newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

מתנחלים בחברון השתלטו על שטח של מרכז פלסטיני לאי-אלימות

מאז יום שישי יושבים עשרות מתנחלים על שטח ביתו של רכז ארגון "צעירים נגד התנחלויות", שמקדם חינוך לאי-אלימות נגד הכיבוש. הצבא אישר את ההשתלטות וחיילים מאבטחים את המתנחלים. ראש הארגון ומתנדב קטין נעצרו

מאת:

אתמול (שישי) הגיעו עשרות מתנחלים והתמקמו בשטח הבית שבו גר עיסא עמרו בתל רומיידה שבחברון. מאז אתמול נמצאים חיילים במקום שמאבטחים אותם בכל שעות היממה בזמן שהם ישנים, מתפללים ואוכלים, ונמצאים שם גם עכשיו (מוצאי שבת). המתנחלים והחיילים חוסמים את המעבר לבית עצמו.

בית של עמרו משמש גם כמרכז הפעילות של קבוצת "צעירים נגד התנחלויות", ועמרו עצמו הוא פעיל ידוע בארגון, שסובל מהתנכלויות חוזרות ונשנות של המתנחלים והצבא בחברון.

המתנחלים שהגיעו אתמול התמקמו במקום עם מזרונים ואוכל, לאחר שחיילים עצרו את אחמד, קטין שמתנדב במכז הפעילות, באשמת אחזקת סכין. עיסא עמרו נעצר יחד איתו.

> הפגנה ישראלית-פלסטינית במחסום: לסיים את הכיבוש בלי אלימות

המתנחלים על שביל הכניסה לבית (צילום: צעירים נגד התנחלויות)

המתנחלים על שביל הכניסה לבית (צילום: צעירים נגד התנחלויות)

בשיחה עם שיחה מקומית סיפר עמרו שהחיילים עצרו אותו לאחר שטען בפניהם שהמעצר של הצעיר מבוסס על שקר – ושאין זה נכון, כפי שהחיילים טענו, שראו אותו מסתובב עם סכין. עמרו הדגיש שהוא והפעילים בארגון לא מאמינים באלימות.

אף על פי כן לדבריו הוא נלקח לבסיס בתל רומיידה והושאר בתא שירותים במשך ארבע וחצי שעות בתור עונש. לאחר מכן נלקח לתחנת המשטרה בחברון, שם נחקר בחשד להטרדת החיילים ובחשד שאיפשר למחבל לשהות בביתו. הוא שוחרר לאחר כשעה. הוא טוען שהמשטרה רצתה לשחרר גם את אחמד הקטין, אבל פחדה מתגובת המתנחלים, ולכן הוא הושאר לבסוף במעצר.

עיסא עמרו הקים יחד עם פעילים אחרים בחברון את המרכז הקהילתי של "צעירים נגד התנחלויות" שבבית, שמלמד את נוער השכונה עברית ואנגלית, התנגדות בלתי אלימה לכיבוש, וכן סדנאות בצילום וידאו. אחמד, שנעצר אתמול, מתנדב במקום כבר זמן מה, ובחודש מאי הוא התראיין לכתבה באתר "וייס", שבה חזר על האידאולוגיה הלא אלימה שמנחה אותו.

עמרו ובעל הבית שממנו הוא משכיר את המקום הגישו תלונה למשטרה בשל שהות המתנחלים בתוך השטח ועל חסימת שביל הגישה לבית. השוטרים שהגיעו למקום אמרו להם שמח"ט חברון אפשר למתנחלים לשהות במקום ולכן אין הם יכולים לעשות שום דבר בנידון. לדבריו הם גם איימו עליו שיפסיק להתלונן אם הוא לא רוצה לבלות עוד כמה שעות עצור בשירותים בבסיס של תל רומיידה.

מדוברות משטרת ש"י נמסר שהנושא הוא באחריות הצבא.

מדובר צה"ל נמסר היום, מעל ליממה לאחר שהגיע המתנחלים למקום, כי "מתיישבים הגיעו באופן בלתי חוקי לחלקת אדמה פלסטינית בתל רומידה, כוחות צה"ל ומשטרה נמצאים בנקודה על מנת למנוע את החרפת החיכוך. המתיישבים נתבקשו על ידי הצבא לעזוב את הנקודה. במידה ויידרש, יפונו מהמקום". לא נמסר כל הסבר למעצרו של עמרו.

[עדכון, מוצאי שבת] בשעה האחרונה הגיעה המשטרה למקום, והכריזה עליו כ"שטח צבאי סגור". הפלסטינים, למעט בעל הבית, פונו מהמקום. לאחר מכן עזבו המתנחלים בעצמם. האדם היחיד שמותר לו לצאת ולהיכנס מהבית הוא עמרו עצמו, אך פלסטינים אחרים אינם רשאים להגיע לבית.

לא ברור מדוע חיכתה המשטרה יותר מ-24 שעות כדי לפנות משם את המתנחלים או למה בגלל התנהגות המתנחלים הפלסטינים צריכים לסבול ולהיות מורחקים מפעילויות המרכז.

> עיסא עמרו: "ברובים הם חזקים מאיתנו, בתקשורת אנחנו מנצחים"

חיילים שומרים על המתנחלים שהשתלטו על האוזר ליד בית צעירים נגד התנחלויות (גיא הירשפלד)

חיילים שומרים על המתנחלים שהשתלטו על האוזר ליד בית צעירים נגד התנחלויות (גיא הירשפלד)

מתנחלים במטע ביתו של עיסא עמרו (צילום: צעירים נגד התנחלויות)

מתנחלים במטע ביתו של עיסא עמרו (צילום: צעירים נגד התנחלויות)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf