newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עיתונאים פלסטינים מוחים נגד מעצר מנהלי של עיתונאי

העיתונאי אמין אבו וורדה נתפס לפני כשבועיים בביתו על ידי חיילים, ומוחזק מאז במעצר מנהלי, ללא כתב אישום. לפי ארגון העיתונאים הפלסטיני, עשרים עיתונאים מוחזקים בכלא הישראלי

מאת:

כתב וצילם: אחמד אל-באז

עיתונאים ופעילים פלסטינים הפגינו ביום שלישי השבוע מול משרדי הצלב האדום בעיר שכם שבגדה המערבית. המפגינים מחו על מעצרו המנהלי של העיתונאי הפלסטיני אמין אבו וורדה מספר ימים קודם לכן, וקראו להתערבות מיידית של הארגון בדרישה לשחררו.

על פי ארגון העיתונאים הפלסטיני, ישראל מחזיקה כרגע 20 עיתונאים פלסטינים במעצר או מעצר מנהלי. אבו וורדה, שמנהל את אתר החדשות "אסדאא", נעצר בשנת 2011 והוחזק במעצר מנהלי במשך עשרה חודשים. לפני כשבוע וחצי, כאמור, נעצר שוב.

אבו וורדה הוא אחד מ-27 פלסטינים שנעצרו על ידי הצבא בשעות המוקדמות של יום רביעי ה-15 באפריל, במסגרת מבצע מעצרים רחב היקף בשכם ובפרווריה. בין העצורים היו אסירים לשעבר שהשתחררו מהכלא הישראלי, עיתונאי, מהנדסים, מרצים באוניברסיטה ובת זוג של אסיר לשעבר. רוב העצורים משתייכים לתנועת החמאס.

> צפו: קצין תוקף וזורק אבנים על צלמי עיתונות בהפגנה בשטחים

עיתונאים מפגינים נגד מעצר מנהלי של אמין אבו וורדה, שכם (אחמד אל באז / אקטיבסטילס)

עיתונאים מפגינים נגד מעצר מנהלי של אמין אבו וורדה, שכם (אחמד אל באז / אקטיבסטילס)

הפלסטינים מתארים את גל המעצרים הזה כצעד פוליטי, בעוד ישראל טוענת כי כל העצורים היו מעורבים לאחרונה ב"פעילות חמאס". על פי מקורות פלסטינים במהלך מבצע המעצרים החיילים החרימו עשרות אלפי שקלים במזומן, מחשבים ניידים, כלי רכב, ומכשירים סלולריים.

כפי שדווח לאחרונה באתר "העין השביעית", באוקטובר האחרון הכריז הצבא על כך שלא רק החמאס עצמו אלא גם ערוץ הטלוויזיה שלו מהווה "התאחדות בלתי מוכרת", ומאז נעצרים ומועמדים משפט עוד ועוד עיתונאים המשוייכים לחמאס. המקרה של אבו וורדה הוא שונה, שכן הוא אינו מואשם בדבר אלא מוחזק במעצר מנהלי.

מעצר מנהלי הוא מעצר המתבצע על סמך הוראה מנהלית מבלי שהעצור יודע במה הוא חשוד, מדוע נעצר, כמה זמן ימשך המעצר ואינו זכאי לראות שופט בתדירות סבירה או להגן על עצמו בהליך משפטי. ניתן לכלוא עצור מנהלי למשך שישה חודשים, שניתן לחדש שוב ושוב עד אין סוף. על פי החוק הבינלאומי השימוש במעצרים מנהליים צריך להיעשות רק במקרים חריגים וקיצוניים.

הפוסט פורסם במקור באנגלית באתר 972+.

> למה הצבא מסתיר וידאו שמתעד הריגת בן 16 על ידי חיילים?

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf