה במקרה של חתונת קרוב משפחה מדרגה ראשונה, אבל לא לחתונה של עצמם

מאת:

כותב: עדו קונרד

צעירה פלסטינית מעזה, בת 23, עתרה לבג"צ נגד הצבא שמונע ממנה לעבור דרך ישראל כדי לצאת לטקס חתונתה שצפוי להתקיים בירדן. הצעירה הכירה לפני שלוש שנים את בן זוגה, פלסטיני תושב עזה המתגורר בשמונה השנים האחרונות בספרד ומחזיק באזרחות ספרדית.

על פי ארגון זכויות האדם "גישה", לפני כשנה וחצי התארסו השניים והחליטו להתחתן בירדן ומשם להמשיך את חייהם המשותפים במדריד. מאז תאריך חתונתם נדחה כבר פעמיים מאחר וישראל אינה מאפשרת לה לצאת את רצועת עזה. בפעם השניה נדחתה החתונה לאחר שבני הזוג כבר הדפיסו ושלחו הזמנות לאורחיהם.

> בלדה לחובש: כשהצבא מנסה להרתיע מגיש עזרה ראשונה

פלסטינים מקיימים מייצג חתונה במהלך הפגנה לא אלימה בגדה המערבית. המפגינים ממחו על המגבלות שמטילה ישראל על תנועה שפוגעת גם בזכותלהתחתן ולהקים משפחה. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

פלסטינים מקיימים מייצג חתונה במהלך הפגנה לא אלימה בגדה המערבית. המפגינים ממחו על המגבלות שמטילה ישראל על תנועה שפוגעת גם בזכות להתחתן ולהקים משפחה. (אורן זיו/אקטיבסטילס)

הכלה המיועדת, כמו גם הורי החתן, ניסו לתאם את יציאתם מהרצועה דרך מעבר רפיח למצרים, אולם במהלך השנה וחצי האחרונות המעבר סגור מרבית הזמן ותור הממתינים לוויזת מעבר דרכו עומד על כ-17 אלף בני אדם, על פי "גישה".

הצבא דחה את בקשות היציאה של הצעיה מאחר ו"אינה עומדת בקריטריונים". אולם על פי הקריטריונים שקבעה המדינה עצמה, פלסטינים מעזה יכולים לבקש אישור יציאה רק במקרים הומניטריים חריגים, ובכלל זה השתתפות בחתונה או לוויה של קרוב מדרגה ראשונה – אבל נראה כי לא בחתונה של עצמם.

אתמול (חמישי) ארגון "גישה" הגיש בשם הצעירה והורי החתן עתירה לבג"ץ בבקשה שיורה לשר לבטחון פנים יעלון, למתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) ולמפקד מפקדת התיאום לעזה (מת"ק) לנמק את התנגדותם לחתונה. בתגובה להגשת העתירה הורה בית המשפט לשר הבטחון והצבא למסור את תגובתם עד השלישי בדצמבר.

עדו קונרד הוא עורך באתר 972+. הפוסט פורסם במקור באנגלית ותורגם על ידי יעל מרום.

> צפו: שוטר מג"ב תוקף עיתונאים וחובשים בגז פלפל

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

קישוטי רמדאן בבית החולים האירופי בח'אן יונס, בדרום רצועת עזה, במרץ 2024 (צילום: רווידה כמאל עמאר)

בבית החולים האירופי בעזה משתדלים ליצור אווירת רמדאן

משפחות ואנשי צוות קישטו את בית החולים, שבו מצאו מקלט אלפי עקורים מרחבי עזה, בניסיון נואש להרגיש קצת חגיגיות גם בתנאים האיומים שבהם הם חיים

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf