newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

גל מעצרי הילדים נמשך ועמו גם מחאות התלמידים

פקחי ההגירה עצרו היום שתי אמהות מהגרות עבודה מהודו ומניגריה וילדיהן. אם אחרת נעצרה ללא בנה, תלמיד בבית הספר גבריאלי בתל אביב. עם סיום הלימודים הפגינו מאות תלמידים מול בית הספר כדי למנוע את מעצרו

מאת:

גל המעצרים של ילדים למהגרות עבודה ואמהותיהם נמשך. הבוקר (חמישי) נעצרו שלושה ילדים של מהגרות עבודה שנולדו בישראל, ואם אחת נעצרה ללא בנה, תלמיד כיתה ו' בבית הספר גבריאלי בתל אביב ששהה באותו זמן בבית הספר. מאות תלמידים הפגינו בסיום יום הלימודים מחוץ לבית הספר, כשהם חוסמים את שער הכניסה – מחשש שפקחי הגירה יבואו לעצור את הילד.

בשעה שש בבוקר עצרו פקחי ההגירה את אליאנה, בת 7, תלמידת כיתה ב' בבית הספר גוונים, ביחד עם אביה ואמה, מהגרי עבודה מהודו, ואחותה התינוקת מיכל. זמן קצר לאחר מכן עצרו פקחי ההגירה בגבעתיים מהגרת עבודה מהודו, אם למיירון בן ה-12, תלמיד כיתה ו' בבית הספר גבריאלי בתל אביב. מיירון לא נעצר עד עתה. כמו כן נעצרו פאבור בן ה-8, תלמיד כיתה ג' בבית הספר הגליל בתל אביב, ואמו, מהגרת עבודה מניגריה.

אליאנה, בת 7, נעצרה ביחד עם אביה ואמה, מהגרי עבודה מהודו, ואחותה התינוקת מיכל (צילום: אורן זיו)

אליאנה, בת 7, נעצרה ביחד עם אמה, מהגרת עבודה מהודו, ואחותה התינוקת מיכל (צילום: אורן זיו)

מאות תלמידי בית הספר גבריאלי ועירוני א' (שבעבר למדו בבית הספר) הפגינו בסיום יום הלימודים מחוץ לשער הכניסה של בית הספר, כדי למחות על המעצרים האחרונים ולמנוע את מעצרו של מיירון. במקרים קודמים שבהם נעצרו אמהות כשילדיהן לא אתן, דרשה רשות ההגירה מהאמהות להתלוות אליהם כדי לקח את הילדים למעצר.

"מיירון סיפר לנו בשיעור הראשון שאמא שלו נעצרה והוא בכה", סיפר חברו לכיתה רומי. "הוא היה עצוב מאוד. רק היום גילינו שהוא בסכנת מעצר. הוא נולד פה והוא חלק מאתנו, למה צריך לגרש אותו?"

חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' מכחול לבן ומנהל גימנסיה הרצליה זאב דגני הגיעו לבית הספר ושוחחו עם צוות המורים.

ח״כ מיקי חיימוביץ׳ ומנהל הגימנסיה הרצליה, זאב דגני, בבית הספר גבריאלי נבמהלך הפגנת תלמידים נגד מעצר וגירוש ילדים (צילום: אורן זיו)

ח"כ מיקי חיימוביץ׳ ומנהל גימנסיה הרצליה, זאב דגני, בבית הספר גבריאלי במהלך הפגנת תלמידים נגד מעצר וגירוש ילדים (צילום: אורן זיו)

רפי, שביתו לומדת בכיתה ד' בבית הספר, אמר: "זה נורא שעוצרים ילדים. היום זה מסיבה כביכול מוצדקת אחת, ומחר מסיבה אחרת. מבחינתי המעצרים האלה לא מוצדקים. כל עוד המעצרים נמשכים, נמשיך למחות. זה לא מוסרי ולא יהודי". ביתו, הלומדת בכיתה ג', סיפרה שבמהלך היום הסביר צוות המורים לתלמידים על מהגרות העבודה, ועל העובדה שהן נדרשות על ידי המדינה לעזוב אחרי פרק זמן מסוים.

כששוטרי יס"מ הגיעו להפגנה, התלמידים – שחששו שהם באים לעצור את מיירון – חסמו את שער הכניסה לבית הספר וקראו "מדינת משטרה". רוני, תלמידת כיתה ה' בבית הספר, אמרה: "גם ילדים קטנים מבינים שלא עושים דבר כזה. מי השוטר שהסכים לזה? אם הייתי שוטרת לא הייתי מצייתת, לא משנה מי היה נותן את ההוראה".

רבים מהתלמידים המפגינים סיפרו שקיבלו השראה מהמחאות שהתקיימו בשבוע נגד מעצרי ילדים. "אני מוכנה להשתמש בקול שלי כדי שלא יגרשו אותו מכאן", אמרה טליה, תלמידת כיתה ה' בבית הספר. "הלוואי שההפגנות יצליחו, וייתנו לו להישאר בארץ".

יהונתן, שלמד בעבר בבית הספר גבריאלי וכיום לומד בעירוני א', אמר: "אני חושב שמקרים כאלה יכולים לעורר את בני הנוער לצאת המסך ולקום מהספה, ולעזור לנו לשמור על הילדים האלה, שנולדו כאן".

"אני מרגיש לבד בגלל הגירוש. אני אוהב את ישראל, למדתי הרבה כאן ואני רוצה לחיות כאן. יש לי פה הרבה חברים ואני רוצה ללמוד כאן מדעים", אמר מיירון לפני כמה חודשים ל"שיחה מקומית", במסגרת פרויקט שתיעד את הילדים הנמצאים בסכנת גירוש.

המעצרים הם חלק מפעולה של רשות ההגירה שהתקיימה הלילה והבוקר, שבה לפי הדיווחים נעצרו לפחות 45 בני אדם. לא ברור עדיין אם אם בין העצורים יש אמהות נוספות. המעצרים היום, כמו בשבוע שעבר, נתפשים על ידי הורים, מורים ופעילים כהפרת הבטחתו של מנכ"ל רשות ההגירה שלמה מור יוסף לא לבצע מעצרים בדרך לבית הספר ובחזרה מיום הלימודים. התלמידים שנעצרו נלקחו מבתיהם פחות משעתיים לפני תחילת יום הלימודים, בעת שהתארגנו לקראת היציאה לבית הספר.

בשבוע שעבר נעצרו ראלף בן ה-10 וגנה בת ה-13 ביחד עם אימותיהם. מעצרם שהוביל לגל מחאה נרחב ולהפגנות של כאלף בני נוער מול הכלא. בית הספר גימנסיה הרצליה, שבו לומדת גנה, התגייס למחאה והשבית את הלימודים, ותלמידי שכבת כיתות ז' השתתפו בהפגנה מול הכלא. מנהל הגימנסיה דגני אמר בראיון ל"שיחה מקומית" כי "חינוך לסולידריות חשוב יותר מהוראה", והבטיח כי ימשיך במאבק למען התלמידים שנמצאים בסכנת גירוש.

לאחר שגנה וראלף שוחררו באופן תקדימו ובית הדין החליט לבטל את צווי הגירוש שלהם, היו מי שקיוו שרשות ההגירה תפסיק לעצור ילדים של מהגרות עבודה. היום הסתבר כי זה לא קרה.

שוטרים בבית הספר גבריאלי נבמהלך הפגנת תלמידים נגד מעצר וגירוש ילדים (צילום: אורן זיו)

שוטרים בבית הספר גבריאלי במהלך הפגנת תלמידים נגד מעצר וגירוש ילדים (צילום: אורן זיו)

תלמידים מפגינים בבית הספר גבריאלי נגד מעצר וגירוש ילדים (צילום: אורן זיו)

תלמידים מפגינים בבית הספר גבריאלי נגד מעצר וגירוש ילדים (צילום: אורן זיו)

תלמידים מפגינים בבית הספר גבריאלי נגד מעצר וגירוש ילדים (צילומים: אורן זיו)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf