newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

סקר הטלוויזיה החברתית: רוב תושבי דרום ת"א מתנגדים לגירוש הפליטים

מכה לתעמולת הימין: על פי הסקר 78 אחוזים מתושבי דרום תל אביב מאמינים שישראל צריכה לתת הגנה למי שנשקפת להם סכנה במדינתם. שני שליש מתושבי דרום תל אביב תומכים בפיזור הפליטים בארץ, ו-43 אחוזים תומכים באפשרות שהם יישארו בדרום העיר ויאפשרו להם להתפרנס

מאת:

מניפולציות פוליטיות רבות נעשו על ידי הממשלה בשמם של תושבי דרום תל אביב בשנים האחרונות. אבל מסתבר שהסתה לחוד ומציאות לחוד. סקר חדש שערך מכון סמית' עבור "הטלוויזיה החברתית" בנושא גירוש מבקשי המקלט שנערך בקרב תושבי גוש דן שובר סטריאוטיפים.

מהסקר עולה כי 71 אחוזים מתושבי דרום תל אביב מתנגדים לגירוש לפני שהמדינה בודקת את בקשות המקלט באופן ראוי. עוד עולה כי 75 אחוז מכלל הנשאלים בגוש דן מאמינים שישראל צריכה לתת הגנה למי שנשקפת להם סכנה במדינתם. בדרום תל אביב מאמינים בכך אפילו יותר, 78 אחוז, וזאת למרות שעל פי הסקר מרבית תושבי דרום תל אביבי מניחים שגירוש מבקשי המקלט ישפר את איכות חייהם.

הסקר נערך בקרב 670 נשאלים, בגילאי 18 ומעלה, כאשר 16 אחוז מהמשיבים היו תושבי שכונות דרום תל אביב (שפירא, נווה שאנן, התחנה המרכזית, קרית שלום, פלורנטין), 43 אחוז תושבי שכונות אחרות בתל אביב, ו-41 אחוז מערי גוש דן: בת ים, גבעתיים, הרצליה, חולון, פתח תקווה, ראשון לציון, רמת השרון, רמת גן.

עוד על פי הסקר, כשני שליש מתושבי דרום תל אביב תומכים באפשרות לפזר את מבקשי המקלט ברחבי הארץ ולאפשר להם להתפרנס עד שמדינתם תהיה בטוחה עבורם. יותר ממחצית התושבים בערים אחרות בגוש דן לא תמכו באפשרות הזאת. אבל, בקרב תושבי דרום תל אביב ניתן למצוא גם את אחוז התמיכה הגבוה ביותר באפשרות לתת למבקשי המקלט פשוט להישאר בדרום העיר, לתת להם לעבוד ולהתפרנס עד שיוכלו לשוב חזרה למדינותיהם. 43 אחוז מתושבי דרום תל אביב תומכים באפשרות הזאת, לעומת 27 אחוז מתושבי גוש דן שמחוץ לתל אביב ו-33 אחוזים בשכונות אחרות של תל אביב. עוד עולה כי 34 אחוזים מכלל הנסקרים ענו כי הם מסכימים או מסכימים מאוד לכך שצריך לגרש לאלתר את מבקשי המקלט ולא לאפשר להם להגיש בקשות מקלט. מקרב תושבי דרום תל אביב רק 32 אחוזים בחרו בפתרון זה.

עוד נתונים ומידע מעניין ניתן למצוא בדיווח המפורט של "הטלוויזיה החברתית".

הסקר הזה גרר תגובות בקרב פעילות ופעילים בדרום תל אביב שעמלים בימים אלו על הפקת עצרת המונית נגד הגירוש שתתקיים במוצ"ש הקרוב בכיכר רבין בתל אביב.

שולה קשת, מנכ"לית תנועת אחותי כתבה בתגובה: "אומרים לנו שדרום תל אביב בעד הגרוש ואנחנו כל הזמן אומרות נהפוך הוא! משתמשים במצוקה שלנו בשביל להצדיק גרוש המוני, ואנחנו מתנגדות ואומרות – לא בשמנו! רוב תושבות ותושבי דרום תל אביב מתנגדות ומתנגדים לגירוש. מבקשות ומבקשי המקלט הן/ם השכנות והשכנים שלנו ולמרות התנאים הקשים של צפיפות לא אנושית שנוצרה בעקבות מדיניות הממשלה והעיריה, חיי השכנות המשותפת יצרו סולידריות בין הקהילות שסובלות כתוצאה ממדיניות זו. והנה היום מתפרסם סקר של מכון סמית שמאשש את מה שאמרנו. מהיום ואילך אין ויכוח, יש עובדות. דרום תל אביב נגד הגרוש חד משמעית".

ענבל אגוז מ"כוח לקהילה" וממקימות קבוצת "דרום תל אביב נגד הגירוש" מסרה: "תוצאות הסקר לא מפתיעות אותנו אלו בדיוק הסיבות שבגינן יצאנו לקמפיין של דרום תל אביב נגד הגירוש. במהלך העשור האחרון בהם מבקשי המקלט הגיעו אלינו לשכונות נוצרה סולידריות וקשרים אנושיים מכורח המציאות. אנו יודעים את הסיפור הכואב של קהילות מבקשי המקלט ויודעות שהגירוש הוא מסוכן עבורם. אנחנו דורשות הכרה בהם כפליטים ושילובם ברחבי הארץ.

ח"כ דב חנין התייחס גם הא לסקר: "בניגוד לסטריאוטיפ שהממשלה מנסה לייצר, בניגוד לדעה הרווחת בתקשורת, דווקא האנשים בשכונות האלה החוות את הקושי – הם המובילים בהתנגדות לגירוש של מבקשי המקלט. למרות שרבים מתושבי דרום תל אביב מעריכים שהגירוש ישפר את מצבם ואת מצב שכונות הדרום, הם מחזיקים ברוב עצום בעמדה מוסרית נגד הגירוש. וזה כל-כך משמעותי כשלדברים יש השלכות ישירות על חיי היומיום שלך. אבל תושבי הדרום, אלה שגרים, עובדים ופוגשים בשוק ובמכולת את מבקשי המקלט פשוט רואים את בני אדם שהם. הממצאים האלה צריכים לחזק את הדרישה שלנו ואת אחריות הממשלה ליצור תכנית הגיונית של קליטה ברחבי הארץ לאחר שייבדקו באמת ולעומק כל הבקשות למקלט".

כאמור, ביום שבת בשעה שמונה בערב – שבוע לפני ערב פסח ולפני מועד הגירוש עליו הצהירה מלכתחילה הממשלה – תתקיים עצרת מחאה בכיכר רבין בתל אביב. "אפשר לעמוד לצד תושבי ותושבות דרום תל אביב הוותיקים/ות וגם לצדם של מבקשי ומבקשות המקלט. לא נסכים להסתה ולשיסוי של קהילה אחת בקהילה שניה. גירוש אנשים אל עתיד לא בטוח, לא ישפר את מצב השכונות ולא ניתן שנעשה זאת בשמנו", נכתב בהזמנה לאירוע. עוד פרטים ניתן למצוא כאן. ויש גם מערך הסעות מרחבי הארץ.

> מה המשמעות של החלטת בג"ץ להקפיא את גירוש הפליטים?‎

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf