newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

לראשונה: הפגנת נשים במסגרת אירועי "צעדת השיבה" בעזה

אלפי נשים מכל רחבי רצועת עזה, דתיות ולא-דתיות, השתתפו בצעדה הראשונה שיוחדה רק לנשים. ייתכן שהפגנת נשים כזו תיערך מדי שבוע. צלם עיתונות שנפצע: "זה מזכיר את התמונות של תחילת אירועי השיבה"

מאת:

אלפי נשים פלסטיניות השתתפו אתמול (יום שלישי) בצעדת שיבה" לעבר הגדר המפרידה בין רצועת עזה לישראל באחד האירועים הגדולים מסוג זה בשבועות האחרונים. זו היתה הפעם הראשונה שנשים הובילו את הצעדה, ומקורות בעזה אומרים שצעדת נשים מסוג זה צפויה כל יום שלישי.

הצבא הישראלי ירה כמויות גדולות של גז מדמיע לעבר המפגינות, שחלקן התקרבו מאוד אל הגדר באזור "מלכה" ממזרח לעיר עזה. ממשרד הבריאות הפלסטיני נמסר ש-124 מהמפגינות והמפגינים נפצעו, רובם מחנק מגז מדמיע. כמה מהם נפצעו גם מירי חי.

צעדת הנשים אל הגדר העזה. פעם ראשונה שהפגנה מיוחדת להן (צילום: מוחמד זאנון)

צעדת הנשים אל הגדר העזה. פעם ראשונה שהפגנה מיוחדת להן (צילום: מוחמד זאנון)

מוחמד זאנון, צלם עיתונות, היה אחד הנפצעים. "עמדנו במרחק 600 מטר מהגדר", הוא מספר, "ואז נורו לעברנו כמה מטחים כבדים של גז מדמיע. נפלתי ארצה ולא הצלחתי לקום. בחור צעיר בא לחלץ אותי, ואז הוא נפצע מכדור שנורה אליו. רסיסים מהכדור פגעו בי ביד וברגל."

זאנון הועבר לבית חולים ושוחרר כבר אתמול. לדבריו, ההפגנה אתמול היתה אחת הגדולות מאז התחילו אירועי "צעדת השיבה" בסוף מארס השנה. "זה הזכיר בגודל את ההפגנות ההן", הוא אומר. הוא סיפר לצעדה הגיעו נשים מכל חלקי הרצועה, דתיות ולא-דתיות, חלקן לובשות חיג'אב וחלקן לא. רבות מהנשים הביאו איתן גם ילדים, אבל השאירו אותם במרחק גדול יחסית מהגדר.

לעבר הגדר עצמה צעדו נשים צעירות יותר, בנות עשרים עד שלושים. זאנון סיפר שהמפגינות הדגישו את העובדה שמדובר בצעדה לא-אלימה ושהן אינן מחפשות עימותים. לדבריו, כמה מהנשים הגיעו ממש עד לגדר התיל וקראו קריאות נוסח "אתם כובשים את האדמה שלנו".

זאנון סיפר שהחיילים ניסו לפזר את המפגינות באמצעות כמויות גדולות של גז מדמיע שנורו ממטולים על ג'יפים שעמדו ליד הגדר. במקביל, צלפים ישראלים שהיו ליד הג'יפים, ירו מדי פעם ירי חי לעבר צעירים פלסטינים שליוו את המפגינות. הוא סיפר שראה צעיר שכבר נפצע ברגלו פעם אחת, הגיע לאזור הגדר, ונפצע בפעם השנייה, בעודו מרים דגל של טורקיה ותמונה של הנשיא ארדואן בבקשה לקבל טיפול רפואי בטורקיה.

"מבחינת הכמויות וההתלהבות, זה הזכיר את הימים הראשונים של 'צעדת השיבה'", אמר זאנון. הוא אמר ששמע ממארגני "צעדת השיבה" שיש כוונה לערוך הפגנת נשים מדי יום שלישי, אבל עדיין לא יצאה הודעה רשמית. "התחושה שלי שבימים הקרובים ההפגנות שוב יהיו המוניות", אמר זאנון". "אנשים מוכנים למות, כי התחושה שלהם שהמצב הנוכחי הוא כמו מוות. אני שואל אנשים משכילים, עם תארים אקדמיים, למה הם הולכים לגבול, והם אומרים: זה בגלל המצב הכלכלי."

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf